Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΝΓΚΡΙΑ (HOMEMADE RED SANGRIA)


Καλή Χρονιά φίλοι μου!!!

Να έχουμε όλοι ένα τυχερό, χαρούμενο κι ευτυχισμένο 2015!!

Πως τα περάσατε?? βολτάρατε? επαναφορτίσατε μπαταρίες?? κάνατε απολογισμό του χρόνου που έφυγε?? θέσατε στόχους για το καινούργιο έτος?? εγώ μπορώ να πω ότι τα έκανα όλα τα προαναφερθέντα! Μ' αρέσει πάντα στο τέλος του χρόνου να θέτω νέους στόχους συνήθως 12 και στο τέλος να βλέπω τι κατάφερα και τι όχι.


Κι ως προς την επαναφόρτιση παράπονο δεν έχω, ξεφύγαμε λιγάκι από τη ρουτίνα, αν και θεωρώ ότι γενικά οι γιορτές είναι απόδραση από τη ρουτίνα. Την πήγαμε την εκδρομούλα μας λοιπόν στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας και μείναμε σε ένα πανέμορφο ξενοδοχείο δίπλα στο ποτάμι. Εννοείται ότι πήραμε μαζί μας και το μικρό μας ζουζούνι και είχε τέτοια χαρά που πήγε εκδρομή που δε σταμάτησε όλη μέρα να χοροπηδάει!   



Στη συνταγή μας τώρα.
Μήπως αναρωτιέστε γιατί έχω διευκρινήσει ότι πρόκειται για "Κόκκινη" σανγκριά ή εγώ ήμουν η μόνη άσχετη που μέχρι πρόσφατα δεν ήξερε ότι υπάρχει και λευκή σανγκριά?? Όσες φορές είχαμε πάει να φάμε σε μεξικάνικο πάντα παραγγέλναμε απλά σανγκριά και ποτέ κανείς δε ρώτησε: "κόκκινη ή λευκή?". Μέχρι πέρισυ που πήγαμε εκδρομή στις Σέρρες και μπήκαμε σε ένα σούπερ μάρκετ να αγοράσουμε ποτά για το βράδυ και μείναμε λίγο κάγκελο όταν μας ρώτησε ο υπάλληλος ποια από τις 2 θέλουμε. Anyway σήμερα θα δούμε την κόκκινη και σας ετοιμάζω και μια λευκή για την επόμενη φορά.

Αν έχετε καλεσμένους και δε θα την ετοιμάσετε απλά για την πάρτη σας προτείνω να στολίσετε και τα ποτήρια με τη ζαχαροκανέλα. Μπορείτε να αφήσετε το χρώμα φυσικό ή να προσθέσετε και μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής και να κάνετε τη ζάχαρη μπλε, ροζ ή ό, τι άλλο χρώμα σας αρέσει.   



Εγώ χρησιμοποίησα για τη συνταγή κόκκινο ξηρό κρασί. Αν εσείς χρησιμοποιήσετε κάποιο γλυκό ή ημίγλυκο καλύτερα να το βάλετε στο ψυγείο χωρίς να έχετε προσθέσει το μέλι και να το δοκιμάστε μετά από κάποιες ώρες που θα έχουν κάτσει τα υλικά. Αν δε σας φαίνεται αρκετά γλυκό προσθέστε τότε το μέλι ή 1-2 κουταλιές ζάχαρη. Αν σας αρέσει πολύ γλυκό μπορείτε φυσικά να βάλετε περισσότερο μέλι.

ΥΛΙΚΑ 
  • 3 ξύλα κανέλας
  • 2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
  • 1 (750 ml) μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1 μανταρίνι κομμένο σε φέτες
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • το χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ξυλάλια κανέλας, τα μήλα και τα πορτοκάλια. Προσθέτουμε το μανταρίνι, το χυμό, το κρασί και το μέλι. Το αφήνουμε στο ψυγείο να κάτσει για τουλάχιστον 6 ώρες (καλύετρα όλο το βράδυ) και δοκιμάζουμε. Αν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά της σούπας μέλι.
    Για τη διακόσμηση με τη ζαχαροκανέλα: υγραίνουμε το στόμιο των ποτηριών με νερό γυρνάμε τα ποτήρια ανάποδα και τα βουτάμε μέσα σε ένα μπολάκι από έχουμε ανακατέψει τη ζάχαρη με την κανέλα (και το χρώμα ζαχαροπλαστικής αν επιθυμούμε να τη χρωματίσουμε). Σερβίρουμε με φρουτάκια φυσικά κι αν θέλουμε, με μερικά έξτρα ξυλάκια κανέλας
     

    CHEERS!!
     

    4 σχόλια:

    1. Καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία και πολλές χαρούμενες στιγμές!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Καλημέρα Πέλα και καλή χρονιά!!! Καλώς σε βρήκα!
      Καλή χρονιά να έχεις με υγεία, αγάπη, χαρά κι ευημερία!!!
      Υπέροχη η σανγκριά και προτιμώ την σπιτική!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Στην υγειά μας!!!
      Τσουγκρίζω το ποτήρι μου μιας και δεν μπορώ να αντισταθώ στην φοβερή σανγκρία σου!
      Φιλάκια!

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    share