Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Λικέρ Πορτοκάλι

Oυουουουουουουουουουουουουουυου! Καλησπέρα μπλογκογειτονίτσα!!!!!!!!!!!!!!!!
Χάθηκα λιγάκι αλλά επέστρεψα δριμύτερη!
Θυμάστε που σας έλεγα ότι επιχειρώ για πρώτη φορά να φτιάξω λικέρ πορτοκάλι? όχι??? φτου σας!
Το λικέρ λοιπόν ωρίμασε και όρισα επίτιμους δοκιμαστές τη μανούλα και την κολλητή μου. Και αφού μου ζήτησαν και δεύτερο και τρίτο γέμισμα και με διαβεβαίωσαν ότι έγινε καλό, αποφασισα να σας το παρουσιάσω. Είναι απλό, δροσιστικό και χωνευτικό. Και ιδού...........

ΥΛΙΚΑ: 7-8 μεγάλα πορτοκάλια
               2 ξυλάκια κανέλας
               1 λίτρο ουίσκι
               500 γρ. ζάχαρη
               500 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και αφαιρούμε τη φλούδα τους προσπαθώντας να μην αφήσουμε το εσωτερικό άσπρο μέρος της φλούδας γιατί το λικέρ θα πικρίσει. Αφαιρούμε τη φλούδα από όλα εκτός από ένα πορτοκάλι το οποίο θα βάλουμε ολόκληρο μέσα στο βάζο που θα ωριμάσει το λικέρ, αφού πρώτα του κάνουμε πολλές πολλές τρυπίτσες γύρω-γύρω με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Βάζουμε τις φλούδες σε ένα μπολ μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τις ζουλάμε για να μαραθούν. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο βάζο ωρίμανσης μαζί με το ουίσκι. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για 2 βδομάδες.....
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει για 2-3 λεπτά. Μόλις το σιρόπι κρυώσει το προσθέτουμε στο βάζο με τις φλούδες και ρίχνουμε και τα ξυλάκια κανέλας. Ξανασφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε για άλλες 2 βδομάδες.  

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Τα γεμιστά κουλούρια της Έλενας και ένα παιχνίδι ερωτήσεων


Καλησπέρα Μπλογκογειτονιά! Πως τα περάσαμε το σ/κ?? ελπίζω όλοι καλά!
Σήμερα όπως καταλαβαίνετε δεν έχει συνταγή από μένα. Έχει όμως μια νοστιμότατη παραπομπή. 

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Σοκολατόπιτα


Με τη συγκεκριμένη συνταγή μπλογκοφίλοι μου έχω πάθει την πλακάρα μου!! Όχι μόνο επειδή είναι απλή, γρήγορη, εύκολη και πεντανόστιμη, αλλά και με την πηγή προέλευσης της: από παιδάκι του Junior Master Chef!! 

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μπιζέλια με μπέικον και πατάτα




Μιλούσαμε τις προάλλες όλες οι μπλογκοφίλες στο facebook και λέγαμε τι θα μαγειρέψουμε το μεσημέρι. Έτυχε όλες μας να κάνουμε λαδερά, και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν έχω βάλει καθόλου λαδερά στο ιστολόγιο. Ήρθε η ώρα λοιπόν...

Θα σας φανεί μάλλον λίγο ανορθόδοξος ο τρόπος που μαγειρεύω τα μπιζέλια γιατί για παράδειγμα δεν βάζω άνηθο, κάτι που βάζουν όλοι...δυστυχώς τον σιχαίνομαι και δεν μπορώ να τον φάω με τίποτα!!! επίσης βάζω μπέικον γιατί ως γνωστόν ο σύζυγος δε θεωρεί φαγητό οτιδήποτε δεν περιέχει κρέας. Βάζω λίγη κέτσαπ γιατί δίνει μια ωραία γλυκόξυνη γεύση. Και τέλος βάζω ρίγανη γιατί απλά μ'αρέσει πολύ και την κοτσάρω παντού!

ΥΛΙΚΑ:500 γρ. μπιζέλια
              1 κουτί τοματοπελτέ ή χυμό από 3 ντομάτες
              150 γρ. μπέικον
              2 μεγάλες πατάτες
              1 μέτριο κρεμμύδι
              1 κουτ. σούπας ζωμό λαχανικών
              1 ματσάκι μαϊντανό
              2 κουτ. σούπας κέτσαπ
              1 πρέζα πάπρικα
              1 πρέζα ρίγανη
              αλάτι, πιπέρι
             
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε και τις πατάτες για 2 λεπτά. Έπειτα πρσθέτουμε και τα μπιζέλια με το χυμό ντομάτας και γεμίζουμε με νερό ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσουν μέχρι τα μπιζέλια να μαλακώσουν και η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ομελέτα φούρνου με σπανάκι και πατάτα


Καλημέρα μπλογκογείτονες!
Σήμερα δεν έχω να σας πω και πολλά, απλά ότι λατρεύω οτιδήποτε περιέχει αβγό, κι ότι αυτή είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές με βάση το αβγό.
Καλό Σαββατοκύριακο!

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Τεχνική παλαίωσης

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!
Σήμερα δεν έχει συνταγή, έχει όμως μια τεχνική που έμαθα πρόσφατα και μ'άρεσε πολύ, την τεχνική παλαίωσης ή αγγλιστί distressing, η οποία κάνει τα αντικείμενα να φαίνονται παλιά, αντικέ, ξεφτισμένα.

πριν: μια απλή μαύρη κορνίζα


μετά:μια vintage κορνίζα

Τα βήματα είναι 4 και απλά οπότε αν σας αρέσει κι εσάς μπορείτε εύκολα να παλαιώσετε κάτι. Θα χρειαστείτε: 2 ακρυλικά χρώματα, 1 κερί, 1 τριβίδι (γυαλόχαρτο).
1.Παιρνάμε το αντικείμενο με ένα σκούρο χρώμα σε όλη την επιφάνεια που θέλουμε να παλαιώσουμε. Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
2.Αφού στεγνώσει τρίβουμε όλη τη βαμένη επιφάνεια με ένα κερί. Τρίβουμε αρκετά ώστε να κερωθεί καλά και να μη φύγει το χρώμα αργότερα που θα τρίψουμε με το γυαλόχαρτο.
3.Περνάμε το 2ο χρώμα που πρέπει να είναι ανοιχτό (Παραδείγματα: το 1ο μωβ το 2ο κίτρινο όπως το δικό μου, το 1ο μπλε το 2ο γαλάζιο κοκ).
4.Αφού στεγνώσει και το 2ο χρώμα τρίβουμε με το γυαλόχαρτο. Το 2ο χρώμα θα αρχίσει να ξεφτίζει και θα αποκαλυφθεί σε σήμεια το χρώμα που περάσαμε στην αρχή. Συνεχίζουμε το τρίψιμο ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε το αποτέλεσμα.
Αυτά φίλοι μου! ελπίζω να το χαρείτε όσο κι εγώ!  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share