Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ



Τι γίνεται παιδιά, τι χαμπάρια? λιώσαμε από τη ζέστη ή ακόμα?? στη Θεσσαλονίκη πάντως η υγρασία έχει γίνει ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ!! 36 θερμοκρασία με 85 % υγρασία γίνεται?? δε γίνεται!! Ευτυχώς έχει φτάσει η προπαρασκευή οπότε οσονούπω θα ξεχυθούμε στις παραλίες για δροσιά! anyways...



Συνεχίζουμε σήμερα με τα "γλυκά της γκαστρωμένης Νο2". Το κέικ είναι ό,τι πιο γρήγορο και εύκολο όταν μας πιάνει λιγουρίτσα, για να συνοδέψουμε τον καφέ μας, τις θαλάσσιες εξορμήσεις μας και όχι μόνο! Αν θυμάστε καλά από τη μους σοκολάτας, οι συνταγές της γκαστρωμένης είναι ατσουμπλέκωτες (δηλ. χωρίς τσουμπλέκια) οπότε δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσετε μίξερ αλλά μόνο έναν ταπεινό αβγοδάρτη και ένα μπολ.
 Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το πιο δημοφιλές ψωμοειδές γλύκισμα.

ΥΛΙΚΑ: 50 γρ. βούτυρο (2 κουτ. σούπας) λιωμένο
             3 αβγά
             200 γρ. ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού)
             75 γρ. κρέμα γάλακτος (1/2 φλιτζανιού)
             130 γρ. αλεύρι (1 φλιτζάνι)
             1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
             ξύσμα από 1 λεμόνι
             20 γρ. (1 κουτ. σούπας) ρούμι ή άλλο ποτό
Για το γλάσο: το χυμό ενός λεμονιού και άχνη ζάχαρη ανάλογα με το μέγεθος του λεμονιού)          

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ξεκινάμε χτυπώντας τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του μπολ. ψήνουμε για 40 λεπτά.
Όσο ψήνεται ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε στο μπολ τον χυμό ενός λεμονιού και τη άχνη ζάχαρη προσθέτοντας τη σιγά-σιγά μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο μείγμα. Απλώνουμε με μια σπάτουλα πάνω από το κέικ που έχουμε βγάλει από τον φούρνο.

10 σχόλια:

  1. Νομίζω πως είναι το πιο αγαπημένο μου κεικ!! Μπράβο!!! Φιλιααααα και καλο ξημέρωμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω αυτές τις ατσουμπλέκωτες, εύκολες μα τόσο νόστιμες συνταγές!
    Τα λεμονοκεκάκια είναι τα αγαπημένα μου.
    Η κρέμα γάλακτος στην ζύμη το κάνει πολύ αφράτο και το λεμονογλάσο του δίνει την έξτρα τσαχπινιά και νοστιμιά!
    Φιλάκια Πέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρελαίνομαι για λεμονάκι στη ζαχαροπλαστική!
    Μ'αρέσει πολύ η κρέμα γάλακτος σε κέικ, δίνει πολύ ωραία υφή και γεύση! Και το γεγονός ότι γίνεται τόσο πανεύκολα κάνει το κεκάκι σου ακόμα πιο δελεαστικό!
    Και λίγος παπαρουνόσπορος θα του πήγαινε πολύ!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία συνταγη!!!!!!! Θα το φτιάξω!!!!!!
    Φιλάκια!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχαχα τι είναι το τσουμπλέκι?
    Τέλειο το κεκάκι σου Πέλα μου, γλυκούτσικο κ ξινούτσικο τόσο όσο! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα τσουμπλέκια καλε, τα τζίντζιρι μίντζιρι, you know, τα πάσης φύσεως μικροεργαλεία και εξαρτήματα. εσείς στην Ξάνθη πως τα λέτε??

      Διαγραφή
  6. Ωραίο το κεκάκι σου! Μου αρέσει το λεμόνι στα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεγαλουργείς αν και διπλή!
    Φύλαξε μου 2 λεμονοκομάτια.:)

    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Ζαμπια μου! και διπλη και τριπλη ο μαγειρικος οιστρος δε σταματάει ποτέ! :)

      Διαγραφή
  8. Αγαπημένο κέικ και πολύ νόστιμο! Από τώρα το εκπαιδεύεις το κούτσικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share