Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ - ORANGE RAISIN CUPCAKES

Ζουμερά Κεκάκια με πορτοκάλι, σταφίδες και γλάσο πορτοκαλιού light 

Μάλλον θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα ότι πραγματικά ΜΕ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΎ ΤΑ ΚΕΚΑΚΙΑ! (Θεσσαλονικιά γαρ).

Μικρές, ατομικές, γλυκές, ζουμερές απολαύσεις με γλάσο, νομίζω ότι πρέπει για Παιδικό Πάρτι. Γι' αυτό στο επικείμενο πάρτι μας θα έχω μια μεγάλη ποικιλία από δαύτα για να ικανοποιήσω όλα τα γούστα (αν και νομίζω ότι όλα τα παιδάκια θα δείξουν μια προτίμηση στα Σοκολατένια).

Όμως μην ανησυχείτε, έχουμε κι απ' αυτό. Συνταγή για σοκολατένια κεκάκια και μάλιστα με χαμηλά λιπαρά μπορείτε να βρείτε εδώ: LOW FAT CHOCOLATE CUPCAKES




Tip: Μπορείτε να αφαιρέσετε το γιαούρτι και να τα κάνετε νηστίσιμα προσθέτωντας λίγο παραπάνω λάδι και χυμό.

Ας ψήσουμε λοιπόν!

ΥΛΙΚΑ:

1/2 φλ. στυμμένο χυμό πορτοκαλιού
3 κ.σ. γιαούρτι
3 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. μηλόξιδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μπέικιν 
3/4 φλ. αλεύρι ολικής
3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
1/3 φλ. σταφίδες  


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170β. και στρώνουμε τις ειδικές θηκούλες στη μαφινιέρα.
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υγρά υλικά.
Σ' ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Γεμίζουμε τις θηκούλες μέχρι τα 2/3 τους.
Ψήνουμε για 14 λεπτά (ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν στις άκρες). 

Για το γλάσο ανακατεύουμε 1 φλ. ζάχαρη άχνη με 2-3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και 1 βανίλια.

ENJOY!
___________________________________________________________________

Moist Orange & Raisin Cupcakes with Orange Glaze

INGREDIENTS:
1/2 cup. squeezed orange juice 
3 tbsp greek yogurt 
3 tbsp sunflower oil 
1 tsp apple cider vinegar 
1 tsp vanilla extract 
1 tsp baking powder  
3/4 cup. whole wheat flour 
3/4 cup. 
all-purpose 
flour 

1/4 tsp salt 
1/2 cup brown sugar 
1/3 cup. raisins  


IMPLEMENTATION:
Preheat oven to 170oC. and line a cupcake pan. 
In a bowl, mix with the wire all the liquid materials. 
In another bowl mix solids. 
Combine the liquid with solids until you have a homogeneous mixture. 
Fill the muffin tins up to 2 / 3 them. 
Bake for 14 minutes (or until they rise and browned on the edges).  

For the glaze mix 1 cup. icing sugar with 2-3 tbsp orange juice and 1 vanilla. 

ENJOY!

2 σχόλια:

  1. Αχ Πέλα μου... είναι νοστιμότατα...κρατάω την συνταγή!!! Από τα κεκάκια που λατρεύω!!! Γεια στα χέρια σου!!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share