Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011

Banana Bread


Για όσους το ακούτε για πρώτη φορά πρόκειται για ένα ψωμί-κέικ με μπανάνες που τρώνε κυρίως στις Η.Π.Α. Αν αγαπάτε τις μπανάνες θα το λατρέψετε (αν όχι καλύτερα να περιμένετε τη συνταγή για το zucchini bread που θα ακολουθήσει).
Αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη στην καλή μας φίλη Χριστίνα (εμείς την φωνάζουμε μεζέ επειδή είναι μικροκαμωμένη) από την οποία και μάθαμε την ύπαρξη αυτού του είδους ψωμιού. Η Χριστίνα είναι Ελληνοαμερικανίδα, ζεί μόνιμα στο Χιούστον και αυτή είναι μία από τις αγαπημένες τις λιχουδιές. Συνήθως το τρώει αλείφοντας πραλίνα φουντουκιού, φυστικοβούτυρο ή μαρμελάδα. Με τους ίδιους τρόπους προτείνουμε να το δοκιμάσετε κι εσείς.

ΥΛΙΚΑ:2 φλυτζάνια αλεύρι
          1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
          1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
          1/2 φλυτζάνι βούτυρο
          2 αβγά
          1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
          1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
          1 βανίλια
          3 ώριμες λιωμένες μπανάνες 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Σε ένα μπόλ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αλεύρου και τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε. Μόλις γίνει μια ομοιόμορφη μάζα λαδώνουμε μία φόρμα ψωμιού και βάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 60 λεπτά.   

3 σχόλια:

  1. Με πραλίνα φουντουκιού είναι ολα τα λεφτά!!!! Δοκιμάστετο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα ακολουθήσει και χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share