Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ




Η Παρασκευή επιτέλους έφτασε και εγώ περιχαρής ετοιμάζω τα πράγματά μας για να περάσουμε το σαββατοκύριακο στο χωριό στη Χαλκιδική! Μπορεί όλη τη βδομάδα να λιώσαμε στην κυριολεξία από τη ζέστη τώρα όμως θα τσαλαβουτηχτούμε, θα δροσιστούμε και θα απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης και κεφιού! 



Κι επειδή κι εμείς, όπως και οι περισσότεροι, έχουμε μπει σε λούκι αιματηρής οικονομίας ετοιμάζω όλα τα φαγώσιμα από πριν για να μην αναγκαστούμε να ξοδέψουμε ούτε διφραγκάκι (καταραμένη κρίση!). Και τι καλύτερο και ευκολότερο για αποθήκευση και μεταφορά από μια χορταστική και λαχταριστή πιτούλα??? 
λοιπόν θα έλεγα κι άλλα αλλά βιάζομαι γι' αυτό...... 
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!! 

ΥΛΙΚΑ: 2 φύλλα σφολιάτας
             600 γρ. κιμά
             1 κιλό πατάτες
             3-4 πιπεριές κέρατο
             2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
             1 κουτ. σούπας βούτυρο
             1  κουτί ντοματοχυμό
             1 κρεμμύδι
             1 σκελίδα σκόρδο ή 1 σκόνη
             1 σφηνάκι κόκκινο γλυκό κρασί
             1 πρέζα πάπρικα
             αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ετοιμάζουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε σε ένα κατσαρολάκι με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα ρίχνουμε μέσα και τον κιμά με τις πιπεριές μέχρι να πάρει χρώμα και ο κιμάς. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον ντοματοχυμό, το κρασί, την πάπρικα, το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τον πουρέ. Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις μεταφέρουμε σε μπολ και τις πατάμε με πιρούνι μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Συναρμολόγηση: Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε από πάνω τον κιμά και πάνω από αυτόν τον πουρέ. Καλύπτουμε με το 2ο φύλλο σφολιάτας και το λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς (μέχρι το φύλλο να ροδίσει).



12 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Μια χαρά οι πάσης φύσεως πίτες για εκδρομές και θάλασσα. Μου αρέσει στην πίτα σου η στρώση του πουρέ πάνω από αυτήν του κιμά, έτσι γίνεται πιο χορταστική και νόστιμη ασφαλώς!
    Καλά να περάσεις και καλές βουτιές! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραίο πιάτο και ωραία εμφάνιση!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμμμμμμμουυυ!!!! Εσυ είσαι έγκυος κ εγώ θα γεννήσω χαχαχα! Τι ειναι τουτο το είδα απο χθες και το είδα και στον υπνο μου αλλα΄έχε χάρη που δεν είχα ιντερνετ να έρθω να στα ψάλω. Πεθαίνω.- Να περάσετε τέλεια Πέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήρθα για το κομμάτι μου, έτσι;;;; Θυμάσαι ε;;;;;
    Πολλά φιλιά και να περάσεις υπέροχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανένα κομματάκι έμεινε ή μετά το μπάνιο σας άνοιξε η όρεξη και το φάγατε όλο ε!!!!!!Φαίνεται πολύ καλή οπότε θα είναι στα υπ΄όψην,φιλιά καλά να περνάτε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέτοια νόστιμη πίτα δε θα τη βρεις πουθενά έξω έτσι κι αλλιώς!!
    Να περάσετε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέλλα μου σου πέτυχε!!!!Για βάλε μου ένα κομμάτι και γρήγορα!!!!!!!!!!!!
    Πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κιμαδίπιτα αγαπημένη, είμαι σίγουρη ότι μετά το μπανάκι θα την τσακίσετε και δεν σας αδικώ! Καλά μπανάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share