recipe in english at the end of the post
Άργησα λίγο να βάλω το αβοκάντο στη διατροφή μου (μόλις ένα χρόνο πριν) αλλά έχω γίνει τόσο μεγάλη οπαδός του που πλέον το κοπανάω σχεδόν παντού!
Έχει γίνει ένα από τα υλικά εκείνα που σπάνια πλέον λείπουν από το σπίτι μου, πάντα βρίσκεται κάποιο εύκαιρο τριγύρω και περιμένει να αξιοποιηθεί.
Η σαλάτα που ακολουθεί προέκυψε ως περίσσευμα από γέμιση για πιροσκί (όπου να 'ναι θα ανεβεί κι αυτή η συνταγή). Ό, τι δε χώρεσε λοιπόν στη ζύμη μπήκε στην πιατέλα για σαλατούλα και σκέφτηκα ότι το αβοκάντο θα ταίριαζε πολύ με την πατάτα και τη φέτα. Και για να την κάνουμε λίγο πιο juicy και χρωματιστή προσθέσαμε και τα τοματίνια.
ΥΛΙΚΑ:
- 1 μεγάλη πατάτα
- 1 μικρό κρεμμύδι*
- 1/2 φλ. φέτα τριμμένη
- 1 κ.γ. άνηθο
- 1 κ.γ. μαϊντανό
- 1/2 μικρό αβοκάντο κομμένο σε κύβους
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- λίγες σταγόνες μηλόξιδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε την πατάτα, την ξεφλουδίζουμε, την πλένουμε, την κόβουμε σε κομμάτια. Την βάζουμε σ' ένα μπολ και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλατάκι ακόμα.
ΕΤΟΙΜΗ!
* το κρεμμύδι είναι τσιγαρισμένο λόγω γέμισης πιροσκί αλλά στη σαλάτα μπορούμε να το βάλουμε και ωμό.
_________________________________________________________________________________
POTATO SALAD WITH AVOCADO & FETA CHEESE
INGREDIENTS:- 1 large potato
- 1 small onion *
- 1/2 cup crumbled feta
- 1 tsp dill
- 1 tsp parsley
- 1/2 small avocado diced
- 2 tsp olive oil
- a few drops of apple cider vinegar
- Salt, Pepper
DIRECTIONS:
Boil the potatoes, peel, wash, cut it into pieces. Then put it in a bowl and season with salt and pepper.
Add the remaining ingredients and stir.
Sprinkle with a little bit more salt.
READY!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου