Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΤΟΦΙΝΟΥΑΖ




Επιτέλους δρόσισε ελαφρώς (πιο ελαφρώς δε γίνεται!) και θα μπορέσω να ανασάνω λιγάκι η άμοιρη γκαστρέντζα! Βέβαια απ' ότι ακούω αυτό το μικρό κύμα δροσούλας δε θα κρατήσει και πολύ και η ζέστη θα επιστρέψει δριμύτερη αλλά από τα ολότελα καλή και η παναγιώταινα!!



Λοιπόν σήμερα για αλλαγή σας έχω αλμυρό. Εγώ θα τις έλεγα απλά πατάτες αλά κρεμ αλλά για να τις λέει ο Jamie Oliver ντοφινουάζ κάτι παραπάνω θα ξέρει. Η συνταγή αυτή είναι από τα 30λεπτα γεύματα του Jamie τον οποίο παρεμπιπτόντως εμπιστεύομαι μέχρι την τελευταία του σταγόνα και το ομότιτλο βιβλίο του είναι στη wish list μου (άλλες βάζουν ρούχα και παπούτσια εγώ έχω βιβλία μαγειρικής....)
Μπορούν να σταθούν μόνες τους ως κυρίως πιάτο ή και να συνοδέψουν τα κρέατα σας. Εμείς τις συνδυάσαμε με ψητό φιλέτο κοτόπουλο.
Δοκιμάστε και δε θα χάσετε!



ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό πατάτες
            300 γρ. κρέμα γάλακτος
            2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
            1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
            1 πρέζα μοσχοκάρυδο
            1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι (εγώ έβαλα ξερό)
            100 γρ. παρμεζάνα
            300 ml βραστό νερό
            ελαιόλαδο
            αλάτι, πιπέρι
*παρέλειψα τις αντζούγες γιατί μου ξένισαν πολύ! Εσείς αν είστε τολμηροί προσθέστε τις. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες στο ταψί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, τρίβουμε την παρμεζάνα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Για να γίνουν πιο γρήγορα ο Jamie τις σκέπασε με αλουμινόχαρτο και τις άφησε για λίγο στο μάτι πάνω από μέτρια φωτιά κι έπειτα τις έβαλε στο φούρνο. Εγώ επειδή δε βιαζόμουν τις έβαλα κατευθείαν στο φούρνο, ένα τέταρτο με αλουμινόχαρτο, κι αφού το αφαίρεσα τις άφησα για άλλη μια ώρα.   
Καλά Μαγειρέματα!

18 σχόλια:

  1. ναι είναι αρκετά δελεαστικό.
    θα το δοκιμάσω.
    φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ κάτι ωραίο και διαφορετικό,εννοώ απ΄το να κάνεις με το κρέας πατάτες τηγανιτές.Να είσαι καλά Πέλλα μου καλή Κυριακή,φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ αλα κρεμ θα τις έλεγα, όπως και να λέγονται πάντως φαίνονται πεντανόστιμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιοτατες οι πατατουλες. Πραγματι το βιβλιο του Τζειμι ειναι πολυ καλο, το εχει ενας φιλος μου και το εχει λατρεψει αν και αντρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμ πολύ καλό! Συμφωνώ απόλυτα με την παράλειψη, δεν μου αρέσουν πολύ οι αντζούγιες. Πολλά φιλιά Πέλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέλα μου πολύ ωραία γευστική πρόταση!!!!!!!
    Καλή εβδομάδα και πολλά φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ μου αρέσουν έτσι οι πατατούλες! Αντζούγες δε θα έβαζα με τίποτα!
    Κουράγιο μικρή μου εγκυμονούσα:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ !!!ΤΕΛΕΙΟ ΠΙΑΤΟ!!!!PELA ΜΟΥ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μμμμμμμ! Καταπληκτικές και πεντανόστιμες!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όντως τώρα που δρόσισε λίγο ο καιρός αυτές οι κρεμώδεις πατάτες για συνοδευτικό κρέατος ή ψαριού είναι αρκετά καλές! Έχω καιρό να τις φτιάξω έτσι, καλά που μου το θύμισες λοιπόν κι αφού τις προτείνει και ο αγαπημένος Τζέιμι, δεν έχω δικαιολογία για να μην τις δοκιμάσω!
    Καλή βδομάδα, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τις αντσούγες θα τις παρέλειπα κι εγώ, από τα υπόλοιπα όμως δεν θα άλλαζα τίποτα!
    Ομορφα τις συνδύασες με το κοτοπουλάκι!!!

    Τι έγινε, κοντεύουμε???
    Αντε, περιμένουμε νέα σου πως και πως!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι φανταστικό συνοδευτικό φιλενάδα!!
    Και μόνες τους παρέα με μια πράσινη σαλάτα γίνονται ένα εξαιρετικό και πεντανόστιμο γεύμα!
    Φιλιά πολλά!

    ΥΓ. Κι εγώ θέλω να δροσίσει επειγόντως! Δεν μπορώ άλλο τιραντάκι λέμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πέλα μου φαίνονται τέλειες δε θα είχα κανένα πρόβλημα να τις φάω ακόμη και σκέτες!
    Σωστή η παρέλειψη, συμφωνώ!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απίθανο συνοδευτικό πιάτο! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πέρασε μία βόλτα από το blog μου έχω ένα βραβείο για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ εντυπωσιακό όνομα τους έδωσε ο φίλος μας ο Jamie! Εγώ πάντως θα τις έτρωγα και ας είχαν λιγότερο φαντεζί όνομα! Δείχνουν πολύ λαχταριστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραίο πιάτο και φαίνεται και εύκολο. Καλά έκανες και παρέλειψες τις αντζούγες, ούτε κι εμένα θα μου άρεσαν. Φιλάκια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μεγάλο λάθος να παραλείψετε τις αντζουγιες, αυτες κανουν την διαφορά... Υπέροχο το αποτέλεσμα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share