Σάββατο, 6 Απριλίου 2019

PEAR CRISP - ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΑΧΛΑΔΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ





Γλυκό αχλάδι με crumble


Έχετε όρεξη για γλυκάκι αλλά δε σας βρίσκεται κάτι εύκαιρο, οπότε θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο κι εύκολο;;

Έχετε όρεξη για γλυκάκι αλλά θέλετε να φάτε κάτι που δε θα σας κάνει να φοβάστε την επόμενη φορά που θα ανεβείτε στη ζυγαριά;;

Έχετε πολλά φρούτα και δεν ξέρετε τι ακριβώς να κάνετε με αυτά;;

Σας έχω τη λύση: ένα γλυκό που μοιάζει πολύ με ανάποδη τάρτα, γρήγορο, απλό, με μηδέν βαθμό δυσκολίας και ελαφρύ! 
Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα επιδόρπιο;;


Μπορείτε να το απολαύσετε με διάφορα άλλα φρούτα ως βάση εκτός από αχλάδια, όπως μήλα ή ροδάκινα.
Για την πιο ελαφριά εκδοχή προτιμήστε μαργαρίνη και στέβια αντί για βούτυρο και ζάχαρη.

Συνήθως το συγκεκριμένο γλυκό καταναλώνεται ζεστό. Εμείς όμως το δοκιμάσαμε και κρύο (από το ψυγείο) και ήταν εξίσου λαχταριστό.  


Υ.Γ. Συνοδεύει τέλεια τον καφέ!!

Υλικά:

Για τα αχλάδια:

4 -5 μεγάλα αχλάδια1 κ.σ. μέλι
1/3 κ.γ. κανέλα
1/3 φλιτζ. σταφίδες


Για το crumble:

1/3 φλιτζ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
1/3 φλιτζ. ζάχαρη (ή στέβια)
1/2 φλιτζ. αλεύρι
1/3 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ετοιμάζουμε τα αχλάδια. Τα βάζουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψάκι πασπαλίζουμε με κανέλα, περιχύνουμε το μέλι και τις σταφίδες και τις βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε  και το crumble. Ζυμώνουμε με τα χέρια το αλεύρι με το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να γίνει σαν ψίχουλα.
Βγάζουμε τα αχλάδια από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω το crumble μέχρι να καλυφτούν τελείως.
Τα ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share