Mπισκοτόμπαρες light
Mπορεί να έχει περάσει ένας μήνας σχεδόν από την αλλαγή του χρόνου αλλά αυτή είναι η πρώτη μου ανάρτηση για το 2016 οπότε πρώτα θα σας ευχηθώ.......
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!! ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2016!!
Τώρα μπορώ να περάσω στη συνταγή.
Είχα αναρτήσει και παλιότερα ΜΠΙΣΚΟΤΟΜΠΑΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, μια φανταστική συνταγή του Πετρετζίκη η οποία ήταν ομολογουμένως όλα τα λεφτά.
Οι σημερινές μπάρες όμως έχουν ένα σοβαρό πλεονέκτημα. Όχι μόνο είναι πεντανόστιμες και λαχταριστές αλλά είναι και light παρακαλώ καθώς δεν περιέχουν βούτυρο και η ζάχαρη είναι ελάχιστη (1/2 φλιτζάνι για ολόκληρο πυρέξ).
Διαλέξτε όποια σας κάνει κλικ και βουρ στην κουζίνα για να γλυκαθούμε!
ΥΛΙΚΑ:
- 1/ φλ. ηλιέλαιο
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 βανίλια
- 1 & 1/2 φλ. αλεύρι
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 3 κ.σ. γάλα
- 1/2 φλ. σταγόνες σοκολάτας
- 1 χούφτα Μ & Μs
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C και απλώνουμε λαδόκολλα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε.
Σ' ένα μπολ συνδυάζουμε όλα τα στερεά υλικά κι ανακατεύουμε.
Σ' ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το γάλα και το αβγό.
Αναμειγνύουμε τα υγρά με τα στερεά.
Απλώνουμε το μείγμα στη λαδόκολλα και πιέζουμε στην επιφάνεια τα κομμάτια σοκολάτας ή/και τα Μ & Μ. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κόψουμε τις μπάρες (αλλιώς θα διαλυθεί).
*Μπορείτε να μη βάλετε καθόλου σοκολάτα και να απλώσετε από πάνω, μετά το ψήσιμο ένα ελαφρύ γλάσο.
ENJOY!!
Σ' ένα μπολ συνδυάζουμε όλα τα στερεά υλικά κι ανακατεύουμε.
Σ' ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το γάλα και το αβγό.
Αναμειγνύουμε τα υγρά με τα στερεά.
Απλώνουμε το μείγμα στη λαδόκολλα και πιέζουμε στην επιφάνεια τα κομμάτια σοκολάτας ή/και τα Μ & Μ. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κόψουμε τις μπάρες (αλλιώς θα διαλυθεί).
*Μπορείτε να μη βάλετε καθόλου σοκολάτα και να απλώσετε από πάνω, μετά το ψήσιμο ένα ελαφρύ γλάσο.
ENJOY!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου