Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Εύκολη και γρήγορη lemon pie (της νύφης)



Ένα από τα πράγματα που πραγματικά λατρεύουμε την περίοδο των Χριστουγέννων είναι τα οικογενειακά συμπόσια. Είναι η ιδανική ευκαιρία να μαζευτεί όλη η οικογένεια γύρω από το ίδιο τραπέζι και μάλιστα με την καλύτερη των διαθέσεων. Λουκούλλεια γεύματα χωρίς τύψεις (αυτές έρχονται αργότερα, όταν το παντελόνι κλείνει με τα χίλια ζόρια..), άφθονο ποτό, ανταλλαγή δώρων, γέλιο, πειράγματα, αναπολήσεις...
Τις προάλλες λοιπόν έλαβε χώρα άλλη μια τέτοια μάζωξη στο σπίτι του αδερφού μου και ξαδέρφου της Σοφούλας. Η γυναίκα του και αγαπημένη μας νυφούλα έβαλε τα δυνατά της και όλα τα εδέσματα ήταν φανταστικά. Το εξαιρετικό τραπέζι που ετοίμασε έκλεισε με ένα γευστικότατο γλυκάκι λεμονιού. Μας άρεσε τόσο που ζητήσαμε αμέσως τη συνταγή. Ελπίζουμε να αρέσει και σε σας. Σε εμφάνιση υστερεί λιγάκι αλλά από γεύση τα σπάει!Enjoy...

ΥΛΙΚΑ:300 γρ. μπισκότα
          150 γρ. βούτυρο
          λίγες σταγόνες κονιάκ
          5 κρόκους αβγών
          1 ζαχαρούχο γάλα
          ξύσμα από 1 λεμόνι
          2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
          1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ετοιμάζουμε τη βάση τρίβοντας τα μπισκότα στο μπλέντερ και στη συνέχεια τα αναμιγνύουμε με το βούτυρο και το κονιάκ. Έπειτα ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους με το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Την περιχύνουμε πάνω στη βάση και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με σαντιγί και σερβίρουμε.

10 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά κοριτσάκια! Εύχομαι ότι καλύτερο για το 2012! Υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία, πολλά χαμόγελα και δημιουργικές στιγμές!
    Πεθαίνω για λεμονόπιτα και τούτη δω της νύφης φαίνεται εξαιρετική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά και από εδώ κορίτσια!!Με υγεία και πολύ αγάπη!!!Φίνεται εξαιρετική!!!Μου επιτρέπεται να κεραστώ...Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΕΕΕ;;;;ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. trelainomai gia lemon pie!!!! exete prosklisi gia paixnidi! filiaaaaaaaa :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν καλή χρονιά σε όλους!
    @Νάσια:καλή επιλογή τα πτι μπερ, αλλά εμείς προτιμήσαμε digestive χωρίς ζάχαρη για να γλυτώσουμε καμιά θερμίδα και του ταίριαξε πολύ.

    @Leviathan:ευχαριστούμε για την πρόσκληση, θα παίξουμε λίαν συντόμως.
    Φιλιά πολλάαααα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κορίτσια καλή κι ευτυχισμένη χρονιά να έχετε,δροσερό το γλυκάκι σας και σίγουρα πεντανόστιμο να είστε καλά,καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλη Χρονια!
    Μ αρεσει πολυ το λεμονι σε γλυκα, οποτε δε με ενδιαφερει καθολου η εμφανιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέλα και Σόφη, καλή χρονιά! Μου αρέσει πολύ το λεμόνι σε γλυκά… Περάστε από το blog μου σε περιμένει πρόσκληση για παιχνίδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εννοούσα σας περιμένει πρόσκληση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ!
    ΠΑΝΤΑ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!
    Η ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΜΜΜΜΜΜ DELICIOUS!
    ΦΙΛΙΑ Χ 2 ΜΑΡΙΑ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share