Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ



Το δελτίο καιρού που ακολουθεί είναι μια προσφορά του That's Eat (και της ΕΜΥ)


"Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας. 
Βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ακόμα και στα πεδινά της Β. Ελλάδος, θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας  είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.
Tην Κυριακή 27/1 τα εντονότερα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο Αιγαίο και τα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχιστούν με μικρότερη ένταση, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να επηρεάσουν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς και πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.
Oλη η νέα εβδομάδα προβλέπεται να είναι χειμωνιάτικη καθώς περιμένουμε βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στις ημιορεινές περιοχές ακόμη και της νότιας χώρας και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ενώ μεσοβδόμαδα, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, δεν αποκλείεται να χιονίσει στα βουνά της Αττικής." 


Με λίγα λόγια θα έχει ΚΡΥΟ!! Και όλα αυτά για να σας ρωτήσω τελικά...υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ζεσταθούμε από μια καυτή σουπίτσα??? 




ΥΛΙΚΑ για 12 τυροψωμάκια
                   1 αβγό
                   1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
                   1/2 φλιτζάνι (ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι, όχι ελαιόλαδο)
                   3/4 φλιτζανιού γάλα
                   1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
                   1/3 κουτ. γλυκού αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε σε ένα μπολ με τον αβγοδάρτη ή στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές κολλώδες μείγμα (περίπου σαν μείγμα για λουκουμάδες). Βουτυρώνουμε ελαφρώς τις θήκες μιας μαφινιέρας και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 3/4 της κάθε θήκης. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και απολαμβάνουμε τα ψωμάκια μας ζεστά. 
*αν θέλουμε μπορούμε να αποθηκεύσουμε το μείγμα πριν το ψήσουμε στο ψυγείο για 1 βδομάδα.

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ
*η συνταγή είναι από το proino mou
ΥΛΙΚΑ: 150 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
           300 γρ. μανιτάρια           
           1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
           1 κουτ.γλυκού σκόρδο σκόνη
           3 πρέζες ζάχαρη
           2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ
           1 κούπα γλυκό τραχανά
           1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
           θυμάρι ξερό

Για γαρνίρισμα: φέτα και μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σοτάρουμε το μπέικον σε μια κατσαρόλα
σε χαμηλή φωτιά, χωρίς λάδι, για 3 - 4 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μείνει σχεδόν ελάχιστο υγρό στην κατσαρόλα. Αδειάζουμε τις κονσέρβες με το κονκασέ στην κατσαρόλα και προσθέτουμε 3 πρέζες ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και μια κούπα τραχανά γλυκό, τον κύβο του κοτόπουλου και 5 κούπες νερό. Βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει ο τραχανάς.

17 σχόλια:

  1. καλημέρα, καλημέρα!!
    Μ ΑΡΈΣΕΙ!!!
    φιλάκια, καλή Κυριακή σε όλη την οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ! Σουπίτσα και τυράκι! Τέλειος συνδυασμός! Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέχρι και δελτίο καιρού μας έχεις σήμερα πλην των λιχουδιών που μας σερβίρεις, τι άλλο θέλουμε??
    Η ντοματόσουπα που έχει και τραχανά μέσα, με ξετρέλανε!!!
    Την προγραμματίζω για αύριο!!
    Φιλάκια Πέλα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να είναι εξαιρετικά γευστικά και τα δύο! Πολύ ωραία παρουσίαση!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω μου τρέχουν τα σάλια!!!!
    Φοβερός συνδυασμός.....τυροψωμάκια και ντοματόσουπα με τραχανά....τρελλαίνομαι!!!!
    Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τραχανάς, μανιτάρια και μπέικον! Ωραίο ακούγεται, πλούσιο και χορταστικό! Και τα μάφινς για συνοδευτικό της σούπας πολύ καλή ιδέα, αυτά εδώ που έχουν φέτα θα ταιριάζουν άψογα!
    Καλό βράδυ Pela!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κα ΕΜΥ και Κα Πέλα ελπίζω να πέσετε έξω στις προβλέψεις σας και να μας επισκεφτούν οι Αλκυόνες, επιτέλους!!
    Όσο για το τυροψωμάκια σας θα τιμηθούν δεόντως!
    Από αύριο αρχίζω δίαιτα οπότε και η ντοματόσουπα μου'ρθε κουτί {χωρίς το μπέικον εννοείται.. ή όχι}!!!
    Φιλιά, Πέλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άπαιχτος συνδυασμός! Μου τρέχουνε τα σάλια! Αγαπώ πολύ τις σούπες αλλά αν τις συμπληρώνει και ένα λαχταριστό τυρόψωμο γίνονται ακόμη καλύτερες! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή εβδομάδα κοριτσάκι!
    Που θα είναι δηλαδή, όταν ξεκινά με τόσο ωραίο φαγάκι!
    Η σούπα μου αρέσει πολύ!
    Και με γεια το καινούριο λουκ του μπλογκ! Και αυτό μου αρέσει πολύ!! Και τι ωραία η φώτο στο προφίλ σου!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή εβδομάδα!!!Πολύ λαχταριστό το φαγάκι σου!!!Υπέροχος ο συνδυασμός με τη σουπίτσα και τα τυρόψωμα!!!Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα και καλη εβδομαδα!! Νοστημοτατο φαινεται και ειδικα αυτα τα τυροψωμακια... τελεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι υπέροχη σουπίτσα!!! Ότι πρέπει για το κρύο!!!! Μιαμ!! Το ίδιο και τα τυρόψωμά σου! Υπέροχο συνοδευτικό!!
    Υ.Γ. Πολύ μου αρέσει η αλλαγή του μπλογκ!!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νοστιμότατη, δεν έχω λόγια, μου αρέσει πάρα πολύ!!!!!!Αλλά και αυτά τα ψωμάκια φανταστικά!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και τα ψωμάκια και η σούπα τέλεια! Ο συνδυασμός δε, επιβεβλημένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ μου αρέσει η σουπίτσα (να πω ότι η προσθήκε του μπεικον μου αρέσει ιδιαίτερα) και έκανες πολύ καλά που εχεις και τα τυροψωμάκια, γιατι μια σούπα σκέτη δεν μπορείς να φας, θέλεις και κάτι να πάρει τα υγρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μου αρέσουν πολύ οι σουπίτσες και νομίζω πως τα τυροψωμάκια ταιριάζουν απόλυτα!!! Στη ανάρτηση μου για τα βιβλία που με ρώτησες από πότε ξεκίνησα να της διαβάζω παραμύθια έχω να σου πω πως σαν γνήσια χαζομαμά άρχισα περίπου όταν ήταν 8 μηνών. Κάθε βράδυ της διάβαζα και ένα. Δεν ξέρω τι καταλάβαινε, πιστεύω όμως ότι την βοήθησε, κατά ένα μέρος, στο να μιλήσει πιο γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share