Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

ΣΥΚΩΤΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

    Υποθέτω πως δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να λατρεύουν το συκώτι και για να πω την αλήθεια μου ούτε κι εγώ είμαι ένας από αυτούς! Ας όψεται όμως ο πολύ χαμηλός αιματοκρίτης μου που με έκανε να πέσω στην ανάγκη του...! 



ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
               2 μεγάλα κρεμμύδια
               2 σκελίδες σκόρδο ή 2 κουτ.γλ. σε σκόνη
               1/2 φλ.τσαγιού χυμό λεμόνι
               4 κουτ. σούπας λάδι
               3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
               1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
               1 φλ. τσαγιού τριμένο κασέρι
                αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λαδώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα και βάζουμε τα συκώτια, τα αλατοπιπερώνουμε και  τα ριγανώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε  από πάνω τα κρεμμύδια και τις ντομάτες κομμένα σε φέτες, το σκόρδο λιωμένο, το τυρί κρέμα, το κασέρι, και ραντίζουμε με το λάδι και το λεμόνι. Τα τυλίγουμε προσεκτικά σε πακέτο με τη λαδόκολλα και το βάζουμε σε ταψάκι με λίγο νεράκι και ψήνουμε για 1,5 ώρα στους 200 βαθμούς.

13 σχόλια:

  1. Όντως το συκώτι είναι ιδανικό για το ανέβασμα του αιματοκρίτη Πέλα μου!
    Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ! Ψημένο απλά με λαδάκι, λεμονάκι και μπόλικη ρίγανη το θεωρώ υπέροχο!
    Η πρότασή σου φαίνεται νοστιμότατη! Με τόσο ωραία υλικά είμαι σίγουρη ότι θα ήταν κάτι παραπάνω από υποφερτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aνανεωμένη και ορεξάτη βλέπω επέστρεψες:)
    Καλά κάνεις και τρως συκωτάκι για τον αιματοκρίτη σου, τον οποίον τώρα πρέπει να προσέχεις ιδιαιτέρως!!!
    Και με τόσο νόστιμη συνταγή, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα!!!
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαρουμενο Μηνα κοριτσι..να σαι καλα..ετσι οπως μας το δειχνεις ειναι πραμα..δεν φαινεται οτι ειναι στκωτι..θα ειναι τελοιο..θα το δοκιμασουμε..καλη βδομαδα..τα φιλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O γιος μου το λατρεύει το συκώτι, μια φορά την εβδομάδα το φτιάχνω είτε ψητό, είτε τηγανιτό, θα το δοκιμάσω όμως και στη λαδόκολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κι εμένα μου αρέσει το συκώτι παρόλο που η διατροφολόγος που ρώτησα μου είπε διάφορα πράγματα, που δε θυμάμαι ακριβώς αλλά το συμπέρασμα είναι με μέτρο!
    καταλαβαίνεις λοιπόν πώς να μην ενδώσω και σ αυτήν την παραλλαγή;
    έκλεισε το That'eat ένα χρόνο;
    χρόνια πολλά!! φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΛΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ!!!!ΒΛΕΠΩ ΕΧΑΣΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ(ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ)ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ !!!!!!
    ΤΟ ΣΥΚΩΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α! Εγώ τρελαίνομαι για συκώτι με οποιονδήποτε τρόπο. Οπότε η συνταγή σου καταγράφεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να σου πω ούτε και εγώ τρελλαίνομαι για συκώτι. Όμως θα τα δοκίμαζα έτσι δείχνουν νόστιμα και ελκυστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία η συνταγή σου κοριτσάκι! Καταγράφεται! Μου αρέσει πααααάρα πολύ το συκώτι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΕ!!!!!!ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΝΑΜΕ!!!!!!!
    ΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΜΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!!!
    ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eγώ το τρώω το συκώτι γενικά. Μου αρέσει.
    Ετσι όμως που το έκανες το έκανες ακόμα πιο ωραίο.
    Ξεφεύγει από το απλό τηγανιτό συκώτι.
    Ωραία υλικά και ιδανικό που το ψήνεις στο φούρνο.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ ξεκίνησα να τρώω συκώτι στην εγκυμοσύνη λόγω χαμηλού αιματοκρίτη (όχι τώρα ότι δεν είναι χαμηλά αλλά τέλος πάντων). Με μπόλικο λεμόνι είναι μία χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλέ δεν ήξερα ότι επιτρέπεται το συκώτι στην εγκυμοσύνη. Εγώ το λατρεύω και το ζώον στην εγκυμοσύνη δεν το έτρωγα!
    Τέλεια πρόταση κοριτσάκι μου!
    φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share