Θυμάστε τι σας έλεγα τις προάλλες για την ανακύκλωση του μπαγιάτικου ψωμιού? ε σήμερα λοιπόν σας έχω ακόμα έναν ωραίο τρόπο αξιοποίησής του που βρήκα στο pinterest κι επίσης έχει το πλεονέκτημα ότι είναι γρήγορο κι εύκολο. Κι αν δεν έχετε μπαγκέτα δεν πειράζει βρε, ψωμάκι να 'ναι κι ό,τι να 'ναι!
Μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις γευστικές και χορταστικές βαρκούλες μόνες τους σαν κυρίως πιάτο με σαλατούλα, για πρωινό, για brunch (έτσι το λέγαμε και στο χωριό μας..!) ή να συνοδεύσετε τις σουπίτσες σας. γιατί σουπίτσα ξεροσφύρι πάει? ΔΕΝ ΠΑΕΙ! Εμείς συνοδεύσαμε σούπα με πράσο και πατάτα. Ναι καλέ μην ανησυχείς, θα την αναρτήσω σύντομα κι αυτήν!!
ΥΛΙΚΑ: 1 μεγάλη μπαγκέτα κομμένη στα 4 (ή 4 μικρές)
4 αβγά
1/3 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
3-4 χοντροκομμένες φέτες ζαμπόν
1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 μανιτάρια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας και μαϊντανό για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε το επάνω μέρος της μπαγκέτας στο κέντρο της προσέχοντας να μην κόψουμε τη βάση και τις άκρες και χυθεί η γέμισή μας έξω. Αδειάζουμε την ψίχα για να κάνουμε χώρο για τη γέμιση.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζουμε με το μείγμα τις μπαγκέτες, πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί και το μαϊντανό και τις βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).
4-5 μανιτάρια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας και μαϊντανό για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε το επάνω μέρος της μπαγκέτας στο κέντρο της προσέχοντας να μην κόψουμε τη βάση και τις άκρες και χυθεί η γέμισή μας έξω. Αδειάζουμε την ψίχα για να κάνουμε χώρο για τη γέμιση.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζουμε με το μείγμα τις μπαγκέτες, πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί και το μαϊντανό και τις βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρώμα).
Με μπαγκέτα φτιάχνω "γρήγορες" πίτσες μερικές φορές, έχω ετοιμάσει και συνταγούλα να βάλω από βδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα και η δικιά σου πρόταση με τα αυγά πολύ μου άρεσε, είναι όχι μόνο νόστιμη αλλά και εύκολη και αξιοποιούμε και το ψωμάκι που μας έχει ξεμείνει.
Φιλιά πολλά Πέλα μου!
Φανταστική ιδέα και είναι κι ένα εύκολο βραδινό!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα για πρωινό, βραδινό ή σνακ! Σίγουρα θα αρέσει σε όλους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά Πελάκι!
Τέλεια ιδέα ανακύκλωσης με απλά υλικά και πολλή νοστιμιά! Γεια στα χέρια σου Πέλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!
Πολύ καλή ιδέα για βραδινό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα, με αγαπημένα υλικά της πίτσας αλλά και αυγό. 'Ενα πλήρες, χορταστικό και νόστιμο γεύμα, ιδανικό για βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια.
Δεν εχω λογια μόνο τα σαλια μου πεφτουνε!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέλα μου σλουρπ!!!!Νοστιμότατο και πολύ εύκολο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Μμμμ! Υπέροχο φαίνεται!!!! Πολύ χορταστικό και νοστιμότατο φαίνεται!! Ευχαριστούμε για την συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!