Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ



Αγαπημένη μπλογκογειτονιά,
πως τα πέρασες το weekend?? (είπαμε, στο χωριό μου την παίζουμε στα δάχτυλα την αγγλικήν!) εμείς είχαμε την χαρά και την τιμή να αλλάξουμε τις βέρες σε δυο πολύ καλούς μας φίλους που αρραβωνιάστηκαν το Σάββατο στη Λιβαδειά. 



Τα παιδιά παρεμπιπτόντως θα γίνουν και πνευματικοί γονείς του μπούλη μας. Συγχρόνως κάναμε και την παρθενική μας έξοδο χωρίς το καμάρι μας. Τον αφήσαμε στη μάνα μου και πήγαμε να ξελαμπικάρουμε κι εμείς λιγάκι. Ήπιαμε, χορέψαμε, τα σπάσαμε, με λίγα λόγια περάσαμε σούπερ! Είχαμε και live performance και αφιερώσεις καθότι ο γαμπρός παίζει κιθάρα και από φωνή σκίζει αλλά δυστυχώς είναι σεμνός και ταπεινός και δε με αφήνει να ανεβάσω το βίντεο! Το σόι του γαμπρού έβαλε τα γυαλιά σε όλους μας, αφού ύστερα από 7,5 ώρες γλεντιού συνέχιζαν το χορό απτόητοι! Εμείς οι Θεσσαλονικείς τελικά είμαστε ακούραστοι, αρκεί να μην έχεις έναν μπούλη να σε ξυπνάει 4-5 φορές κάθε βράδυ...!
Άντε και στα δικά σας οι λεύτεροι!  


ΥΛΙΚΑ: 4 -5 αβγά
          2-3 πατάτες
          2-3 πράσα
          3 λουκάνικα
          1 κρεμμύδι
          100 γρ. philadelphia
          100 γρ. φέτα τριμμένη
          1/3 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
          1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
          1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
          ελαιόλαδο για το τηγάνι και το ταψί
          αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
          
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το πράσο. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε και τις πατάτες με τα λουκάνικα. Ρίχνουμε το θυμάρι και  αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε με καπάκι για να μαλακώσουν πιο γρήγορα οι πατάτες. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε από πάνω τη φρυγανιά κουνώντας το ταψί να πάει παντού. Από πάνω ρίχνουμε τα λαχανικά και βάζουμε εδώ κι εκεί κουταλιές-κουταλιές (με κουτ. γλυκού) το philadelphia. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το μπέικιν πάουντερ και το γάλα, προσθέτουμε και τη φέτα και περιχύνουμε το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β. για 25-30 λεπτά (μέχρι να φουσκώσει το αβγό).                        

17 σχόλια:

  1. Πάντα έτσι τέλεια να περνάτε και πάντα τόσο ωραία πιάτα να μας κερνάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πω πω κάτι χρώματα!!!!
    αγαπημένη ομελέτα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι σίγουρη ότι περάσατε καταπληκτικά Πέλα μου. Στην πορεία θα διαπιστώσεις ότι αυτές οι έξοδοι χωρίς παιδιά είναι μία ανάσα και μία όαση στην κατά τα άλλα δύσκολη ρουτίνα του να μεγαλώνεις παιδιά. Ωραία ομελέτα, χορταστική και χρωματιστή! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο Πέλα μου σίγουρα περάσατε πολύ όμορφα!!!
    Υπέροχη ομελέτα με ωραίες γεύσεις και χρώματα!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φανταστική η ομελέτα!!!! Πάντα έτσι σούπερ να περνάτε!! Καλημέρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα βρε μπούλη λέτε τον μπεμπάκο;; Χα χα χα!!!
    Πώς σας φάνηκε χωρίς τον μικρούλη; Εγώ μια φορά άφησα τη μεγάλη πια όταν ήταν 6 μηνών και είχα φρικάρει!
    Η ομελέτα είναι σούπερ! Πολύ νόστιμη και δυνατή!!
    Το μόνο που θα άλλαζα είναι το εβαπορέ γιατί δεν το συμπαθώ!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τη λατρευω!Μόνο που αντι φιλαδέλφεια βάζω χοντροτριμμένο κασέρι ΠΟΠ....της πάει πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέλα μου, η ομελέτα σου είναι τέλεια! Με τόσα ωραία υλικά βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην είναι νόστιμη και λαχταριστή!
    Μου φαίνεται ότι η παρθενική σας έξοδος χωρίς το μωράκι σας ήταν πολύ πετυχημένη! Και εις άλλα με υγεία λοιπόν!
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Πέλα, τέλεια η συνταγή σου! Ο συνδυασμός με το πράσο και το λουκάνικο άψογος! Nα ζήσουν τα παιδιά και σε σας πάντα χαρές κι ευτυχία! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ενδείκνυται για το χανγκ όβερ;;;
    φιλιάαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενδείκνυται για αποτοξίνωση από τα αρνιά και τα κοκορέτσια που φάγαμε το σ/κ!! :)

      Διαγραφή
  11. Του έδωσες και κατάλαβε βλέπω φιλενάδα και πολύ καλά έκανες!
    Και μετά από τόσο γλέντι και χορό, είχες και κουράγια να καλομαγειρέψεις τις νοστιμιές σου!
    Η ομελέτα πολύ γιάμι!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γεια σου Πέλα μου, "πάντα άξιοι" εύχομαι σε σένα και τον αντρούλη σου, γεμάτο με "συγκινήσεις" το Σ/Κ !!! Φαντάζομαι τον αποχωρισμό από τον Μπούλη για πρώτη φορά..η δική μου πρώτη ήταν φοβερά αγχώδης..Νοστιμότατη και πολύ λαχταριστή η ομελέτα σου!!! Να έχετε πάντα χαρές και γλέντια και όμορφες συνταγές!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εύχομαι πάντα χαρές, γλέντια και όμορφες εξόδους!Πολύ ωαραία υλικά, χρησιμοποίησες, Πέλα μου, και θα έγινε μυρωδάτη και λαχταριστή!
    Κρατώ την πρότασή σου.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εύχομαι πάντα χαρές και να περνάτε τέλεια!Η ομελέτα σου απίθανη!Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντα όμορφα να τα περνάτε, Πέλα!!! Να ζήσουν και να είναι ευτυχισμένοι οι κουμπάροι σου!! Πάντα άξιοι να είσαστε εσείς!!
    Μμμμ! Νοστιμότατη φαίνεται η ομελέτα σου!!!
    Σε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #23 :)
    Καλή εβδομάδα!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share