Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ - POTATO & FETA CHEESE ROLLS


recipe in English at the end of the post

Nα και τα πιροσκί που σας έλεγα τις προάλλες που έγιναν αιτία να δημιουργηθεί η πατατοσαλάτα με αβόκάντο λόγω πλεονασμού της γέμισης.

Πρόκειται για μια πολύ απλή, γρήγορη κι εύκολη ζύμη με καταγωγή από τη Ρωσία και τον Πόντο (οι Πόντιοι τα ονομάζουν πισία) την οποία μπορείτε να δοκιμάσετε με διαφόρων ειδών γεμίσεις, με πατάτα, κιμά, λουκάνικο, λάχανο, πατζάρι κ.τ.λ.)
Κάντε τη ζύμη και πειραματιστείτε με τους δικούς σας συνδυσμούς (πατάτα-αβγό, πατάτα-κιμά, κιμά-σπανάκι κ.ο.κ).

Μπορείτε να τα τηγανίσετε ή να τα ψήσετε (εγώ πάντα προτιμώ το φούρνο από το τηγάνι για να είναι λίγο πιο light)


ΥΛΙΚΑ:

για τη ζύμη:
  • 2 & 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1 φακ. μαγιά
  • αλάτι

για τη γέμιση:
  • 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. φέτα τριμμένη
  • 1 κ.γ. άνηθο
  • 1 κ.γ. μαϊντανό
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κρόκο αβγού για άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σ' ένα μπολ βάζουμε το νερό με τη μαγιά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακιά κι εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:  Σοτάρουμε σ' ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. 
Προσθέτουμε την πατάτα, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. και τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Γεμίζουμε με μια κουταλιά από το μείγμα και κλείνουμε καλά ώστε να σχηματιστεί ένα μισοφέγγαρο.
Τα βάζουμε στο ταψί, αλείφουμε με τον κρόκο τον οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και ψήνουμε για 20-25'.
 

ENJOY! 

________________________________________________________________________________

POTATO & FETA CHEESE ROLLS

This is a very simple, quick and easy dough originated fron Russia and Black Sea called piroski or pisia, whici can be made with various feelings such as potatoes, eggs, minced meat, cabbage, beetroot etc.
 
INGREDIENTS: For the dough:
  • 2 & 1/4 cup.flour
  • 1/2 cup. water
  • One package yeast
  • salt

for the filling:

    • 1 large potato cooked and cut into small cubes
    • 1 medium onion, finely chopped
    • 1/2 cup. crumbled feta
    • 1 tsp anise
    • 1 tsp parsley
    • 2 tsp olive oil
    • 1 egg yolk for brushing
    • Salt Pepper

    DIRECTIONS:
    Prepare the filling: In a bowl, add the water with the yeast and stir until melted. Add salt and flour and knead until you have a soft and pliable dough. Let it rest for half an hour.
    Prepare the filling: Sauté in a pan with a little olive oil onion until slightly brown. 
    Add the potatoes, sprinkle with salt and pepper and sauté for a few minutes.
    Add the remaining ingredients and stir. Remove from heat.
    Preheat the oven to 180C. and place parchment paper on a baking sheet.
    Divide the dough into balls and roll out with a rolling pin on a floured surface.
    Fill with a spoonful of the mixture and close well to form a crescent.
    Put them in the pan, brush with egg which We have thinned with a little water and bake for 20-25 '.
     
    ENJOY! 


        4 σχόλια:

        1. Θελω 2-3!!! Πολύ νοστιμα!

          http://beautyfollower.blogspot.gr/

          ΑπάντησηΔιαγραφή
        2. Πολύ ωραία τα πιροσκί σου και η γέμιση πολύ νόστιμη με πατάτα και φέτα!!
          Φαίνονται καταπληκτικά!!

          ΑπάντησηΔιαγραφή
        3. Πολύ μου άρεσε η τραγανή σου ζύμη Πέλα μου!! Χαίρομαι ιδιαίτερα που είναι φουρνιστά και όχι στο τηγάνι!! Πολλά φιλιά την καλημέρα μου!

          ΑπάντησηΔιαγραφή
        4. Ωωωωω! Φαίνονται τόσο λαχταριστά τα πιροσκί σου και η γέμιση σκέτη νοστιμια!!

          ΑπάντησηΔιαγραφή

        LinkWithin

        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

        share