Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΤΟΣΤ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΒΓΟ (AVOCADO & EGG TOAST)



Και μια αλμυρή ανάρτηση έτσι για αλλαγή!

Βαρεθήκατε να τρώτε όλο τα ίδια και τα ίδια για πρωινό?? ε λοιπόν, τέρμα η βαρεμάρα!
 
Γιατί σήμερα σας έχω μια πολύ καλή πρόταση για πρωινό (ή και για βραδινό) μ' ένα συνδυασμό που κυριολεκτικά σκοτώνει: Αβοκάντο+Αβγό!!

Αυτό το εξωτικό φρούτο με την παράξενη γεύση και την ακόμα πιο παράξενη υφή είναι από τα πιο σημαντικά αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά τρόφιμα που υπάρχουν και συγκαταλέγεται στα λεγόμενα super foods.

Αυτός βασικά είναι ο δικός μου τρόπος να δώσω στο παιδί μου αβοκάντο, μια τροφή που είναι άκρως υγιεινή και θρεπτική, φουλ σε ω3 λιπαρά που τόσο απαραίτητα είναι στη σωστή διατροφή.
Ολόκληρο ή σε κομμάτια ή ακόμα και σε χυμούς και smoothies το είχα δοκιμάσει και δεν ήθελε ούτε να το δει. Έτσι όμως το τρώει μια χαρά και το ευχαριστιέται κιόλας! 


*Γράφω "τόστ" αλλά δεν εννοώ ότι φτιάχτηκε στην τοστιέρα αλλά ότι το ψωμί είναι toasted δηλαδή φρυγανισμένο.

ΥΛΙΚΑ:
  • 1-2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης φρυγανισμένες (ανάλογα αν θέλετε το σάντουιτς ανοιχτό ή όχι)
  • 1/2 μικρό αβοκάντο λιωμένο
  • 1 κ.γ βούτυρο
  • 1 μεγάλο αβγό
  • αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • hot sauce (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φρυγανίζουμε τις φέτες. Τις αλείφουμε με το βούτυρο και τις βάζουμε στο τηγάνι για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά (χωρίς επιπλέον λάδι).
Βγάζουμε τις φέτες και βάζουμε λίγο λαδάκι στο τηγάνι για να τηγανίσουμε το αβγό.
Λιώνουμε το αβοκάντο μ' ένα πιρούνι (καλύτερα να είναι ώριμο) και το αλατοπιπερώνουμε.
Απλώνουμε το αβοκάντο στη φέτα, βάζουμε από πάνω το αβγό, ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι (και hot sauce αν σας αρέσουν τα πικάντικα).

ΕΝJOY!

 

1 σχόλιο:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share