Δεν ξέρω αν αυτή τη γλυκειά πίτα τη φτιάχνουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας ή αν την ονομάζουν κάπως αλλιώς, εγώ πάντως την έμαθα από τη μαμά η οποία είναι Χαλικιδικιώτισσα και συγκεκριμένα από τον Αγιο Νικόλαο Χαλκιδικής (τον εξωτικό San Nicola που λέμε και με τον άντρα μου).
Το όνομά της με έχει προβληματίσει λιγάκι, δεν ξέρω από που προέρχεται το 2ο συνθετικό, φαντάζομαι όμως ότι σχετίζεται με το ότι δεν έχει φύλλο γεγονός που την κάνει πανεύκολη και κατάλληλη άκόμη και για τους πιο ανίδεους.
Απολαύστε τη ως επιδόρπιο, με τον καφέ ή για σνακ στην παραλία.
ΥΛΙΚΑ: 4 μεγάλα κολοκύθια
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. γάλα φρέσκο
1 φλ. αλεύρι
5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1/2 φλ. ρύζι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
2 βανίλιες
2 κουτ. γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη. Τα βάζουμε σε ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά κρατώντας 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι για το τέλος και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι που έχουμε κρατήσει και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέρι να δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια του ταψιού.
Καλή επιτυχία!
Καλημέρα Πέλα μου,να σου πω την αλήθεια πρώτη φορά την ακούω(εφόσον είναι και τοπικό έδεσμα)αλλά είναι πολύ εύκολο και σίγουρα νόστιμο.Να είσαι καλά φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ πρώτη φορά μαθαίνω και το όνομα αλλά και γλυκιά συνταγή με πράσινα κολοκύθια.Μέχρι τώρα ήξερα για την κίτρίνη, μεγάλη κολοκύθα ότι γινόταν πίτα. Τέλως πάντων. Η συνταγή σου είναι εύκολη και φυσικά θα είναι νόστιμη. Θα δοκιμαστεί σίγουρα.
Καλημέρα Πέλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω ξανακούσει τη συγκεκριμένη πίτα, αλλά δεν θυμόμουν ότι γίνεται με κολοκύθια!
Είναι όντως πάρα πολύ εύκολη και με το απογευματινό καφέ μας θα είναι σούπερ!
Φιλιά!
Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε η πίτα σου μόλις αρχίσει η παραγωγή δικών μας κολοκυθιών! Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν καταρχην χαίρομαι που επέστρεψες και κάνεις και συχνές αναρτήσεις! Πριν κανα μηνα την έμαθα κ εγώ αυτη την πίτα και μενα μου είπαν ότι ειναι απο την Χαλκιδική, πρέπει να είναι φοβερή ε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια κοριτσάκι μου!
Στην Χαλκιδική την πρωτοδοκίμασα και την έμαθα κι εγώ Πέλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια από τις πιο εύκολες και πιο νόστιμες πιτούλες!!!
Τσιμπάω μεγάλο κομμάτι!!
Φιλιά πολλά!
Πέλα μου δε την έχω ξανακούσει αλλά και δεν την έχω δοκιμάσω, πάντως φαίνεται καταπληκτική!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!!
Και εγώ δεν την ξέρω καθόλου αυτή τη γλυκιά πίτα αλλά είναι τόσο εύκολη και φαίνεται νοστιμότατη. Ωραία ιδέα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑξίζει να τη φτιάξεις και να πεις το όνομά της στους φίλους. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει χαμός! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφή