recipe in English at the end of the post
Την Παρασκευή που λέτε φίλοι μου το μικρουλίνι μου θα κάνει την πρώτη του γιορτούλα! Κι όχι μόνο αυτό αλλά θα πει και το πρώτο του ποιηματάκι - μια στροφή όλη κι όλη μαζί με άλλα 3 παιδάκια που θα κάνουν τα αστεράκια αλλά ως γνήσια ελληνίδα χαζομαμά που είμαι σίγουρα θα κλάψω..!
Είπαμε λοιπόν μια που θα έχουμε γιορτή να φτιάξουμε όλες οι μανούλες από κάτιτις, άλλες γλυκά άλλες αλμυρά, γιατί γιορτή χωρίς φαγοπότι δε γίνεται. Διάλεξα λοιπόν να πάω τα αγαπημένα μου ατομικά πιτσάκια (άλλος ένας λόγος για τον οποίο αγαπώ τη μαφινιέρα μου). Θέλω να πάω όμως και κάτι γλυκό γι' αυτό σκέφτομαι να φτιάξω και λίγες από τις μπάρες gingerbread που έκανα τις προάλλες και άρεσαν σε όλους.
Τέλος πάντων, πάμε να δούμε τη συνταγή και τα λοιπά, φωτογραφίες κι εντυπώσεις την Παρασκευή..
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
- 3 φλ. αλεύρι
- 2/3 γλ. νερό χλιαρό
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φακ. μαγιά
- 2 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
- κόκκινη σάλτσα*
- λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε φέτες
- μανιτάρια λευκά κομένα σε φέτες.
- 1/2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα ή κασέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σ' ένα μπολ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή, ομοιογενή ζύμη.
Την αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα σε ζεστό σημείο να φουσκώσει για 30'.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Xωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε μετά με το κουπ πατ σε ό, τι σχήμα θέλουμε (αν θέλουμε τα αφήνουμε απλά στρόγγυλα).
Τα βάζουμε στις θήκες της μαφινιέρας και βάβουμε μέσα από μια κουταλίτσα σάλτσα. Από πάνω βάζουμε 3-4 φέτες λουκάνικο και 2-3 φέτες μανιτάρι. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατάκι.
Tέλος καλύπτουμε με τριμμένο τυρί.
Τα ψήνουμε για 15' περίπου (μέχρι να ροδίσουν οι άκρες).
ΕΤΟΙΜΑ! ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΙ ΕΥΚΟΛΑ!
* Οι περισσότεροι βάζουν τη σάλτσα ωμή, κατευθείαν από το κουτί του σούπερ μάρκετ. Εμένα μου αρέσει να τη βράζω για να παίρνει γεύση με 1 κ.γ. ζάχαρη, 1/2 κ.γ. ρίγανη, 1/2 κ.γ. πάπρικα, αλάτι, πιπέρι.
________________________________________________________________________________
QUICK & EASY PIZZA MUFFINS
INGREDIENTS:
For the pastry:
- 3 cups. flour
- 2/3 teaspoon water
- 1/3 cup. olive oil
- One package dry yeast
- 2 tsp corn flour
- 1 tsp baking powder
- 1 tbsp sugar
- 1 tsp salt
For the filling:
- Red sauce*
- turkey sausage sliced
- white mushrooms cut into slices.
- 1/2 cup mozzarella
DIRECTIONS:
Put all the ingredients of the dough in a bowl and knead until you have a smooth dough.
Leave covered with a towel in warm place to rise for 30 minutes.
Preheat the oven to 180 C.
Separate the dough into small balls and roll with a rolling pin and cut with a cookie cutter in whatever shape you want (or you can simply let them round).
Put them inthe trays of the muffin tin and pour a spoonful of sauce. On top put 3-4 slices of sausage and 2-3 slices of mushroom. Sprinkle with a pinch of salt.
Cover with shredded cheese.
Bake for about 15 minutes (until golden brown edges).
READY! Quick and easy!
* Most people put the sauce straight from the can. But I prefer to boil it to get taste with 1 tsp sugar, 1/2 tsp oregano 1/2 tsp paprika, salt, pepper.
Υπέροχα τα μαφινάκια-πίτσα προσφέρονται πολύ ωραία, ιδίως στην γιορτή παιδιών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία φωτογραφία!
Φιλάκια!
Πολύ ωραίο μεζεδάκι για όλες τις ώρες! Να περάσετε όμορφα την Παρασκευή :)
ΑπάντησηΔιαγραφή