Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2015

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ - CHICKEN WITH SPINACH & MOZZARELA

recipe in English at the end of the post


Ένα άκρως υγιεινό, θρεπτικό, απολαυστικό γεύμα έχουμε σήμερα φουλ σε βιταμίνες, πρωτεϊνες και σίδηρο.
Μετά τη .. Σούπα του Ηρακλή λοιπόν σειρά έχει το κοτόπουλο του Κύριου Απίθανου (σούπερ ήρωας που η σούπερ δύναμή του είναι η ..... η δύναμή του - όσες έχετε αγόρια μάλλον θα τον ξέρετε).  
Όποτε έχουμε φαγητό με λαχανικά, ή τέλος πάντων με υλικά που συνήθως δεν αρέσουν στα παιδάκια, προσπαθούμε να τον ψήσουμε ότι αν τα φάει θα γίνει δυνατός σαν τους σούπερ ήρωες που βλέπει στην τηλεόραση. Και συνήθως πιάνει! Κάπως έτσι λοιπόν προκύπτουν τα ονόματα των σούπερ φαγητών.


ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 50 γρ. μοτσαρέλα
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ρίγανη, πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε 2 κ.σ. ελαόλαδο στο τηγανί να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και καρικεύουμε τα φιλέτα με τη ρίγανη, το σκόρδο και την πάπρικα.
Σοτάρουμε τα φιλέτα 3-4 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τσιαγαρίζουμε (στο ίδιο λάδι) το κρεμμύδι.
Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε και το σπανάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Το σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά του.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, το βάζουμε πάνω στα φιλέτα, βάζουμε από πάνω και τα κομμάτια της μοτσαρέλας και ψήνουμε για 4-5' μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
ΕΤΟΙΜΟ!
 ______________________________________________________________________________
CHICKEN FILLET WITH SPINACH & MOZZARELA
MATERIALS:
  • 4 chicken fillets
  • 300 g. spinach
  • 50 g. Mozzarella
  • 1 tbsp dill
  • 1 tbsp parsley
  • 1 tsp Garlic powder
  • 1 small onion, finely chopped
  • oregano, paprika
  • Salt Pepper


DIRECTIONS:
Put 2 tbsp olive oil into the pan to warm over medium-high heat.
Season fillets with salt, oregano, garlic and paprika.
Sauté fillets 3-4 minutes on each side until golden brown.
Then remove from pan and sauté (in same oil) onion.
Once golden brown add the spinach, dill and parsley. Sauté until wilted and fluids evaporate.
Remove from the heat, put on the fillets on top and put the pieces of mozzarella and bake for 4-5 until mozzarella has melted 
READY!

Idea from http://skinnytaste.com

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική η συνταγή σας. Τη δοκίμασα με mozzarella της Arla πρόσφατα και βγήκε γευστικότατη. Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σας άρεσε! Να είστε καλά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share