Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015

HOMEMADE APPLE SAUCE

recipe in English at the end of the post

Αpple sauce (ή applesauce) είναι ένα είδος πουρέ από μήλα, θα μπορούσες ίσως να την πεις και μαρμελάδα μια και κάποτε την έφτιαχναν για να διατηρείται το χειμώνα, και φτιάχνεται από μήλα, μπαχαρικά (κανέλα, allspice κτλ) και γλυκαντικά (ζάχαρη, μέλι).

Έχει διάφορες χρήσεις. Σε κάποιες χώρες όπως στην Πορτογαλλία σερβίρεται μόνο του ως επιδόρπιο.
Σε άλλες χώρες συνοδεύει το κυρίως πιάτο όπως για παράδειγμα στη Σουηδία και στην Αγγλία όπου συνοδεύει το χοιρινό, στη Γερμανία συνοδεύει τηγανίτες από πατάτα και στην Ολλανδία τις τηγανιτές πατάτες.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη ζαχαροπλαστική για να αντικαταστήσει τις λιπαρές ουσίες (βούτυρο, λάδι) και να κάνει έτσι πιο ελαφριά τα γλυκά.

Διαλέξτε όποιον από τους παραπάνω τρόπους σας αντιπροσωπεύουν κι απολαύστε τη!


ΥΛΙΚΑ:

4 μήλα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 φλ. νερό
1/4 φλ. ζάχαρη καστανή
1/2 κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε όλα τα υλικά σ' ένα κατσαρολάκι κι ανακατεύουμε καλά.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά (μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά). 
Το αφήνουμε να κρυώσει και πολτοποιούμε με το εργαλείο για τους πουρέδες ή με ραβδομπλέντερ. 
Το διατηρούμε στο ψυγείο.
_________________________________________________________________________________

In some countries such as Portugal it is served as a dessert of its own. In other countries it accompanies the main course, for example in Sweden and England it accompanies the roasted pork, in Germany it accompanies potato pancakes and in Holland French fries.

In recent years it is used very often in baking to replace fat (butter, oil) and make sweets lighter.

INGREDIENTS:

  • 4 apples, peeled and cut into small pieces
  • 1 cup. water
  • 1/4 cup. brown sugar
  • 1/2 tsp cinnamon

DIRECTIONS:

Put all ingredients in a saucepan and mix well.
Bring to a boil for 45 minutes (until the liquid has evaporated). 
Allow to cool and mash with the tool for mashing potatoes or a blender.  
Keep it in the refrigerator.
 

1 σχόλιο:

  1. Νόστιμη είναι σίγουρα και ακόμα καλύτερη γιατί έχει λίγη ζάχαρη! Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι οι τηγανιτές πατάτες σαν συνοδευτικό... μου βάζεις ιδέες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share