Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ - MUSHROOM, ONION & BEEF SANDWITCH

 recipe in English at the end of the post

Λαχταριστό σαντουιτσάκι ιδανικό για βραδινό σας έχω σήμερα αλλά, γιατί όχι, και για ένα πιο ελαφρύ μεσημεριανό, συνοδεία σαλατίτσας φυσικά.

Αυτά είναι τα αγαπημένα σαντουιτσάκια του άντρα μου, κι όποτε αγοράζουμε μοσχαράκι πάντα αφήνουμε δυο κομμάτια στην άκρη για να τα φτιάξουμε. 


Είναι πολύ χορταστικά, αρωματικά, υγιεινά και ζουμερά, με ελάχιστες θερμίδες και λιπαρά, με λίγα λόγια σας τα συστήνω ανεπιφύλακτα!! 



ΥΛΙΚΑ:

  • 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • ρίγανη, αλάτι, πιπέρι 
  • 2 κ.γ. μαγιονέζα light
  • 2-3 φέτες κασέρι
  • ψωμάκια στρόγγυλα ή μακρόστενα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε με το λάδι στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε με το σκόρδο, τη ρίγανη, την πάπρικά, το αλάτι και το πιπέρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να πάρει χρώμα και να μαλακώσει. Τα βγάζουμε από το τηγάνι.
Ξαναβάζουμε λίγο λαδάκι στο τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν και να γίνουν χρυσαφί. Τα βγάζουμε και αυτά από το τηγάνι.
Βάζουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα) και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ανοίγουμε στη μέση τα ψωμάκια και αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα. Βάζουμε από πάνω 2-3 κουταλιές κρέας-κρεμμύδι-μανιτάρι και σκεπάζουμε με μια φέτα κασέρι. Τα βάζουμε 2-3 λεπτά στο φούρνο για να λιώσει το κασέρι και....ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ!!!  

________________________________________________________________________________

MUSHROOM, ONION & BEEF SANWITCHES

INGREDIENTS:
  • 1/2 kilo beef
  • 1 large onion chopped
  • 250 g. mushrooms sliced ​​
  • 2 tbs olive oil
  • 1/2 tsp garlic powder
  • 1/2 tsp paprika
  • oregano, salt, pepper 
  • 2 tsp light mayonnaise
  • 2-3 slices of cheese
  • 3 sandwiches


DIRECTIONS:

Cut the meat into thin strips and put the oil in the pan over high heat.
Sprinkle with garlic, oregano, paprika, salt and pepper and sauté for a few minutes on each side until golden brown and tender. Remove them from the pan.
Pour a bit more oil in the pan and add the onions. Sauté over medium heat until golden brown. Remove them from the pan.
Put the mushrooms in the pan (if necessary add a little more oil) and sauté for a few minutes. Remove from heat.
Cut the sandwiches in half and spread some mayonnaise. Put 2-3 tablespoons meat-onion-mushroom and cover with a slice of cheese. Put 2-3 minutes in the oven (until cheese is melted) and .... enjoy !!!  
 

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία και λαχταριστά σάντουιτς, εύκολα για βραδυνό που δεν ξέρεις τι να ξαναπροσφέρεις!!
    Καλή σου μέρα Πέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι καλά Μάχη μου!
    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share