Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012

Μακαρόνια με κιμά



Σήμερα φίλοι μας φάγαμε το κλασικό πλην αγαπημένο και αρεστό τοις πάσι μακαρόνια με κιμά (ή αν προτιμάτε ιταλιστί bolognese). Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει άνθρωπος που να ισχυρίζεται ότι δεν του αρέσει το συγκεκριμένο πιάτο, κι αν υπάρχει σίγουρα ψεύδεται!! Μαγειρεύουμε λοιπόν χωρίς τζιριτζάντζουλες και προσθήκες τη συνταγή όπως ακριβώς μας την έμαθε η μαμά.
Απλά να επισημάνουμε ότι προτιμάμε να γαρνίρουμε με φέτα αντί για κάποιο άλλο κίτρινο τυρί που συνηθίζουν οι περισσότεροι, επηρεασμένοι από τους μακαρονάδες γείτονες.
Καλή μας όρεξη!! 

ΥΛΙΚΑ: 1 πακέτο μακαρόνια
               500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
               200 γρ. ντοματοπελτέ (ή τον χυμό από 3 μεγάλες ντομάτες)
               1 μέτριο κρεμμύδι
               1 κουτ. γλυκού maggi
               1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
               1 πρέζα ρίγανη (ίσως και 2)
               1 πρέζα πάπρικα
               αλάτι, πιπέρι  
              
ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Μόλις μαλακώσουν τα σουρώνουμε και τα ζεματίζουμε με λίγο λαδάκι. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τον κιμά. Σωτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι το κερμμύδι. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα ρίχνουμε τον κιμά πατώντας με πιρούνι μέχρι να τσιγαριστεί καλά. Τότε ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νερό (1/2 φλυτζάνι περίπου) και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Μόλις εξατμιστεί το νερό αποσύρουμε από τη φωτιά και.. έτοιμο το φαγάκι μας!               

15 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κορίτσια!Πολύ Αγαπημένο φαγητό!!!Και με οποιοδήποτε είδος τυριού δεν έχω πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεμένο φαγητό και μάλιστα αυτό θα κάνω απόψε,να είστε καλά κορίτσια καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. isos to pio agapimeno mou!!! kali sas evdomada!! filiaaa!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κλασσικό!
    απ τα παλιά χρόνια ως τώρα.
    είναι αυτό που λέμε μπολωνέζ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλασσικό μεν, πολυαγαπημένο δε!!!
    Και δεν έχω καμία διάθεση να πω ψέματα ότι δεν μου αρέσει;-)

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό έφαγα σήμερα!! Ξετρελαίνομια για μακαρόνια με κιμά, εγώ βάζω και άλλα μπαχαρικά, αυτή την συνταή όμως την κάνει η θεία μου και μου αρέσει εξίσσου!!
    Φιιλάκια κοριτσακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία ιδέα η προσθήκη της φέτας. Πιο ελληνικό το κάνει.
    Αγαπημένο φαι τα μακαρόνια στο σπίτι μας
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε! ΑΜΑ ΔΕΝ ΦΑΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ!!!!
    ΠΑΝΤΑ ΕΥΠΡΟΣΔΕΧΤΗ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥΣ!!!!!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιός να πει όχι σε αυτό το φαγητό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λάδι για να τσιγαρισουμε το κρεμμύδι και μετά τον κιμά βάζουμε; Θα το φτιάξω σήμερα μου αρέσουν τα απλά υλικά της συνταγής σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share