Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Μπριζόλες μοσχαρίσιες με πουρέ


Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες γιατί ετοιμαζόμαστε να φύγουμε για bachelorette spa, καθώς η καλή μας φίλη Πόπη παντρεύεται 24 του μηνός και είπαμε όλη η κοριτσοπαρέα να εκμεταλλευτούμε την περίσταση για να γίνουμε ακόμη πιο όμορφες (τι ψωνάρες!). Μερικές κοινωνικές υποχρεώσεις τελικά είναι πολύ ευχάριστες!
Παρόλο που δεν είχαμε πολύ χρόνο για μαγειρέματα, είπαμε να φτιάξουμε κάτι γρήγορο και εύκολο για να μην αφήσουμε τα έτερα ήμισυ εμ μοναχούλια εμ νηστικούλια! Tip: Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες γίνονται καλύτερες και πιο υγιεινές, καθώς φεύγουν οι τοξίνες, αν τις μαρινάρεις, αλλά εμείς δυστυχώς δεν είχαμε χρόνο για τέτοια τερτίπια! Αν θέλετε να τις μαρινάρετε  ανακατέψτε τα εξής: μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 3 κουταλιές μουστάρδα, μια κουταλιά λεμόνι, μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1/4 κουτ. γλ. πιπέρι και μία κουταλιά σούπας μαϊντανό και αφήστε τις μέσα στο μείγμα για μία ώρα.Γίνονται πιο πικάντικες αλλά και σκέτες είναι εξίσου νόστιμες. Τις ετοιμάζουμε και φύγαμε για χαλάρωση!

ΥΛΙΚΑ: όσες μοσχαρίσιες μπριζόλες αντέχετε
              λίγο ελαιόλαδο
              αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για τον πουρέ: 4-5 πατάτες
                       1 καρότο
                       1 περίπου ποτήρι γάλα
                       1 κουτ. γλυκού βούτυρο φρέσκο
                       αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε να ψηθούν στο ζεσταμένο λάδι. Εμείς συνηθίζουμε να τις μαγειρεύουμε στη σχάρα teppanyiaki γιατί γίνονται μαλάκες και ζουμερές, αν βέβαια έχετε και κανονική σχάρα ακόμη καλύτερα. Μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά τις γυρνάμε και λίγο πριν τις αποσύρουμε ρίχνουμε και τη ρίγανη. Αν θέλουμε στίβουμε από πάνω και φρέσκο λεμόνι
Για τον πουρέ, που καλό είναι να τον ετοιμάσουμε από πριν ώστε να μην κρυώσουν οι μπριζόλες, ξεφλουδίζουμε και πλένουμε το καρότο και τις πατάτες και τα βάζουμε όλα να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό. Το καρότο αν είναι μεγάλο το κόβουμε πιο μικρά κομμάτια γιατί μαλακώνει πιο δύσκολα από την πατάτα. Όταν μαλακώσουν (το καταλαβαίνουμε τρυπώντας τα με ένα πιρούνι), κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, πετάμε το περίσσιο νερό και στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το αλατοπίπερο και τελευταίο το γάλα σιγά σιγά πατώντας ταυτόχρονα τις πατάτες και το καρότο με πιρούνι ή με ειδικό εργαλείο ώστε να πολτοποιηθούν. Το γάλα μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο από ένα ποτήρι, αρκεί να είναι τόσο ώστε ο πουρές να γίνει σαν αλοιφή.

12 σχόλια:

  1. M αρεσει πολύ ο συνδυασμος μπριζολας με πουρε.. οι μπριζολες σου φαινονται τελειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κορίτσια, σούπερ το φαγητό σας!
    Καλά να περάσετε -που θα περάσετε- και η ώρα η καλή για την Πόπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κορίτσια μπράβο! Εγώ θα φάω τον πουρέ που μου αρέσει και ο ανδρας μου την μπριζόλα. Καλό σας ΣΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. That looks incredibly tasty and very easy to make, I think I'm going to try and make it!

    Have fun at the spa and your friends wedding!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σε περιμενω να ερθεις στο σπιταακι μ να μ πεις την γνωμη σου φιλια νοστιμο που ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε πολύ παιδάκια!
    Thank you Daniel, you are very sweet!
    Μάνια θα μεταβιβάσουμε τις ευχές σου και στην Πόπη!
    ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Koritsia!Fobamai oti me to blog sas tha parw toulaxiston 5 kila!Ki auto mou areseiiiii :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ ΚΑΛΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!!!!!ΤΟ ΦΑΓΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕΤΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΒΑΛΤΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφού σπα-στήκαμε για τα καλά επιστροφή στα καθημερινά μαγειρέματα!! Θα την κάνω την συνταγή, φαίνεται πολύ καλή και ό,τι πρέπει για extra σίδηρο, για τις γυναίκες που συνήθως χρειάζονται περισσότερο... Φιλάκια και εις το επανειδείν! Γιάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πωπωω! Τί μου θυμίσατε βρε κορίτσια!!! Αυτό ήταν το φαγητό που μαγείρευε πολύ η θεία μου και κάθε φορά που την επισκεπτόμασταν το περίμενα πώς και πώς! Να είστε καλά και καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μμμμμμμμ! Το αγαπημένο φαγάκι μακράν!
    Καλώς σας βρήκα κορίτσια μου!!
    Ελπίζω να τα λέμε συχνά!!!
    Φιλιά Εva

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμάς Γιαννούλίτσα δε μας έφτασε το σπα-σιμο, χρειαζόμασταν κι άλλο, γι'αυτό με την πρώτη ευκαιρία λέμε να πάμε Σιδηρόκαστρο.

    Κι εσείς κορίτσια να το κάνετε, όχι μόνο το φαγητό, κυρίως το σπα!!
    Φιλιά σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share