Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΥ CHEESECAKE EVER



LIGHT CHEESECAKE BARS

Ειλικρινά σας μιλάω αυτό είναι το πιο ελαφρύ cheesecake (φούρνου) που έφτιαξα ποτέ!

Η κρούστα είναι από μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη.

Η κρέμα είναι με ελάχιστη ζάχαρη, χωρίς κρέμα γάλακτος, μόνο με γιαούρτι.

Και για το topping προτίμησα φρέσκα βατόμουρα αντί για μαρμελάδα με μια ιδέα ζάχαρη άχνη.

Σας εγγυώμαι ότι θα απολαύσετε επιδόρπιο χωρίς ίχνος ενοχής!!




ΥΛΙΚΑ:

Για την κρούστα

  • 5-6 μπισκότα digestive τριμμένα
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Γέμιση

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα light τύπου Philadelphia 
  • 3/4 φλ. γιαούρτι ελαφρύ
  • 2 αβγά
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. φρέσκα βατόμουρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C και στρώνουμε λαδόκολλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε (ταψάκι, πιρέξ κτλ).
Ετοιμάζουμε την κρούστα: Με γουδί ή με πολυκόφτη θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν πούδρα. Τα ρίχνουμε στο πάνω στη λαδόκολλα και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Πιέζουμε την επιφάνεια μέχρι να απλωθεί καλά και ψήνουμε για 5'. 
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα απαλό κρεμώδες μείγμα.
Βγάζουμε την κρούστα από το φούρνο απλώνουμε πάνω την κρέμα και ψήνουμε για άλλα 20'.
Το αφήνουμε για 20' να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Το βγάζουμε από το ψυγείο, κόβουμε σε μπάρες, βάζουμε από πάνω τα βατόμουρα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

1 σχόλιο:

  1. Οποτε μπαινω εδω μου τρεχουν τα σαλια με τις φωτογραφιες!

    Αν θελεις μπορεις εδω να κατεβασεις δωρεαν την ποιητικη μου συλλογη ΣΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ:

    http://www.ideostato.gr/2016/02/e-book.html

    Θα χαρω πολυ αν θες να τη διαβασεις και να μου πεις εντυπωσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share