Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΕΥΚΟΛΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - EASY CHOCO CEREAL BARS


recipe in english at the end of the post


Είναι υγιεινές, σοκολατένιες και σπιτικές...

Επιπλέον είναι γρήγορες κι εύκολες, ό,τι πρέπει για ένα χορταστικό και συνάμα απολαυστικό σνακ...

Δε χρειάζονται ψήσιμο...  

Για να μη σας πω πόσα λεφτά θα γλιτώσετε αν τις φτιάξετε μόνοι σας αντί να τις αγοράσετε έτοιμες!


Πριν περάσουμε όμως στη συνταγή ας δούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σοκολάτα.
Οι πληροφορίες προέρχονται από το περιοδικό "Γλυκά Μυστικά".

Ήξερες ότι:
  • Υπάρχουν διεθνώς 172 μουσεία σοκολάτας (ένα και εδώ στη Θεσσαλονίκη, το λεγόμενο "Εργοστάσιο Σοκολάτας)
  • Η μάυρη σοκολάτα είναι πλούσια σε φλαβονοειδείς ουσίες οι οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
  • Η σοκολάτα περιέχει καφεϊνη  (10-12 σοκολάτες περιέχουν την ίδια ποσότητα καφεϊνης με ένα φλιτζάνι καφέ.
  • το 50% της παγκόσμιας παραγωγής σοκολάτας καταναλώνεται στην Αμερική.
  • Έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως καταπολεμάει το άγχος. 

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλ. ανάμεικτες νιφάδες δημητριακών (καλαμποκιού, βρώμης, σιταριού)
  • 1 φλ. βρώμη
  • 1/3 φλ. σταφίδες σουλτανίνες
  • 3/4 φλ. φυστίκια
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. βούτυρο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Θρυμματίζουμε τα φυστίκια στο γουδί (ή στο μπλέντερ αλλά όχι για πολύ ώρα για να μη γίνουν σκόνη.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις νιφάδες, τη βρώμη, και τις σταφίδες.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα στο μείγμα με τα δημητριακά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι, το πιέζουμε καλά στον πάτο  και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε μπάρες.
ΈΤΟΙΜΟ!


Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: Μπάρες με Μήλο και Βρώμη (Apple Oatmael Bars)

_________________________________________________________________________________

EASY CHOCOLATE CEREAL BARS WITH RAISINS & PEANUTS

They are homemade, chocolaty and healthy........

No preservatives.....

No baking.....

Not to tell you how much money you' re going to save if you make them yourself instead of buying them!

But before we move on to the recipe let' see some interesting facts about chocolate...

Did you know that:
  • There are 172 international chocolate museums (one here in Thessaloniki, called "the Chocolate Factory")
  • The dark chocolate is rich in flavonoids, which have strong antioxidant activity.
  • Chocolate contains caffeine  (10-12 chocolates contain the same amount of caffeine in a cup of coffee.
  • 50% of chocolate's world production is consumed in America.
  • It has been scientifically proven that fights stress.

INGREDIENTS:

  • 1 cup mixed cereal flakes (corn, oats, wheat)
  • 1 cup. quick oats
  • 1/3 cup. sultanas raisins
  • 3/4 cup. peanuts
  • 250 g. couverture
  • 3 tbsp butter 

DIRECTIONS:

Smash peanuts in a mortar (or blender, but not for long time to avoid becoming dust).
Mix them in a bowl with flakes, oats, and raisins.
Melt the butter in a pan and when it' s well heated up pour in the chocolate. Mix well until chocolate is completely melted.
Add the chocolate mixture in cereal and mix well with a spatula.
Transfer the mixture into pan, pushing it well at the bottom and put it in the fridge for half an hour.
Remove from the refrigerator and cut into bars.

Ready!

1 σχόλιο:

  1. Εύκολες, χωρίς ζάχαρη και χωρίς ψήσιμο μπάρες είναι ότι καλύτερο μπορείς να έχεις!!
    Φαίνονται και πολύ-πολύ νόστιμες!!
    Πολλά φιλιά Πέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share