Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ (CINNAMON ROLLS)


Πως να φτιάξετε τα δικά σας ρολά Κανέλας



Όλοι φαντάζομαι ξέρετε τα γνωστά Σουηδικά ρολάκια με τη ζαχαροκανελωτή γέμιση.


Αυτή η συνταγή είναι γρήγορη κι εύκολη για να απολαύσετε τα γνωστά ρολάκια χωρίς να παιδευτείτε δέκα ώρες στην κουζίνα ούτε να περιμένετε ατελείωτες ώρες για να φουσκώσουν πριν μπορέσετε να τα ψήσετε. 






Η ζύμη τους είναι βουτυρένια και γλυκιά και θα τη λατρέψετε (εγώ πάντως την αγάπησα). Δεν είναι τέλειο όταν το εύκολο συνδυάζεται με το λαχταριστό??!

Μερικές ιδέες για τη γέμιση είναι οι εξής: μαρμελάδα, ξηροί καρποί, φρούτα, σταγόνες σοκολάτας ή με ό,τι άλλο σας αρέσει. Αυτή η συνταγή ταιριάζει με τα πάντα!! 



Βγάινουν περίπου 11-12 ρολάκια

Πάμε να τα φτιάξουμε?

ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη

  • 2 και 3/4 φλ. αλεύρι (εγώ έβαλα 1 φλ. ολικής και 1 & 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/4 φλ. γάλα
  • 2& 1/2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο αβγό

Γέμιση

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • Γλάσο
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2-3 κ.σ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε τη μαγια σε μπολ με χλιαρο νερο και την αφηνουμε για λιγα λεπτα.
Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα της ζυμης και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη.
Την αφηνουμε για μια ωρα να σκεπασμενη να φουσκωσει.
Ανοιγουμε τη ζυμη με τον πλαστη σε οβαλ και πασπαλιζουμε με τη γεμιση της ζαχαροκανελας.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 40 λεπτα.
Αν το επιθυμουμε μετα το ψησιμο περιχυνουμε με γλασο.
Enjoy! 


2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share