Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ




Έλεγα να αναρτήσω μηλοπιτάκια σήμερα άλλα, έτσι για αλλαγή βρε αδερφέ, είπα να βάλω κάτι αλμυρό, ένα ευχάριστο διάλειμμα για να επιστρέψω στα γλυκά με τα μηλοπιτάκια την επόμενη φορά. 



Το γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα μου παραδοσιακά φαγητά που μου έμαθε η μαμά και τον τελευταίο καιρό το τιμώ αρκετά συχνά μια και ο γιατρός μου μου έχει συστήσει κόκκινο κρέας σχεδόν σε καθημερινή βάση λόγω χαμηλού αιματοκρίτη. Κι εγώ άλλο που δε θέλω!!


Και πριν περάσω στη συνταγή να ευχαριστήσω την μπλογκοφίλη  cinemarion για το βραβείο που είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μου



Και τέλος να ευχαριστήσω την Κική από την μικρή κουζίνα για το υπέροχο ροζ αλάτι Ιμαλαΐων που μου έστειλε!

Πάμε να δούμε τώρα και τη συνταγή...
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (σπάλα)

             1/2 φλιτζάνι βούτυρο

             1 μέτριο κρεμμύδι

             1 σκελίδα σκόρδο

             2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας

             1 πρέζα κόκκινο γλυκό πιπέρι

             αλάτι, πιπέρι

             1 κιλό κριθαράκι

             φέτα και παρμεζάνα για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε μια κατσαρόλα τηγάνι στη φωτιά με το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε και το κρέας για να τσιγαριστεί και αυτό μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το κόκκινο γλυκό πιπέρι,  το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να πήξει. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι με λίγο αλάτι. Μόλις βράσει βάζουμε το μισό σε ένα βουτυρωμένο σκεύος (γάστρα ή πήλινο), από πάνω το κρέας, το υπόλοιπο κριθαράκι και τέλος τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φέτα και παρμεζάνα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!

18 σχόλια:

  1. Γιαμι γιαμι και εγω ελεγα μηπως εφτιαχνα αυριο το ιδιο!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα,μου έβαλες ωραία ιδέα και ήθελα απο καιρό να το φτιάξω οπότε μάλλον ήρθε η ώρα του.Να είσαι καλά Πέλα μου,φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω το κριθαράκι ακόμη και σκέτο ή με λαχανικά, πόσο μάλλον και με κρεατάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νοστιμότατο το γιουβέτσι! Δρόσισε κιόλας, ώρα να το φτιάξουμε! Καλημερα και πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της οικογένειας! Έχω και καιρό να φτιάξω, καλά που μου το θύμισες:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νοστιμότατο το φαγάκι σου Πέλα μου και φυσικά ότι πρέπει για την κατάστασή μας!! Καθώς δεν τρελαίνομαι ιδιαίτερα για μοσχάρι, το γιουβέτσι αποτελεί μια πολύ καλή λύση!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γιουβέτσι είναι για μένα από τα πιο νόστιμα μαμαδίστικα φαγητά, ιδανικό για Κυριακάτικο γεύμα. Με βούτυρο ομολογώ πως δεν θα το προτιμούσα, αλλά φυσικά γούστα είναι αυτά!

    Pela έχεις όρεξη για κανένα blogoπαιχνιδάκι;
    Σε προσκαλώ, δες αν θες περί τίνος πρόκειται:
    http://chefkang.blogspot.gr/2012/09/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λατρεμένο φαγάκι το γιουβέτσι!!!θα το φτιάξω άμεσα!Φιλάκια και καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιουβετσάκι, γιουβετσάκι, γιουβετσάκι!!!
    Ετσι φώναζε ο γιος μου όταν ήταν μικρούλης όποτε το μαγείρευα, ήταν από τα αγαπημένα του φαγάκια.
    Ετσι φαντάζομαι θα φωνάζει και το μπεμπίνι σου σε λίγα χρονάκια (ούτε θα το καταλάβεις πόσο σύντομα)
    Σούπερ νόστιμο το γιουβετσάκι!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια για το βραβειάκι σου και για το δωράκι σου κοριτσάκι μου! Το φαγάκι σου τι να πω.. ΛΑΤΡΕΙΑ!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μμμμ! Νόστιμοοο!!! Θεσπέσιο φαίνεται και είναι και ευκολάκι!!! Μ' αρέσει!!!!
    Καλό βράδυ, φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπημένο γιουβετσάκι! Δεν λέω ποτέ όχι! Είναι ένας από τους τρόπους μαγειρέματος που χρησιμοποιώ, για να τρώει η κόρη μου κρέας. Έτσι, δεν λέει και εκείνη όχι!!!
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Από τα αγαπημένα μου φαγητά! Αχ ελληνική κουζίνα, δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το κριθαράκι το τρώμε, είτε με κρέας είτε χωρίς.
    Το παιδιά μου το λατρεύουν!!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το φαγάκι μαγείρευσα κι εγώ χθες που μας αρέσει πολύ!
    Είναι ένα λατρεμένο, παραδοσιακό πιάτο, ελληνικότατο!
    Φιλάκια, καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. γιοβετσάκι να μπαίνουμε στο πνεύμα πως το καλοκαίρι πάει!!
    φιλάκια, καλό σκ, σμουτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share