recipe in english at the end of the post
Ζεστό, αφράτο ψωμάκι, κατευθείαν από το φούρνο μας έχουμε σήμερα.
Ένα ψωμάκι διαφορετικό, χορταστικό και λαχταριστό, το οποίο είναι συγχρόνως γλυκό και πικάντικο και θυμίζει λίγο τα αμερικάνικα corn dogs (μοιάζουν με λουκανοπιτάκια αλλά είναι από καλαμποκάλευρο, όπως και το ψωμάκι μας).
Μπορείτε να μ' αυτό να συνοδέψετε τις σουπίτσες σας ή τα λαδερά σας ή ακόμα και να το απολαύσετε σκέτο σαν σνακ (ή πρωινό).
Για μια λίγο πιο light εκδοχή με λιγότερα λιπαρά μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με καπνιστή γαλοπούλα.
ΥΛΙΚΑ:
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 130 γρ. καλαμποκαάλευρο
- 220 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 250 ml. γάλα
- 180 γρ. βούτυρο
- 1 αβγό
- 5 - 6 φέτες μπέικον
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Σ' ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο και προσθέτουμε το καλαμπόκι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το γάλα. Μόλις λιώσει το βούτυρο ενώνουμε με το μείγμα αλευριού και προσθέτουμε το αβγό.
Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε το μισό μπέικον.
Βουτυρο-αλευρώνουμε μια φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μπέικον.
Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου (μέχρι να χρυσαφίσει).
_____________________________________________________________________
A bun different, hearty and delicious, which is both sweet and spicy and slightly resembling the American corn dogs (in Greece we have "loukanopitakia", little sausages rolled in pastry sheet).
With this bread you can accompany your warm soups or your crockpots, casserolles or even enjoy it plain as a snack (or breakfast).
For a little lighter version with less fat you can replace the bacon with smoked turkey.
_____________________________________________________________________
CORN & BACON BREAD
So what do we have for taday?? Warm, fluffy, delicious bread, straight from your oven.A bun different, hearty and delicious, which is both sweet and spicy and slightly resembling the American corn dogs (in Greece we have "loukanopitakia", little sausages rolled in pastry sheet).
With this bread you can accompany your warm soups or your crockpots, casserolles or even enjoy it plain as a snack (or breakfast).
For a little lighter version with less fat you can replace the bacon with smoked turkey.
INGREDIENTS:
- 150 gr. self raising flour
- 130 g. cornflour
- 220 g. canned corn
- 1 tsp baking powder
- 2 tsp sugar
- 250 ml. milk
- 180 g. butter
- 1 egg
- 5-6 slices bacon
- Salt, Pepper
DIRECTIONS:
Preheat oven to 180 C.
In a bowl, sift the flour with the cornflour and add the corn, baking powder, salt, pepper and sugar.
In a saucepan heat the butter with milk. Once butter has melted pour it to the flour mixture and add the egg.
Mix well and add the bacon.
Grease a loaf pan, pour in the mixture and sprinkle with the remaining bacon.
Bake for about 40 minutes.
Πολύ ωραίο ψωμάκι, πικάντικο και υγιεινό συνάμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία εικόνα, πολύ λαχταριστό αποτέλεσμα!
Καλημέρα Πέλα μου!!