KOYKOY!!!!!
Hello again! φαντάζομαι από την πολυήμερη απουσία μου να καταλάβατε ότι διακοπιζόμουν! το αυτό επιθυμώ και δι'υμάς! αχ τι ωραίο πράγμα η ξεκούραση! αααααααααα όλα κι όλα, 18 μέρες στη Χαλκιδική ευχαριστήθηκα ξάπλα και τσαλαβούτες! Ελπίζω όλοι να περάσατε καλά και να γεμίσατε τις μπαταρίες σας! Αν έλειπε και η φωτιά στο Άγιο Όρος που εκτός των άλλων μετέτρεψε τη θάλασσα σε ένα απέραντο καρβουνιάρικο θα ήταν καλύτερα....αλλά τεσπά....
Και προχωρώ με τα "γλυκά της γκαστρωμένης Νο3". Δεν ξέρω γιατί αλλά όποτε ακούω τη λέξη πουτίγκα μου έρχεται στο μυαλό κάτι σε μους...καμία σχέση με το γλυκό που στην πραγματικότητα είναι.. πως μου έχει κολλήσει δεν ξέρω. Σημασία όμως έχει, όχι τι μας φέρνει στο μυαλό αλλά ότι είναι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο! Γι'αυτό πάμε πάραυτα να το δούμε!
Υ.Γ. Πολύ στα γλυκά το έχω ρίξει τώρα τελευταία ή μου φαίνεται???? θα πάω να με ζυγίσει ο γιατρός και θα με κυνηγάει!
ΥΛΙΚΑ: 8 φέτες ψωμί (ή τσουρέκι)
350 γρ. μαρμελάδα
βούτυρο (για να αλείψετε τις φέτες)
100 γρ. ζάχαρη (1/2 φλιτζάνι)
3 αβγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. γάλα
1 βανίλια (ή κανέλα ή ξύσμα λεμονιού) για άρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλείφουμε τις φέτες πρώτα με το βούτυρο κι έπειτα με τη μαρμελάδα. Σκεπάζουμε τη μια φέτα με μια άλλη όπως όταν φτιάχνουμε τοστ. Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε μέσα σε ταψάκι ή φόρμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, το γάλα και τη ζάχαρη και περιχύνουμε τις φέτες με το μείγμα αυτό. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ....ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!
Μμμμ!! Η σειρά "Τα γλυκά της γκαστρωμένης" μου αρέσει όλο και περισσότερο μετά από κάθε συνταγή!! Η μαρμελάδα ότι θέλουμε; Ή γίνεται η συνταγή καλύτερη με κάποια συγκεκριμένη; Καλώς ήρθες!! Κι όχι από τώρα καλό φθινόπωρο!! Έχουμε μια βδομάδα ακόμη!! χιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η πουτίγκα, ιδίως με τσουρέκι, είναι μια αμαρτία!σλουρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάζω τη φρέσκια μαρμελάδα και την όρεξη και εσύ τα υπόλοιπα!
Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσουν άλλες διακοπές για σένα φέτος, ειδάλλως του χρόνου, με το καλό, παρέα με το νινί!
Ζ.
Καλό Φθινόπωρο φιλενάδα μου, πόσο χαίρομαι που τσαλαβούτιξες και το ευχαριστήθηκες! Τέλεια η πουτίγκα γιαμ! Και για ώρα ανάγκης ότι πρέπει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνηθίζω τέτοια έπιδόρπια με απομεινάρια τσουρεκιού ή κρητικού άρτου αρτοκλασίας. Θα δοκιμάσω τη συνταγή του γιατί δείχνει λαχταριστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται εύκολη συνταγή και πρέπει να είναι και ωραία. Θα τη δοκιμάσω άμεσα! Όσο για τις διακοπές σου πρέπει να ξεκουράστηκες! Ζηλεύω! 18 μέρες διακοπές έχω να κάνω ... ούτε θυμάμαι πια από πότε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ αυτές οι πουτίγκες είναι ωραίες τώρα το καλοκαίρι δροσερές από το ψυγείο! Βασικά η υφή θυμίζει και σε μένα μους μιας και το ψωμί μουσκεύει, οπότε η πουτίγκα βγαίνει αρκετά κρεμώδης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό φθινόπωρο αν και καλό είναι να διατηρήσουμε ακόμα όσο μπορούμε το καλοκαίρι! :)
Καλημερα.Πρωτη φορα στο blog σου.Εχεις πολυ ωραια φαγητά αλλά και γλυκά!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμεις εχουμε μουσικές και νεο site www.radiopoint.gr
με πολύ μουσική.
Σε περιμένουμε στην παρέα μας.
Καλημέρα!Φαίνεται πολύ εύκολο και ωραίο...μάλλον θα πάει για της κυριακής τα γλυκά ;)) Καλή συνέχεια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εχω δοκιμασει ποτε πουτιγκα ψωμιου,
ΑπάντησηΔιαγραφήνομιζω ηρθε η ωρα
Χαχα! Κι εγω παντα αυτο σκεφτομαι οταν ακουω πουτιγκα, ενα μους και μαλιστα λευκο!!! Πολυ ωραια συνταγη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη επανοδο!
Εσύ λόγω κατάστασης δικαιολογείσαι, εμείς πρέπει να εφεύρουμε μία για να φάμε αυτό το νόστιμο γλυκάκι. Δεν τολμώ να ανέβω στη ζυγαριά μου, δεν τολμώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήγιαμι γιαμι εγκυουλα!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήπώς πάμε από κέφια;
κέφια για γλυκό ή αλμυρό, για περιπάτους ή ξάπλες;;;
ό,τι κέφια και να έχεις τώρα είναι καιρός να σε κακομάθεις.
φιλιά.
Δε νομιζω οτι εχω δοκιμασει κατι τετοιο!
ΑπάντησηΔιαγραφή