Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΡΟΔΕΛΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ - ZUCCHINI BOATS WITH MEANCED MEAT

recipe in English at the end of the post


Αυτή είναι μια παραλλαγή που κάνω της γνωστής παραδοσιακής συνταγής των γεμιστών κολοκυθιών και την τιμάω ιδιαιτέρως τον τελευταίο καιρό. Ετοιμάζω τον κιμά όπως ακριβώς τον ετοιμάζω για τα ζυμαρικά. 
Ειδικά αν σας έχει μείνει κιμάς από το φαγητό της προηγούμενης ημέρας είναι μια τέλεια ιδέα για ανακύκλωση. Επίσης πολύ νόστιμα γίνονται με cotagge cheese και ροδέλες από λουκάνικο.

Αν πάλι δεν είστε και πολύ του κρέατος και θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, μπορείτε να δοκιμάσετε να το κάνετε με λίγη σάλτσα και διάφορα τυριά όπως στην άλλη συνταγή μου με κολοκυθάκια την οποία μπορείτε να δείτε εδώ: Μίνι Πιτσάκια από Κοκολύθι.




Πάμε να τα φτιάξουμε...

ΥΛΙΚΑ: 
4-5 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες 
αλάτι, πιπέρι
λάδι για άλειμμα
3/4 φλ. τριμμένα τυριά για πασπάλισμα

Για τον κιμά: 

1/2 κιλό κιμά
1/2 μέτριο κρεμμύδι
1/2 φλ. χυμό ντομάτας
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κύβο λαχανικών
αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
Ετοιμάζουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον κιμά. Τον πατάμε με το πιρούνι μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τα κολοκύθια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
Κόβουμε τα κολοκύθια σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές γιατί θα διαλυθούν μέσα στο φούρνο).
Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αλείφουμε με λαδάκι.
Τις βάζουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 20-25 λεπτά.
Τις βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε πάνω την κάθε ροδέλα τον κιμά.
Πασπαλίζουμε με τα τυριά και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ! 

_____________________________________________________________________________

This is a makeover of the famous Greek dish of "stuffed zucchini".

INGREDIENTS: 
 4-5 large zucchinis cut in slices
salt, pepper 
2 tbs olive oil 
3/4 cup grated cheese for sprinkling 
For the meat: 
 1/2 kilo minced 
1/2 medium onion chopped
1/2 cup. tomato juice 
1/2 tsp garlic powder 
1/2 tsp sugar 
1/2 tsp paprika 
1 cube vegetable broth
salt, pepper 

DIRECTIONS:  Prepare the mince. Saute the onion with a tablespoon of oil until golden brown. Then add the minced meat and  press with a fork until golden brown. Add the remaining ingredients and bring to a boil. Remove from heat. 
Prepare the zucchini. Preheat oven to 180oC. Cut the zucchini into slices (not too thin because it will dissolve in the oven). Season with salt and pepper and brush with oil. Put them in the oven until golden brown about 20-25 minutes. Then remove from the oven and spread the minced meat over each slice. Sprinkle with cheese and put it back in the oven for another 10 minutes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share