το κομμάτι όπως βλέπετε είναι διαίτης! |
Η πρώτη ανάρτηση για το 2013 δεν μπορούσε παρά να είναι γλυκειά, έτσι γλυκό όπως πρέπει να είναι και το καινούργιο έτος. Πως τα περάσατε τις γιορτές? φάγατε και ήπιατε του σκασμού? ξενυχτήσατε? εμείς φέτος λόγω μπεμπαρίνου ίσα ίσα που προλάβαμε να κάνουμε αλλαγή και να κόψουμε τη βασιλόπιτα και πέσαμε ξεροί για ύπνο...παρ'όλα αυτά περάσαμε τέλεια!
Η σημερινή συνταγή είναι από το περιοδικό γλυκές ιστορίες και μου φάνηκε πολύ διαφορετικό από κάθε άλλο κέικ σοκολάτας που έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα. Το πιπέρι μπορεί να σας ξενίζει, κι εγώ δίσταζα στην αρχή να το βάλω, αλλά σας διαβεβαιώ, μη φοβηθείτε να το χρησιμοποιήσετε. θα δώσει στο κέικ μια πολύ ιδιαίτερη, πικάντικη και νόστιμη νότα και θα κάνει τη διαφορά!
250 γρ. νερό
170 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. ζάχαρη
2 αβγά
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
260 γρ. αλεύρι
65 γρ. κακάο
1 κοφτό κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
ξύσμα από 2 λεμόνια
Για την επικάλυψη: εμείς χρησιμοποιήσαμε νουτέλα, η συνταγή προέβλεπε 250 γρ. σοκολάτα και 240 γρ. κρέμα γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε σε ένα μπολ με τον αβγοδάρτη το γιαούρτι, το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, τα αβγά, το μπέικιν , τη σόδα και το αλάτι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το κακάο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει το μείγμα ενιαίο. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα. Αλείφουμε με μια σπάτουλα τη νουτέλα σε όλη την επιφάνεια και απολαμβάνουμε!
Καλή χρονιά! Μη φοβάστε το πιπέρι. Δίνει σπορτάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήThelo cake me piperi, tora!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKai me nutella, fysika!!!!
Kali Xronia!!!!
Καλη χρονια Πέλα μου τελειο το κεκάκι σου...Τη Πιο ωραια αλλαγή κάνατε φέτος
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο κέικ με πιπέρι και σοκολάτα θα πω ένα μεγάλο ΝΑΙ, καθώς είναι φοβερός συνδυασμός και πετυχημένος. Κάτι ξέρει ο Παρλιάρος που το προτείνει.
Το ζηλεύω όσο δεν φαντάζεσαι το κομμάτι που ύπταται πάνω από το κέικ σου Πέλλα!!
Πολύ με εξιτάρισε η συνταγή σου Πέλα μου, είμαι περίεργη πως θα ταιριάζει το πιπέρι, πιστεύω θα είναι σούπερ και πολύ ιδιαίτερο το κέικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά, με υγεία και αγάπη στο σπιτικό σου!
Πολλά φιλιά!
Καλή χρονιά!!! Πρέπει να είναι εξαιρετικό!!! Και πολύ καλή εμφάνιση! Θέλω πολύ να το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζεστή σοκολάτα με πιπέρι είναι από τα αγαπημένα μου ροφήματα, άρα και αυτό το σούπερ σοκολατένιο κέικ θα μου αρέσει πολύ! Επιφυλάσσομαι να το φτιάξω με την πρώτη ευκαιρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια και καλή χρονιά!
Καλή χρονιά με υγεία και χαρά Πέλα μου!!!Το κεκάκι το βρίσκω πολύ σούπερ, θέλω να το δοκιμάσω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Καλή χρονιά Πέλα μου... το πιπέρι δεν με ξενίζει καθόλου ...ίσα ίσα που μου αρέσει πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικό το κέικ!!! Σοκοκόλασηηηηη!!! Γεια στα χέρια σου!
Τι λαχταριστό κέικ είναι αυτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά κοριτσάκι, να είστε όλοι καλά:)
χαχα στο προηγουμενο σχολιο που σ αφησα μαλλον μπερδεψα τις ημερομηνιες τελικα ειδα κ τις νεες σ αναρτησεις!!!μ μμμμ!!! φαινεται τελειο!!!! θα τ δοκιμασω. καλη χρονια!!!!
ΔιαγραφήΓειά σου Πέλα μου και καλή χρονιά κι από μένα, λίγο καθυστερημένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκά κι ιδιαίτερα βλέπω την άρχισες τη νέα αυτή blogoχρονιά και καλά έκανες! Και με πιπέρι την έχω συνδυάσει τη σοκολάτα και με άλλα μπαχαρικά, πράγματι της πάνε πολύ!
Φιλιά πολλά, να περνάς όμορφα!
Κι εμένα μ΄αρέσει το πιπέρι σε πολλά γλυκά! Έχω υπέροχα πιπεράτα κουλουράκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά Πέλα!
Καλή χρονια και σου εύχομαι το 2013 να είναι τόσο γλυκό όσο και το κέικ σου, να χαίρεσαι την οικογένεια σου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές στο blog μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά ξερογλείφομαι! Δεν το συζητώ θα το σκότωνα στο λεπτό και πάει περίπατο και η δίαιτα και η σιλουέτα και όλα χα,χα! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Πέλα μου, Καλή χρονιά!! Πολύ ωραίο κέικ, πολύ ενδιαφέρουσα η πρόσθεση του πιπεριού, όσο για την επικάλυψη, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! ΝΟΥΤΕΛΑ!!Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά!!!! γλυκιά και πιπεράτη!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
επειδη δεν τ βλεπω να προλαβαινω να ανεβαζω tutorial για τις καρδουλες σ λεω τη διαδικασια κ για οποιαδηποτε απορια μ στελνεις μνμ! ξεκιναμε εκτυπωνοντας μια καρδια στο μεγεθος που θελουμε. την κοβουμε κ την προσαρμοζουμε την τσοχα κ κοβουμε με τ ψαλιδι , αυτο επι 2 φορες. παιρνουμε τ 1 κομματι κ εγω εβλεπα την νιφαδα κ την σχεδιασα με ενα μολυβι πανω στη τσοχα κ επειτα τη κεντησα. στη συνεχεια ενωσα τα δυο κομματια με βελονια φεστονι, αφησα ενα μικρο κενο πριν κλεισω κ το γεμισα με βαμβακι κ επειτα κλεινω την καρδια με τις τελευταιες βελονιες.
ΑπάντησηΔιαγραφήσ'ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να γράψεις όλη τη διαδικασία! :)
Διαγραφή