Άλλο ένα super food που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές σας έχω σήμερα.
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και ελεύθερο γλουτένης και μπορεί να αντικαταστήσει το ρύζι σχεδόν παντού. Αυτό το προϊόν από τις μακρινές Άνδεις είναι από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον πλανήτη γι' αυτό, ειδικά αν έχετε δυσανεξία στη γλουτένη καλά θα κάνετε να το συμπεριλάβετε στο διαιοτολόγιό σας
Η συγκεκριμένη συνταγή, που τη βρήκα σε ένα ξένο blog με υγιεινές συνταγές καθότι εγώ δεν είχα ιδέα πως μαγειρεύεται η κινόα, μου θύμισε πάρα πολύ ρυζόγαλο. Οπότε αν είστε οπαδός αυτού του παραδοσιακού γλυκίσματος προφανώς θα σας αρέσει και το σημερινό μας πρωινό.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 φλ. κινόα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 1/2 φλ. νερό
- 4 φλ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2/3 φλ. σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το κινόα.Βάζουμε το νερό, το αλάτι και το κινόα σε κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά (μέχρι να απορροφηθεί το νερό).
Προσθέτουμε το γάλα και την κανέλα και το ξαναβράζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 25-30 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη με το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου