Μια και κάναμε αφιέρωμα στη Ρώμη τις προάλλες και νοσταλγήσαμε τη χώρα των μακαρονάδων είπαμε να φέρουμε λίγο από Ιταλία στο σπίτι μας με ένα απολαυστικό πιάτο. Τη συνταγή τη "δανειστήκαμε" από ένα ιταλικό εστιατόριο που μας άρεσε τα μάλα. Φυσικά δεν την είδαμε πουθενά γραμμένη αλλά ως φοβερές γευσιγνώστριες (ψωνάαααρες!) που είμαστε βρήκαμε τα υλικά ακολουθώντας την αλάνθαστη αίσθηση της γεύσης μας. Εμείς θα σας προτείναμε να φάτε το εν λόγω πιάτο στη χώρα παραγωγής του αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό δοκιμάστε το στο σπίτι.
ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό πένες
400 γρ. κρέμα γάλακτος
1 αβγό
χυμό από 2 ντομάτες
150 γρ. μπέικον σε κομμάτια
1 σφηνάκι βότκα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα (μεγάλη για να χωρέσουν μετά και τα ζυμαρικά) ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρώς το μπέικον. Εν τω μεταξύ χτυπάμε το αβγό με την κρέμα γάλακτος. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε και τη βότκα. Περιμένουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις πένες. Ανακατεύουμε καλά και τ'αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά στη φωτιά. Αποσύρουμε και απολαμβάνουμε!
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο τέλος και τριμμένο κασέρι.
Οι καλύτερες δημιουργίες φτιάχνονται ακολουθώντας την αλάνθαστη αίσθηση της γεύσης. Καταπληκτική μακαρονάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεράστε κορίτσια από το Αγάπη για Δημιουργία (agapigiadimiourgia.blogspot.com) για ένα βραβείο με αγάπη.
Καλημερούδια
Μπράβο κορίτσια, και μόνο από τα υλικά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι είναι πεντανόστιμη μακαρονάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια, καλή σας μέρα!
το ζυμαρικό το έχω έτοιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήπάω να πάρω κρέμα γάλακτος και νερό που καίει!
καλό μεσημέρι.
άντε, πάλι θα αμαρτήσω!! -για τις θερμίδες λέω...
Τα καλημερούδια μας σε όλες καταρχήν!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Σοφία: ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ για το βραβειάκι :) είναι τέλειο!!
@Eλενα: αξίζει πραγματικά μια δοκιμή.
@Summertime Blues:η αλήθεια είναι ότι τις έχει τις θερμιδούλες του το πιάτο αυτό αλλά χαλάλι του γιατί είναι πεντανόστιμο!
Σας βάζω άριστα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως να πω όχι σε ένα γευστικότατο πιάτο ζυμαρικών;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη συνταγή. Θα την δοκιμάσω το συντομότερο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναρωτιέμαι αν θα της πήγαινε κάποιο αρωματικό, π.χ. μάραθο που είναι και της εποχής. Το μάραθο πάει με όλα τα μεθυσμένα από άσπρο ποτό φαγητά. Εκτός από το ούζο και το τζιν, που έχουν τα δικά τους αρώματα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να αρνηθώ τέτοιο πιάτοοοοο! Περάστε από το σπιτάκι μου και δείτε κάτω από την πίτααααα! Κάτι σας περιμένει κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ ΠΑ ΠΑ!!!!!!ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ!!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο πιάτο..κι εγώ θα το φτιάξω το συντομότερο...Φιλιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο πιάτο!!! Πολύ καλημέρα σας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ όλους σας για τα καλά σας λόγια και ιδιαίτερα τις φίλες Κική και Σοφία για το υπέροχο βραβειάκι που μας χάρισαν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά σε όλους! ΣΜΟΥΤΣ
Μου αρέσει που δεν έχει πολλά υλικά!Γεύση καθαρή και δυνατή λόγω βότκας!!!!Φιλία και στις δύο!
ΑπάντησηΔιαγραφή