- Υποθέτω πως δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να λατρεύουν το συκώτι και για να πω την αλήθεια μου ούτε κι εγώ είμαι ένας από αυτούς! Ας όψεται όμως ο πολύ χαμηλός αιματοκρίτης μου που με έκανε να πέσω στην ανάγκη του...!
ΥΛΙΚΑ: 1/2 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο ή αρνίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο ή 2 κουτ.γλ. σε σκόνη
1/2 φλ.τσαγιού χυμό λεμόνι
4 κουτ. σούπας λάδι
3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
1 φλ. τσαγιού τριμένο κασέρι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λαδώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα και βάζουμε τα συκώτια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ριγανώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω τα κρεμμύδια και τις ντομάτες κομμένα σε φέτες, το σκόρδο λιωμένο, το τυρί κρέμα, το κασέρι, και ραντίζουμε με το λάδι και το λεμόνι. Τα τυλίγουμε προσεκτικά σε πακέτο με τη λαδόκολλα και το βάζουμε σε ταψάκι με λίγο νεράκι και ψήνουμε για 1,5 ώρα στους 200 βαθμούς.
Όντως το συκώτι είναι ιδανικό για το ανέβασμα του αιματοκρίτη Πέλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα πάντως μου αρέσει πολύ! Ψημένο απλά με λαδάκι, λεμονάκι και μπόλικη ρίγανη το θεωρώ υπέροχο!
Η πρότασή σου φαίνεται νοστιμότατη! Με τόσο ωραία υλικά είμαι σίγουρη ότι θα ήταν κάτι παραπάνω από υποφερτό!
Aνανεωμένη και ορεξάτη βλέπω επέστρεψες:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά κάνεις και τρως συκωτάκι για τον αιματοκρίτη σου, τον οποίον τώρα πρέπει να προσέχεις ιδιαιτέρως!!!
Και με τόσο νόστιμη συνταγή, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα!!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!!
χαρουμενο Μηνα κοριτσι..να σαι καλα..ετσι οπως μας το δειχνεις ειναι πραμα..δεν φαινεται οτι ειναι στκωτι..θα ειναι τελοιο..θα το δοκιμασουμε..καλη βδομαδα..τα φιλια μου
ΑπάντησηΔιαγραφήO γιος μου το λατρεύει το συκώτι, μια φορά την εβδομάδα το φτιάχνω είτε ψητό, είτε τηγανιτό, θα το δοκιμάσω όμως και στη λαδόκολλα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι εμένα μου αρέσει το συκώτι παρόλο που η διατροφολόγος που ρώτησα μου είπε διάφορα πράγματα, που δε θυμάμαι ακριβώς αλλά το συμπέρασμα είναι με μέτρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαταλαβαίνεις λοιπόν πώς να μην ενδώσω και σ αυτήν την παραλλαγή;
έκλεισε το That'eat ένα χρόνο;
χρόνια πολλά!! φιλιά.
ΠΕΛΑ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ!!!!ΒΛΕΠΩ ΕΧΑΣΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ(ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ)ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ ΣΥΚΩΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΜΗΝΑ!!!!ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!
Α! Εγώ τρελαίνομαι για συκώτι με οποιονδήποτε τρόπο. Οπότε η συνταγή σου καταγράφεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω ούτε και εγώ τρελλαίνομαι για συκώτι. Όμως θα τα δοκίμαζα έτσι δείχνουν νόστιμα και ελκυστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η συνταγή σου κοριτσάκι! Καταγράφεται! Μου αρέσει πααααάρα πολύ το συκώτι:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΕ!!!!!!ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΝΑΜΕ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΙ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΜΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!!!!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!
Eγώ το τρώω το συκώτι γενικά. Μου αρέσει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι όμως που το έκανες το έκανες ακόμα πιο ωραίο.
Ξεφεύγει από το απλό τηγανιτό συκώτι.
Ωραία υλικά και ιδανικό που το ψήνεις στο φούρνο.
Φιλιά
Εγώ ξεκίνησα να τρώω συκώτι στην εγκυμοσύνη λόγω χαμηλού αιματοκρίτη (όχι τώρα ότι δεν είναι χαμηλά αλλά τέλος πάντων). Με μπόλικο λεμόνι είναι μία χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ δεν ήξερα ότι επιτρέπεται το συκώτι στην εγκυμοσύνη. Εγώ το λατρεύω και το ζώον στην εγκυμοσύνη δεν το έτρωγα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια πρόταση κοριτσάκι μου!
φιλάκια πολλά!