Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΠΡΕΤΣΕΛ & ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΤΟΦΙ) - PRETZEL & TOFFEE BARK

recipe in English at the end of the post
 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κι ας μιλήσουμε πρώτα για την προσθήκη του Pretzel σε μια συνταγή για γλυκό...

Αν έβλεπα αυτή τη συνταγή πριν κανα 2 χρόνια η πρώτη μου αντίδραση θα ήταν: "ΤΙ?? που κολλάει καλέ το πρέτσελ?? Ύστερα από αρκετό καιρό που έβλεπα τα πρέτσελ να φιγουράρουν στο pinterest σε διάφορες γλυκές συνταγές είπα να το δοκιμάσω. Άπλωσα μερικά πρέτσελ σ' ένα ταψάκι κι από πάνω έβαλα ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας. Λίγα λεπτά μέσα στο ταψί για να λιώσει η σοκολάτα και μετά.. ήρθε η ώρα της δοκιμής... ΈΠΑΘΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ!! Μιλάμε για τον τέλειο συνδυασμό αλμυρού και γλυκού! Άλλο να σας το λέω κι άλλο να το τρώτε! Κάντε πρώτα αυτό το πείραμα κι αν σας αρέσει το αποτέλεσμα προχωρήστε και στην ακόλουθη συνταγή.




Τώρα που λύσαμε το θέμα του πρέτσελ ας περάσουμε και στο θέμα του toffee..
Το Toffee είναι γλυκό το οποίο φτιάχνεται με καραμελωμένη ζάχαρη όπως η καραμέλα) και μπόλικο βούτυρο. Το μείγμα θερμαίνεται μέχρι να φτάσει στους 149-154C οπότε και γίνεται σκληρό. Πολλές φορές προσθέτουν στο μείγμα ξηρούς καρπούς ή σταφίδες.
 
Είναι ένα πολύ γρήγορο κι εύκολο γλυκό, ιδανικό για λύση τελευταίας στιγμής, παρ' όλα αυτά όμως είναι κάτι διαφορετικό που θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τη γεύση του!

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 στρώσεις αλατισμένα πρέτσελ, στρογγυλά)
  • 1 φλ. βούτυρο
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 120 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα M&Ms

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Απλώνουμε λαδόκολλα σ' ένα ταψάκι και από πάνω απλώνουμε 2 στρώσεις πρέτσελ.
Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε στην αρχή και μετά τα αφήνουμε να βράσουν χωρίς να ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Περιχύνουμε πάνω από τα πρέτσελ.
Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και το βάζουμε στο φούρνο για 3-4 λεπτά ώστε να λιώσουν και να μπορέσουμε να τις απλώσουμε με μια σπάτουλα.
Το βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε τα M&Ms.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Μόλις σφίξει το σπάμε σε κομμάτια.
Διατηρείται 2 βδομάδες στο ψυγείο.
     
________________________________________________________________________________
 

INGREDIENTS:

  • 2 layers salted round pretzel)
  • 1 cup butter
  • 1 cup Brown sugar
  • 120 g chocolate chopped or chocolate chips
  • 1 handful of M & Ms

 DIRECTIONS:

Preheat the oven to 200C. Spread baking paper on a baking pan and spread over 2 layers of pretzel.
In a saucepan, add the butter and sugar. Stir at the beginning and then boil without stirring for 3-4 minutes.
Pour butter over the pretzels.
Sprinkle with chocolate chips and put it in the oven for 3-4 minutes to melt and that spread out the melted chocolate with a spatula.
Remove from the oven and add the M & Ms.
Allow to cool and refrigerate for at least 2 hours. When it becomes hard break into pieces.
Keep 2 weeks in the refrigerator.

1 σχόλιο:

  1. Διάβασα pretzel & toffee και έσπευσα !! Φανταστικό γλύκισμα συνδυασμός αλμυρού και γλυκού που φτιάχνουν ένα σούπερ νόστιμο σύνολο!! Την καλημέρα μου Πέλα, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share