Καλησπέρα και καλό χειμώνα σε όλη τη μπλογκογειτονιά!
Λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας τον τελευταίο καιρό έχουμε παραμελήσει λιγάκι το διαδικτυακό μας σπιτάκι. Ελπίζουμε με το καινούργιο έτος να έχουμε περισσότερο χρόνο και γι'αυτό και για τους μπλογκοφίλους μας!!
Anyway. Έφτασε επιτέλους η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου! Οι δρόμοι και τα μαγαζιά γέμισαν με λαμπιόνια, στολίδια, μουσικές και παιχνίδια. Το ίδιο και τα σπίτια μας. Στη γιορτινή ατμόσφαιρα όμως συμβάλλουν και οι υπέροχες μυρωδιές. Αν θέλετε λοιπόν να μοσχοβολήσει και το δικό σας σπίτι ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή...
Μερίδες: 12
ΥΛΙΚΑ: 450 γρ. αλεύρι
1κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γρ. ζάχαρη
5 αβγά
ξύσμα από 2 λεμόνια
300 γρ. γιαούρτι
1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
Για το σιρόπι: 400 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
τον χυμό ενός µεγάλου λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ώστε να απορροφώνται καλά από το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κουτ.σούπας από το συνολικό αλεύρι. Στη συνέχεια το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι µε το μπέικιν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι ή άλλο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη λεµονόπιτα να κρυώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για άλλα 5΄. Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε παντού γύρω γύρω τη κρύα λεµονόπιτα και λίγο λίγο ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.