Τα πρώτα 3 κιλά έγιναν καπνός και το γιορτάσαμε με Πάστα Φλόρα ένα γλυκάκι που λόγω μαρμελάδας έχει πολύ λιγότερα λιπαρά σε σχέση με άλλα.
Άραγε υπάρχει πιο μαμαδίστικο γλυκό από την Πάστα Φλόρα ? Υπάρχει κανείς που στο άκουσμά του να μη θυμάται τη μανούλα ή τη γιαγιά του?
Αν και για να είμαι ειλικρινής όταν ακούω Πάστα Φλόρα πρώτα μου έρχεται στο μυαλό η Μαίρη Αρώνη και μετά η μαμά μου. Ξέρετε τώρα, από τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία "μια τρελή οικογένεια" όπου υποδύεται τη χτυπημένη σύζυγο του Παπαγιαννόπουλου.
Και η αγαπημένη μου σκηνή ever:
Παπαγιανόπουλος: βρε έχεις δει κανέναν να αγαπάει την αδερφή του?
Αρώνη: εγώ έχω δει στο θέατρο, νομίζω τον λέγαν Οιδίποδα. Αλήθεια Στέλιο μου πως ακριβώς τον έλεγαν??
Παπαγιανόπουλος: Θανάση!
Αρώνη: (το σκέφτεται..) α ναι, έχεις δίκιο, Θανάση τον έλεγαν!
*η συνταγή είναι από το περιοδικό "γλυκές ιστορίες"
ΥΛΙΚΑ: 100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. βούτυρο κρύο
1 αβγό
300 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
200 γρ. μαρμελάδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω το τσέρκι μας. Βάζουμε μέσα στο τσέρκι τα 2/3 της ζύμης και τα απλώνουμε με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια. Απλώνουμε έπειτα πάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα. Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη σε 6 κομμάτια και πλάθουμε μπαστουνάκια, τα οποία τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα, 3 κάθετα και 3 οριζόντια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 170β.
Υπάρχει???? Δεν υπάρχει πιο μαμαδίστικο γλυκό όντως!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαμαδίστικο, δεν ξέρω ναι ή όχι, αλλά είναι από τα αγπημένα μου! Ειδικά αν έχει και κόκκινη μαρμελάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚουράγιο, Πέλα μου, και εις άλλα κιλά με υγεία!
Είναι πολύ ωραίο γλυκό και πραγματικά με κάνει να σκέφτομαι την Αρώνη και αυτή την υπέροχη ταινία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο για τα κιλά φιλενάδα, συνέχισε έτσι!
Αφού την έφτιαξες βέβαια την πάστα φλόρα, συνόδευσέ τη με λίγο παγωτάκι!!
Φιλιά πολλά!
Από την κατανάλωση στην παραγωγή κατευθείαν εεε????
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα πάλι, επειδή η μάνα μου και η γιαγιά μου ήταν ανεπροκοπες με την ζαχαροπλαστική, όταν ακούω πάστα φλόρα μου θυμαμαι τη θεία μου (ο καθένας ότι μπορεί κάνει, θα μου πεις). Πολύ ωραίο και old-school γλυκάκι, μ'αρεσει η πρόταση της Ερμιόνης για συνοδεία παγωτού.
Υπεροχο γλυκο, εμενα μου αρεσει αντι για μαρμελαδα το γλυκο κουταλιου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η ταινια απλα αξεχαστη!
Από τα λατρεμένα μου γλυκάκια η πάστα φλόρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ταινία αξέχαστη και η Μαίρη Αρώνη όπως πάντα μοναδική!
Φιλάκια Πέλα μου, καλό απόγευμα!
Πέλα μου μπράβο για τα κιλά, συνέχισε έτσι!!!Το γλυκάκι φανταστικό και η ταινία απλά αξέχαστη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!!!
Ταινιάρα! Και γλυκάρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα,απο το www.radiopoint.gr . Μου θύμισες την γιαγιά μου που εφτιαχνε αυτό το γλυκό με δική της μαρμελάδα.Αγαπημένο και σούπερ συνδιασμός με καφεδάκι ζεστό.Σε περιμένουμε στην παρέα,με φρέσκιες μουσικές καθε μερα και κάτι διαφορετικό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για τα κιλά!!! Πολύ νόστιμα η πάστα φλώρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάστα φλώρα μόνη μου έφτιαξα και δοκίμασα πρώτη φορά, αλλά την ταινία κανείς από όσους την έχουν δει δεν την ξεχνούν! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμιά φορά της πάει και λίγο αμύγδαλο φιλέ από πάνω, αν και επιβαρύνεται λίιιγο περισσότερο σε θερμίδες. Πάντως με μααρμελάδα φράουλα ή κεράσι είναι όντως γλυκό αγαπημένο κι αξεπέραστο!
Κάνε και καμιά βόλτα με γρήγορα βήμα (αρκεί να μη βρέχει όπως σήμερα..) και θα τα χάσεις τα κιλά πιο γρήγορα απ' ότι φανταζόσουν!
Φιλιά!
Έχεις απόλυτο δίκιο για την πάστα φλώρα! Είναι μαμαδίστικο γλυκό με υπέροχη γεύση και άρωμα! Άσε που μπορείς να κάνεις δεκάδες παραλλαγές ανάλογα με τη μαρμελάδα που θα διαλέξεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για τα κιλά που... ξεφορτώθηκες!
Φιλάκια!
Πολυ ωραιο post για 2 λογους... μια συνταγη που δεν εχω και θελω να φτιαξω και γιατι γελασα με την ανεκδιήγητο διαλογο της Μαιρης και του Διονυση!
ΑπάντησηΔιαγραφή