Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη


Posted by Picasa
Ένα από τα εφηβικά μας όνειρα ήταν να επισκεφτούμε (μαζί βέβαια!) την Αιώνια Πόλη, το οποίο εν έτει 2011 καταφέραμε και πραγματοποιήσαμε (αργήσαμε λίγο αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ). Άξιζε τελικά την αναμονή καθώς η Ρώμη όχι μόνο ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας αλλά τις ξεπέρασε κιόλας!
Η συμβουλή μας για όσους έχουν σκοπό να την "περπατήσουν" είναι, πρώτον να εξασφαλίσουν περισσότερες από τέσσερις μέρες διαμονή λόγω της πληθώρας αξιοθέατων. Εμείς τόσες είχαμε και δεν μας έφτασαν ούτε για ζήτω! Στην προσπάθειά μας να επισκεφτούμε όσα περισσότερα μέρη γίνεται, όταν γυρίσαμε επιδοθήκαμε σε απανωτά ποδόλουτρα για να συνέλθουν τα πόδια μας. Πράγμα που μας οδηγεί στη δεύτερη συμβουλή: Πάρτε απαραιτήτως αθλητικά παπούτσια! 
Ακολουθούν τα μέρη που προλάβαμε να επισκεφτούμε γι'αυτό μην το πάρετε ως πιστό οδηγό της Ρώμης αλλά σαν πρόταση των πιο φημισμένων γωνιών της πόλης       
Για όλους εμάς που αγαπάμε το καλό φαγητό και τη δοκιμή τοπικών προϊόντων επιβάλλεται μια βόλτα στο Campo dei Fiori (= λιβάδι των λουλουδιών), την παλαιότερη υπαίθρια αγορά της Ρώμης. Εκτός από τα κλασικά μεσογειακά προϊόντα θα βρείτε και μερικά πιο σπάνια, όπως λευκά μούρα, ασπροκέρασα και αγριοφράουλες (Φράγκολε ντι Νέμι). Η αγορά λειτουργεί Δευτέρα με Σάββατο από τις 7 π.μ. ως τις 2 μ.μ.
Στην περιοχή γύρω από την παραπάνω πλατεία βρίσκεται και η παλαιοχριστιανική εκκλησία Santa Maria in Cosmedin με τη διάσημη πέτρινη μάσκα που αναπαριστά έναν ποταμίσιο θεό και ονομάζεται Bocca della verita (=Στόμα της Αλήθειας). Σύμφωνα με τον μύθο αν ένας ψεύτης βάλει το χέρι του μέσα στο στόμα θα το χάσει!
Εμείς το τολμήσαμε...Εσείς??

εεεεπ, κλέβουμε Σοφούλα? πιο μέσα το χεράκι, δεν είναι ακουμπιστήρι το στόμα του κυρίου!!

Ανάψαμε και το κεράκι μας σαν καλά κορίτσια!

Όσοι ενδιαφέρονται για την αρχιτεκτονική πρέπει σίγουρα να επισκεφτούν το Πάνθεον. Όπως φανερώνει το όνομά του το Πάνθεον είναι ένας ναός που χτίστηκε επί Αδριανού και ήταν αφιερωμένος σε όλους τους θεούς. Πρόκειται για ένα θαύμα αρχιτεκτονικής και μαθηματικής αρμονίας. Είναι το καλύτερα διατηρημένο κτίριο της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής και αυτό που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή.


Fontana di Trevi: Το κέρμα δεν το ρίχνουμε για να κάνουμε ευχή αλλά για να επιστρέψουμε κάποια στιγμή στη Ρώμη. Και μην απλώστε χεράκι να πάρετε κανένα ψιλό για το λεωφορείο γιατί οι carabinieri καραδοκούν.
Κολοσαίο το πρώτο μόνιμο αμφιθέατρο της Ρώμης και φυσικά το μεγαλύτερο της αυτοκρατορίας. Διάδρομοι στο εσωτερικό διατεταγμένοι ακτινωτά και κυκλικά καθώς και 76 έξοδοι επέτρεπαν στους θεατές να εγκαταλείπουν το κτίριο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά!


Βασιλική Αγίου Πέτρου στο Βατικανό: Η ουρά που περιμένει απ'έξω θα σας τρομάξει (μπορεί και να ξεπερνά το χιλιόμετρο!) αλλά αξίζει τον κόπο και μόνο για να δείτε την Pieta του Michellangelo. A! και μη βάλετε κοντή φούστα, θα φάτε πόρτα!



Must Do: για καφέ και τιραμισού στην piazza Navone
               παγωτό στη Fontana di Trevi
               ψώνια στην piazza di Spagna
               πίτσα και μακαρονάδα στο Κολοσαίο
               γύρος της πόλης με τα τουριστικά διώροφα λεωφορεία
               επίσκεψη στο εθνικό μουσείο


Πάρτε μια γεύση!!




27 σχόλια:

  1. iperoxes oi fotografies alla kai i periektiki xenagisi!!! pada etsi omorfa na pernate!!! :) kali evdomada!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζομαι πως περάσατε τέεεελεια!!! Εεεμ Ρώμη είναι αυτή, όλες οι ομορφιές μαζεμένες σε μια πόλη! Πάντα τέτοια σας εύχομαι λοιπόν! Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα όμορφα ταξίδια εύχομαι κορίτσια!
    Η Ρωμη είναι στ' αλήθεια υπέροχη, μια πόλη που όλοι αξίζει να επισκεφτούν!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία φορά στη Ρώμη ίσον καμία.Θα σας ξαναπάω κορίτσια σας το υποσχέθηκα!!!!!!!!
    Για όποιους δεν έχουν πάει να το κάνουν ανεπιφύλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια η ανάρτησή σας κορίτσια, φανταστικές και οι φωτογραφίες! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοβερές φωτογραφίες και φαίνεται η χαρά σας και το πόσο ωραία περάσατε!! Είναι όμορφο να εκπληρώνεις τέτοια όνειρα! Να' στε καλά να ξαναπάτε!! Φιλιά και καλό βράδυ:-) Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστούμε πολύ παιδάκια! να είστε καλά και να το κάνετε κι εσείς αυτό το ταξίδι, αξίζει πραγματικά! Η Ρώμη είναι μια κούκλα!!
    Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ζουλεύω!!
    -καλά τί θεϊκό γλυκό!! τουλάχιστον έτσι φαίνεται!
    για την Ρώμη έχω ακούσει ότι έχει αρχαία παντού.
    από νυκτερινή ζωή τί λέει;
    σε ποιο ξενοδοχείο μείνατε;
    και άλλες ερωτήσεις..
    άρα γεμίσατε τις μπαταρίες σας!
    καμιά ενδιαφέρουσα γνωριμία;
    είναι όντως όσο λατίνοι φημίζονται οι Ιταλοί;
    καλό βράδυ, φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πωπω μου ήρθε η γεύση των ζυμαρικών στο στόμα...πεινάωωωωω είμαι με μια σαλάτα...λυπήσου με..Καλό βράδυ!!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι να πω για την Ρώμη; Όνειρο Ζωής που πραγματοποιήθηκε πριν 3 χρόνια! Τέλειο & μαγικό ταξίδι! Λατρεύω αυτή την Πόλη... λατρεύω ό,τι έχει να κάνει μ΄αυτή την Πόλη! Βλέποντας τις φωτο ταξίδεψα... Μπράβο κορίτσια! Σας εύχομαι να ξαναπάτε ή να κάνετε κι άλλα ταξίδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο μα ποσο αγαπω τη Ρωμη! Ηταν και δικο μου εφηβικο ονειρο που το πραγματοποιησα κι εγω φετοςκαι θελω οπωσδηποτε να πω ξανα και ξανα!
    Με γυρισες λιγους μηνες πίσω και παω αμεσως να ξαναδω τις φωτο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Summertime Blues: Καλέ τι βομβαρδισμός ερωτήσεων!
    Λοιπόν έχουμε και λέμε: το ξενοδοχείο λέγεται Cardinal Hotel Rome, είναι στην περιοχή του Βατικανού και μας άρεσε πάρα πολύ (ιδιαίτερα το τζακούζι στην ταράτσα!). Η πόλη έχει άπειρα καφέ και μπαρ αλλά δε φημίζεται και για animal parties. Όσο για το πόσο λατίνοι είναι οι Ιταλοί δεν το διαπιστώσαμε γιατί συνοδευόμασταν, οπότε αν το διαπιστώναμε δε θα μιλούσαμε για λατίνους αλλά για κάφρους! Πάντως είναι γενικά πολύ ζεστοί και ευγενικοί άνθρωποι.
    Ελπίζω να σε καλύψαμε.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ρώμη και γενικά η Ιταλία μου αρέσει πολύ. Πάντα θέλω να ξαναπάω! Μου θύμήσατε παλιά ταξίδια. Και οι γεύσεις ; Το κάτι άλλο ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Ρώμη είναι πραγματικά μια μαγική πόλη, κι όπως λέει και ο Δημήτρης παραπάνω μία φορά ίσον καμία. Για να μπορέσεις να την ευχαριστηθείς πρέπει να πας τουλάχστον 2! Οι γεύσεις φοβερές αλλά όσον αφορά την πίτσα προτιμάμε την ελληνική :) πειράζει??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και εγώ θέλω μια Ρώμη παρακαλώ !!!!

    Αχ ζηλεύω .. ναστε καλά να ξαναπάτε .

    Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπέροχη ανάρτηση!!! Καλώς σας βρήκα κορίτσια!!! Καλό μήνα!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχω πάει, φοβερή η Ρώμη όπως και οι υπόλοιπες ιταλικές πόλεις, Μιλάνο, Φλωρεντία, Βενετία -μπορεί κανείς να επισκέπτεται κάθε τόσο την Ιταλία και συνεχώς να βλέπει νέα πράγματα!
    Η πίτσα τους όμως χάρη στην εκπληκτική βουβαλίσια μοτσαρέλα, είναι καλύτερη από τις δικές μας για μένα!
    Καλά να είστε κορίτσια, πάντα με κέφι για περιπέτειες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ζήλεψααααα! Αχ, μου θυμίσατε τι ωραία που είναι η Ρώμη! Εύχομαι να συνεχίσετε να κάνετε ταξίδια και να περνάτε πάντα έτσι όμορφα!
    Καλό μήνα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @conna, tha dark chef, mia maria: Και εμείς θέλουμε ξανά όχι μόνο Ρώμη αλλά να δούμε κ άλλες ιταλικές πόλεις. Να πάτε ή να ξαναπάτε κ εσείς παιδάκια με την πρώτη ευκαιρία!
    @Elena: Καλώς βρεθήκαμε!! Ευχαριστούμε πολύ, καλό μήνα (με μια μέρα καθυστέρηση)!! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τζακούζι στην ταράτσα! πάω να κάνω κράτηση!!
    είναι λοιπόν καλή η Ρώμη για ζευγαράκια; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα...Ρώμη υπέροχη πόλη...ωραία η ξενάγηση και οι φωτογραφίες...Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν φταίει ο Leviathan. Όχι. Εγώ φταίω που τον ακούω. Και ήρθα. Και κάτι μουλέει πως θα πάει στράφι η δίαιτα. Και μια που ήρθα μήπως σας βρίσκεται η συνταγή για τις παπαρδέλες της τελευταίας φωτογραφίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα σε όσους δεν αντευχηθήκαμε!
    @Αθηνά: χαχαχαχα. Φυσικά και υπάρχει συνταγή και θα ακολουθήσει σύντομα! Θα είναι απλά λίγο παραλλαγμένη...να βάλουμε και εμείς τη δική μας πινελιά ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπράβο κορίτσια!
    Ήξερα ότι μπορώ να ελπίζω σε γευστικότερες μέρες! Θα περιμένω με αγωνία!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπερα! Σας βρηκα στου Λεβιαθαν, μπηκα ειδα και ομολογω οτι μου τρεξανε τα σαλια! Απο σημερα θα σας παρακολουθω ανελλιπως και θα σας κλεβω συνταγες! Ομορφα ταξιδια παντα να κανετε και παντα να εχετε η μια την αλλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share