Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με... σπανακόπιτα

                                                                                



Ουουου! να μαστε πάλι! σας λείψαμε? ενωθήκαμε ξανά, ύστερα από διάστημα 2 ολόκληρων μηνών πίσω στα πάτρια εδάφη!
Το σημερινό πιάτο μπορεί να σας φανεί λίγο...άκαιρο, αλλά για μας είναι το απόλυτο Πρωτοχρονιάτικο φαγητό. Όταν πρόκειται για σπανακόπιτα μας έρχονται στον νου οι ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς των παιδικών μας χρόνων. Κάθε χρόνο μαζεύομασταν οικογενειακώς στο σπίτι της θείας Δήμητρας, όπου όλοι τρώγαμε του σκασμού, οι μεγάλοι γίνονταν φέσι από το κρασί ενώ εμείς οι δυο αναλαμβάναμε το καλλιτεχνικό μέρος κάνοντας χριστουγεννιάτικα σκετς και τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα τραγούδια. Αφού περνούσε αρκετή ώρα χωρίς να μας δίνει κανένας σημασία, βάζαμε τα κλάματα, και τότε μόνο οι μανάδες μας φιλοτιμούνταν να προσέξουν λίγο τα καημένα τα ζαβά! 

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ένα βραβείο κι ένα τραγούδι


Αργήσαμε λιγάκι αλλά δε λησμονήσαμε ότι οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά από το Να λείπει το.. βυσσινο που σκέφτηκαν να μοιραστούν μαζί μας αυτό το βραβειάκι που αφορά μικρά ιστολόγια με κάτω από 200 αναγνώστες. Άντε καλέ, δυο ακόμα θέλουμε για να περάσουμε το πλαφόν, φέρτε και κανένα φίλο!!
Κι εμείς με τη σειρά μας λοιπόν θα το προσφέρουμε σε μερικούς νέους μπλογκοφίλους, με την ευχή βέβαια να εξελιχθούν γρήγορα σε μεγάλα ιστολόγια με 2000 αναγνώστες (το λιγότερο)!
Σε καλή μεριά!!
  
    Ότι μας αρέσει 
    Οι συνταγές της Δέσποινας
    Είναι μιαμ ή μπλιαξ?
    Summertime Blues 
    Elegance
    Effies sweet home designs

  
Και τώρα θα θέλαμε να αφιερώσουμε σε όλη την μπλογογειτονιά το παρακάτω τραγουδάκι που πάντα καταφέρνει να μας ανεβάζει τη διάθεση όσο σκ... εε pardon, χάλια κι αν τυγχάνει να είμαστε!
Καλά Χριστούγεννα σε όλον τον κόσμο (σε όποια θρησκεία κι αν ανήκουν, που θα έλεγε και γνωστή αοιδός!)!!!!  







Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Βλάχικοι κεφτέδες με σπανάκι




Το σημερινό φαγάκι προσφέρει μια λύση σε όλες τις μαμάδες που έχουν πρόβλημα να ταΐσουν το παιδί τους σπανάκι ή σε όλους εκείνους που θέλουν να δώσουν στο σπανάκι μια άλλη γεύση. 
Οι δικές μας οικογένειες καθότι έχουν βλάχικη καταγωγή (και δεν εννοούμε χωριάτικη, αλλά τους ανθρώπους εκείνους με δική της γλώσσα που μοιάζει με λατινικά), ευτυχώς είχαν προμηθευτεί από τις γιαγιάδες τους τη συνταγή για αυτό το φαγητό.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Σιροπιαστό κέικ λεμόνι της θείας Τζένης


 Καλησπέρα και καλό χειμώνα σε όλη τη μπλογκογειτονιά!
Λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας τον τελευταίο καιρό έχουμε παραμελήσει λιγάκι το διαδικτυακό μας σπιτάκι. Ελπίζουμε με το καινούργιο έτος να έχουμε περισσότερο χρόνο και γι'αυτό και για τους μπλογκοφίλους μας!!
Anyway. Έφτασε επιτέλους η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου! Οι δρόμοι και τα μαγαζιά γέμισαν με λαμπιόνια, στολίδια, μουσικές και παιχνίδια. Το ίδιο και τα σπίτια μας. Στη γιορτινή ατμόσφαιρα όμως συμβάλλουν και οι υπέροχες μυρωδιές. Αν θέλετε λοιπόν να μοσχοβολήσει και το δικό σας σπίτι ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή...  

Μερίδες: 12


ΥΛΙΚΑ: 450 γρ. αλεύρι   

           1κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

           250 γρ. βούτυρο  ή μαργαρίνη   

           400 γρ. ζάχαρη

           5 αβγά

           ξύσμα από 2 λεμόνια     

           300 γρ. γιαούρτι    

           1/2 κουτ.γλυκού αλάτι


Για το σιρόπι: 400 γρ. ζάχαρη
                      400 ml νερό
                      τον χυμό ενός µεγάλου λεμονιού
                      ξύσμα από 1 λεμόνι    

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ώστε να απορροφώνται καλά από το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και 2 κουτ.σούπας από το συνολικό αλεύρι. Στη συνέχεια το γιαούρτι και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι µε το μπέικιν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι ή άλλο πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερµασµένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη λεµονόπιτα να κρυώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για άλλα 5΄. Με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε παντού γύρω γύρω τη κρύα λεµονόπιτα και λίγο λίγο ρίχνουμε το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share