Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

KOΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΡΟΥΤΟΝ ΠΑΠΡΙΚΑΣ - PUMPKIN SOUP WITH PAPRIKA CROUTONS

recipe in English at the end of the post


Αυτή είναι η αγαπημένη μας σουπίτσα και ειδικά τώρα που φθινοπωριάζει επιτέλους ο καιρός είναι ό,τι πρέπει, μια που είναι και η εποχή της! 
Η επιτυχία του συνδυασμού της κολοκύθας με τα κρουτόνς πάπρικας απλά δεν περιγράφεται! Άλλο να σας το λέω και άλλο να το γεύεστε!

Αφήστε που το φθινοπωρινό αυτό λαχανικό είναι και πολύ ωφέλιμο για την υγεία μας, καθότι είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Οι σπόροι της κολοκύθας μάλιστα είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων τα οποία προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, η υψηλή αρτηριακή πίεση και ο καρκίνος.   



Πηγήclickatlife.gr


Με άλλα λόγια έχετε κάθε λόγο να δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη συνταγή αφού συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με την υπέροχη, γεμάτη γεύση!! 
Μπορείτε να την απολαύσετε είτε ως πρώτο πιάτο, είτε ως κυρίως πιάτο (αν είστε λιτοδίαιτοι..), είτε ως βραδινό.


ΥΛΙΚΑ:


1 μέτρια πατάτα
1 μεγάλο καρότο
1 μικρή κολοκύθα καθαρισμένη και τριμμένη 
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 φλ. ζωμό λαχανικών ή 1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ένα φλ. νερό
1/2 κ.γ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι


Για τα κρουτόν: 

2-3 φέτες ψωμί κομμένες σε κύβους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ρίγανη
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση (περίπου 20-25 λεπτά) μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Με ένα ραβδομπλέντερ ή με το εργαλείο για πουρέδες αλέθουμε τη σούπα να γίνει λεία (ή αφήνουμε και μερικά κομμάτια αν την προτιμάμε έτσι και όχι βελουτέ).

Για τα κρουτόν: Απλώνουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι, ραντίζουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το αλάτι και την πάπρικα και το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
____________________________________________________________________________

PUMPKIN SOUP WITH PAPRIKA CROUTONS

This is our favorite winter soup which combines both healthy eating and it is full of flavors so you have every reason to try it.
You can enjoy it either as a starter, a main dish, or for dinner.

INGREDIENTS:
1 medium potato 
1 large carrot 
1 small to medium pumpkin peeled and grated  
1 small onion grated 
1/2 tsp garlic powder
1 cup vegetable stock or 1 cube consetrated vegetable broth dissolved in a cup of water 
1/2 tsp paprika 
salt and pepper

For the croutons: 
2-3 slices of bread cut into cubes 
2 tablespoons olive oil 
1 pinch oregano 
1 tsp paprika salt

DIRECTIONS:
Saute the onion with a little olive oil until golden brown. Add the remaining vegetables and continue to sauté for a few minutes. Add the remaining ingredients and bring to a boil (about 20-25 minutes) to soften all the vegetables. With a hand blender grind the soup until smooth.

For the croutons: Spread the slices on a baking pan, sprinkle with oil, sprinkle with oregano and salt and paprika and put it in the oven for 10 minutes (until golden brown). 

SPRINKLE THE CROUTONS OVER THE SOUP AND ENJOY!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share