Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Πένες alla vodka


Μια και κάναμε αφιέρωμα στη Ρώμη τις προάλλες και νοσταλγήσαμε τη χώρα των μακαρονάδων είπαμε να φέρουμε λίγο από Ιταλία στο σπίτι μας με ένα απολαυστικό πιάτο. Τη συνταγή τη "δανειστήκαμε" από ένα ιταλικό εστιατόριο που μας άρεσε τα μάλα. Φυσικά δεν την είδαμε πουθενά γραμμένη αλλά ως φοβερές γευσιγνώστριες (ψωνάαααρες!) που είμαστε βρήκαμε τα υλικά ακολουθώντας την αλάνθαστη αίσθηση της γεύσης μας. Εμείς θα σας προτείναμε να φάτε το εν λόγω πιάτο στη χώρα παραγωγής του αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό δοκιμάστε το στο σπίτι.   

ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό πένες
           400 γρ. κρέμα γάλακτος
           1 αβγό
           χυμό από 2 ντομάτες
           150 γρ. μπέικον σε κομμάτια
           1 σφηνάκι βότκα
           1 κουτ. σούπας βούτυρο
           αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα (μεγάλη για να χωρέσουν μετά και τα ζυμαρικά) ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε ελαφρώς το μπέικον. Εν τω μεταξύ χτυπάμε το αβγό με την κρέμα γάλακτος. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις πάρουν μια βράση ρίχνουμε και τη βότκα. Περιμένουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις πένες. Ανακατεύουμε καλά και τ'αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά στη φωτιά. Αποσύρουμε και απολαμβάνουμε!
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στο τέλος και τριμμένο κασέρι.

14 σχόλια:

  1. Οι καλύτερες δημιουργίες φτιάχνονται ακολουθώντας την αλάνθαστη αίσθηση της γεύσης. Καταπληκτική μακαρονάδα!
    Περάστε κορίτσια από το Αγάπη για Δημιουργία (agapigiadimiourgia.blogspot.com) για ένα βραβείο με αγάπη.
    Καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κορίτσια, και μόνο από τα υλικά που διαβάζω καταλαβαίνω ότι είναι πεντανόστιμη μακαρονάδα!
    Φιλάκια, καλή σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ζυμαρικό το έχω έτοιμο
    πάω να πάρω κρέμα γάλακτος και νερό που καίει!
    καλό μεσημέρι.
    άντε, πάλι θα αμαρτήσω!! -για τις θερμίδες λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα καλημερούδια μας σε όλες καταρχήν!
    @Σοφία: ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ για το βραβειάκι :) είναι τέλειο!!
    @Eλενα: αξίζει πραγματικά μια δοκιμή.
    @Summertime Blues:η αλήθεια είναι ότι τις έχει τις θερμιδούλες του το πιάτο αυτό αλλά χαλάλι του γιατί είναι πεντανόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως να πω όχι σε ένα γευστικότατο πιάτο ζυμαρικών;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κορίτσια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη συνταγή. Θα την δοκιμάσω το συντομότερο.

    Αναρωτιέμαι αν θα της πήγαινε κάποιο αρωματικό, π.χ. μάραθο που είναι και της εποχής. Το μάραθο πάει με όλα τα μεθυσμένα από άσπρο ποτό φαγητά. Εκτός από το ούζο και το τζιν, που έχουν τα δικά τους αρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να αρνηθώ τέτοιο πιάτοοοοο! Περάστε από το σπιτάκι μου και δείτε κάτω από την πίτααααα! Κάτι σας περιμένει κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α ΠΑ ΠΑ!!!!!!ΠΟΛΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ!!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίο πιάτο..κι εγώ θα το φτιάξω το συντομότερο...Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχο πιάτο!!! Πολύ καλημέρα σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστούμε πολύ όλους σας για τα καλά σας λόγια και ιδιαίτερα τις φίλες Κική και Σοφία για το υπέροχο βραβειάκι που μας χάρισαν!!
    Φιλιά πολλά σε όλους! ΣΜΟΥΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου αρέσει που δεν έχει πολλά υλικά!Γεύση καθαρή και δυνατή λόγω βότκας!!!!Φιλία και στις δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share