Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

MΙΝΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (MINI BAKED PANCAKES)



Άλλη μια ιδέα για υπέροχα γρήγορο, εύκολο και νόστιμο πρωινό!

Τελικά νομίζω ότι η μαφινιέρα μου είναι το πιο χρήσιμο "εργαλείο κουζίνας" που έχω αγοράσει μέχρι τώρα. Δεν το περίμενα, αλλά τελικά έχει 1002 χρήσεις. 



Δεν είναι μόνο τα cupcakes που μπορούμε να φτιάξουμε, θυμηθείτε και εκείνα τα ωραία Μπισκοτένια Φλιτάνια Σοκολάτας που είδαμε τις προάλλες, τα Ομελέτα-Μάφινς που σας έδειξα πριν λίγες μέρες, τα Εύκολα Τυροψωμάκια που ανάρτησα παλιότερα και οι σημερινές τηγανίτες φυσικά είναι μερικές μόνο από τις ιδέες που μου έρχονται που μπορούν να φτιαχτούν στη μαφινιέρα.




Η συγκεκριμένη τηγανίτα υπερτερεί της άλλης της τηγανιτής (την οποία παρεμπιπτόντως λατρεεεεεύω) και σε θερμίδες, γιατί γλιτώνουμε το λάδι ή το βούτυρο με το οποίο θα τηγανίσουμε, και σε χρόνο φυσικά αφού αντί να καθόμαστε με τις ώρες πάνω από το τηγάνι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε το χυλό, να γεμίσουμε τη μαφινιέρα και να τα βάλουμε στο φούρνο. (θυμήθηκα να βάλω τελεία). 
Το άλλο καλό είναι πως καθώς ψήνονται δημιουργείται μια εσοχή στη μέση τους οπότε είναι ακρως βολικό για να τα γεμίσουμε μετά με τη γέμιση που επιθυμούμε (εγώ όπως βλέπετε έβαλα μαρμελάδα). Άν δεν είστε φίολοι της μαρμελάδας μπορείτε να βάλετε και μερέντα, φρέσκα φρούτα, μέλι, σιρόπι κτλ.




Εντάξει θα το ομολογήσω...... αυτές τις τηγανίτες δεν τις έφτιαξα σήμερα διότι λόγω "χαλασμένου" γαστρεντερικού έπρεπε να φάμε κάτι πιο ελαφρύ, τις είχα φτιάξει μερικές μέρες πριν και τώρα βρήκα το χρόνο να τις αναρτήσω...... θα τις φτιάξω όμως ξανά με την πρώτη ευκαιρία.

Υ.Γ. Βεβαιωθείτε ότι βούτυρο-αλευρώσατε πολύ καλά τη μαφινιέρα αλλιώς η ζύμη θα κολλήσει στις θήκες και θα χρειαστεί πολύυυυυυυ τρίψιμο για να βγεί!


Ποσότητα: 12 μίνι τηγανίτες

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλ. γάλα
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • λίγο βούτυρο για επάλειψη της μαφινιέρας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βουτυρο-αλευρώνουμε τη μαφινιλερα μας πολύ καλά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
 2. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό.
3. Μοιράζουμε το χυλό στις θήκες της μαφινιέρας (γεμίζουμε μέχρι τη μέση της κάθε θήκης).
4. Ψήνουμε για 15-20' ή μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσαφίσουν.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

2 σχόλια:

  1. Μα τι φοβερή ιδέα!!
    Λατρεμένες τηγανίτες χωρίς κόπο και χωρίς να είμαστε πάνω από το τηγάνι!
    I like it :))
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ γρήγορες και λαχταριστές οι τηγανίτες σου Πέλα!!! Καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share