recipe in English at the end of the post
Ένα ευκολάκι για σήμερα μέρα που είναι (οι Δευτέρες είναι πάντα δύσκολες για όλους...).
Σας έχω ξαναπεί ότι ο συνδυασμός αβγό-αβοκάντο είναι ένας από τους αγαπημένους μου με αφορμή το τοστ με αβοκάντο και αβγό που ανάρτησα τις προάλλες. Σήμερα λοιπόν θα το δοκιμάσουμε σε σαλάτα. Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα να το κάνω πάλι τοστ (όχι με αβγό αυτή τη φορά, με άλλο συνδυασμό που θα σας αποκαλύψω σύντομα) αλλά μου βγήκε πιο άγουρο το αβοκάντο απ' ότι περίμενα οπότε κατέληξε στη σαλάτα. Δεν πειράζει όμως γιατί κι έτσι το ευχαριστήθήκαμε μια χαρά.
Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να βάλουμε αυτό το τόσο ωφέλιμο φρούτο στη διατροφή μας που σίγουρα θα βρείτε κάποιον να σας ταιριάζει. Προτείνω λοιπόν να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας μα τη σαλατούλα μας.
Μπορείτε είτε να συνοδέψτε το κυρίως πιάτο σας είτε να τη βάλετε μέσα σε πίτα ή τορτίγια και να γίνει από μόνη της ένα χορταστικό κύριο γεύμα.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 μέτριο αβοκάντο
- 1 μέτριο αγγούρι
- 1/2 μικρό κρεμμύδι
- 1 μικρή ντομάτα
- 1 κ.σ. μαγιονέζα light
- 1 αβγό
- λάδι, ξίδι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το αβγό και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
Ραντίζουμε με λάδι, ξύδι, ρίγανη και αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε από πάνω μια κουταλιά μαγιονέζα, το αβγό κομμένο στα 4 και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
_____________________________________________________________________
An easy one for today because it' s Monday (and Mondays are always difficult for everyone ...).
I have said before that the combination of egg-avocado is one of my favorites on the occasion of toast with avocado and egg I posted the other day. Today we will try it in salad. The truth is that I started to do it again toast (not with egg this time but with another combination that will reveal to you soon) but the avocado was less ripe than I have expected so I decided to put it in the salad. But do not worry, and that way we enjoyed it just fine.
I have said before that the combination of egg-avocado is one of my favorites on the occasion of toast with avocado and egg I posted the other day. Today we will try it in salad. The truth is that I started to do it again toast (not with egg this time but with another combination that will reveal to you soon) but the avocado was less ripe than I have expected so I decided to put it in the salad. But do not worry, and that way we enjoyed it just fine.
There are really too many different ways to put this as beneficial fruit in your diet that will surely find one to suit you. I therefore propose to start today with this particular salad.
You can either accompany the main dish or you can put it in a pita or tortilla and become itself a great main meal.
You can either accompany the main dish or you can put it in a pita or tortilla and become itself a great main meal.
Ingredients
- 1 medium avocado
- 1 medium cucumber
- 1/2 small onion
- 1 small tomato
- 1 tbsp light mayonnaise
- 1 egg
- oil, vinegar
- salt, pepper, oregano
Directions:
Boil eggs and chop all vegetables.
Sprinkle with oil, vinegar, oregano and salt and stir.
Pour over a tablespoon mayonnaise, egg cut in 4 and sprinkle with freshly ground pepper.
GOOD APPETITE!
Καλησπέρα Πέλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ ωραία η σαλάτα σου και η προσθήκη του αβοκάντο με ξετρελλαίνει μια και το λατρεύω!! Μια σαλάτα - ένα γεύμα!!!
Φιλιά!
Σ' ευχαριστώ Κική μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα :)