Έλεγα να αναρτήσω μηλοπιτάκια σήμερα άλλα, έτσι για αλλαγή βρε αδερφέ, είπα να βάλω κάτι αλμυρό, ένα ευχάριστο διάλειμμα για να επιστρέψω στα γλυκά με τα μηλοπιτάκια την επόμενη φορά.
Το γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα μου παραδοσιακά φαγητά που μου έμαθε η μαμά και τον τελευταίο καιρό το τιμώ αρκετά συχνά μια και ο γιατρός μου μου έχει συστήσει κόκκινο κρέας σχεδόν σε καθημερινή βάση λόγω χαμηλού αιματοκρίτη. Κι εγώ άλλο που δε θέλω!!
Και πριν περάσω στη συνταγή να ευχαριστήσω την μπλογκοφίλη cinemarion για το βραβείο που είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μου
Και τέλος να ευχαριστήσω την Κική από την μικρή κουζίνα για το υπέροχο ροζ αλάτι Ιμαλαΐων που μου έστειλε!
Πάμε να δούμε τώρα και τη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ: 1
κιλό κρέας μοσχαρίσιο (σπάλα)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό κριθαράκι
φέτα και παρμεζάνα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε μια κατσαρόλα
τηγάνι στη φωτιά με το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 1
λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε και το κρέας για να τσιγαριστεί και αυτό μέχρι να
πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το κόκκινο γλυκό πιπέρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και βράζουμε σε
μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να πήξει. Σε άλλη κατσαρόλα
βράζουμε το κριθαράκι με λίγο αλάτι. Μόλις βράσει βάζουμε το μισό σε ένα
βουτυρωμένο σκεύος (γάστρα ή πήλινο), από πάνω το κρέας, το υπόλοιπο κριθαράκι
και τέλος τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φέτα και παρμεζάνα και ψήνουμε στους 170
βαθμούς για 15 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
Γιαμι γιαμι και εγω ελεγα μηπως εφτιαχνα αυριο το ιδιο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα,μου έβαλες ωραία ιδέα και ήθελα απο καιρό να το φτιάξω οπότε μάλλον ήρθε η ώρα του.Να είσαι καλά Πέλα μου,φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω το κριθαράκι ακόμη και σκέτο ή με λαχανικά, πόσο μάλλον και με κρεατάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο το γιουβέτσι! Δρόσισε κιόλας, ώρα να το φτιάξουμε! Καλημερα και πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα πιο αγαπημένα φαγητά της οικογένειας! Έχω και καιρό να φτιάξω, καλά που μου το θύμισες:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμότατο το φαγάκι σου Πέλα μου και φυσικά ότι πρέπει για την κατάστασή μας!! Καθώς δεν τρελαίνομαι ιδιαίτερα για μοσχάρι, το γιουβέτσι αποτελεί μια πολύ καλή λύση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Το γιουβέτσι είναι για μένα από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα φαγητά, ιδανικό για Κυριακάτικο γεύμα. Με βούτυρο ομολογώ πως δεν θα το προτιμούσα, αλλά φυσικά γούστα είναι αυτά!
ΑπάντησηΔιαγραφήPela έχεις όρεξη για κανένα blogoπαιχνιδάκι;
Σε προσκαλώ, δες αν θες περί τίνος πρόκειται:
http://chefkang.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html
Λατρεμένο φαγάκι το γιουβέτσι!!!θα το φτιάξω άμεσα!Φιλάκια και καλό φθινόπωρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήνοστιμότατο το γιουβετσάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιουβετσάκι, γιουβετσάκι, γιουβετσάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι φώναζε ο γιος μου όταν ήταν μικρούλης όποτε το μαγείρευα, ήταν από τα αγαπημένα του φαγάκια.
Ετσι φαντάζομαι θα φωνάζει και το μπεμπίνι σου σε λίγα χρονάκια (ούτε θα το καταλάβεις πόσο σύντομα)
Σούπερ νόστιμο το γιουβετσάκι!
Φιλιά πολλά!
Συγχαρητήρια για το βραβειάκι σου και για το δωράκι σου κοριτσάκι μου! Το φαγάκι σου τι να πω.. ΛΑΤΡΕΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!
Μμμμ! Νόστιμοοο!!! Θεσπέσιο φαίνεται και είναι και ευκολάκι!!! Μ' αρέσει!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ, φιλιά!!
Αγαπημένο γιουβετσάκι! Δεν λέω ποτέ όχι! Είναι ένας από τους τρόπους μαγειρέματος που χρησιμοποιώ, για να τρώει η κόρη μου κρέας. Έτσι, δεν λέει και εκείνη όχι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Από τα αγαπημένα μου φαγητά! Αχ ελληνική κουζίνα, δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κριθαράκι το τρώμε, είτε με κρέας είτε χωρίς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παιδιά μου το λατρεύουν!!
Φιλιά.
Αυτό το φαγάκι μαγείρευσα κι εγώ χθες που μας αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι ένα λατρεμένο, παραδοσιακό πιάτο, ελληνικότατο!
Φιλάκια, καλή εβδομάδα.
Παρακαλώωωωωωωω!
ΑπάντησηΔιαγραφήγιοβετσάκι να μπαίνουμε στο πνεύμα πως το καλοκαίρι πάει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια, καλό σκ, σμουτς.