Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

CHEESECAKE POPS


Σας έχει μείνει κέικ που έχει αρχίσει να μπαγιατεύει? μην ανησυχείτε καθόλου, γιατί σήμερα σας έχω σούπερ συνταγή μεταποίησης με την προσθήκη δυο μόνο υλικών! αρχίσατε τώρα να πειραματίζεστε με την κουζίνα και δεν ξέρετε να φτιάχνετε κέικ βανίλια? κανένα πρόβλημα, και γι'αυτό σας έχουμε λύση. τώρα θα μου πεις: "αφού κάνεις διατροφή ρε Καραμήτρο!" ε εντάξει, αφού είχε ξεμείνει κέικ της μάνας μου, να το αφήσω να πεταχτεί και να πάει χαμένο?? JAMAIS!! είναι κατά των αρχών μου!! άλλωστε όπως έχουμε ξαναπεί μια γλυκιά μπουκίτσα που και που κάθε άλλο παρά κακό κάνει. ίσα ίσα που ανεβάζει και την ψυχολογία μας! ΑΜΕΕΕΕΕ!!

ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. κέικ βανίλια
             150 γρ. τυρί κρέμα
             150 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Για το κέικ βανίλια: 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
                              1 φλιτζάνι γάλα
                              250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
                              1 φλιτζάνι ζάχαρη
                              2 αβγά
                              2 βανίλιες
                              
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ετοιμάζουμε το κέικ. Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά μέσα και τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα, με τελευταίο το αλεύρι αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει. Βουτυροαλευρώνουμε μια φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β. μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. (Κάνουμε και το τεστ της οδοντογλυφίδας. Την βυθίζουμε στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα, το κέικ μας είναι έτοιμο).   
Κάνουμε το κέικ ψίχουλα με τα χέρια σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα και τα ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα βουτάμε στη σοκολάτα την οποία έχουμε λιώσει είτε σε μπεν μαρί είτε σε φούρνο μικροκυμάτων. Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα να σφίξουν και τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Απολαύστε!

14 σχόλια:

  1. Εννοείται ότι δεν πετάμε το κέικ της μανούλας! Αξιοποιούμε την ωραία συνταγή σου και το μεταμορφώνουμε σε μια νέα γευστική απόλαυση!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα! Εννοείται πως δεν πετάμε τίποτα! ΕΙδικά made in manoula! Εγώ το χωρίζω σε κομμάτια και τα βάζω στην κατάψυξη. ¨Οταν θέλω να φάω ζεσταίνω ένα στον φούρνο (ακόμα και στην τοστιέρα χωρίς να πιέζω) και είναι ολόφρεσκο!
    Καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πεντανόστιμη ιδέα για να αξιοποιήσουμε το κεκάκι, άσε που με μια τέτοια μπουκίτσα μας ανεβαίνει και η διάθεση και η ψυχολογία!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φαινονται πεντανοστιμα!η γεμιση ειναι κρεμωδης και λαχταριστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνονται πάρα πολύ λαχταριστά!!!Υπέροχη η ιδέα σου αξιοποίησης του κέικ!!!Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέλα μου τις λατρεύω αυτές τις μπουκίτσες, δείχνουν πολύ λαχταριστές!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω τα cake pops είναι η καλύτερη αξιοποίηση ενός κέικ ημερών!
    Αλλά δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλεια τα cake pops και σε βρίσκω αρκετά ευρηματική στην χρήση πλαστικών καλαμακιων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία μεταποίηση με άρωμα βανίλιας και σοκολατένια εμφάνιση!
    Ελκυστικότατα, πού να σταματήσεις μόνο στο ένα!
    Καλή σου μέρα.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι να πω, τώρα;;; Μπουκιά κι ευτυχία!! Μιαμ μιαμ!! χιχι!
    Καλό βράδυ!!!
    Φιλιάαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πω πω, αυτά τα γλυκάκια βλέπω κάνουν θραύση τελευταία και πρέπει να τα φτιάξω κι εγώ καθώς λατρεύω κάθε τι που έχει να κάνει με κέικ! Ήθελα να σε ρωτήσω που βρίσκεις τα ειδικά πλαστικά ραβδάκια αλλά το σχόλιο της greenmixer μου έλυσε την απορία (δεν κατάλαβα ότι είναι καλαμάκια -στραβομάρα! :p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγώ αυτό αναρωτιόμουν, που να βρω τα ειδικά ραβδάκια αλλά μετά σκέφτηκα την εύκολη λύση! :)

      Διαγραφή
  12. Αυτή τη διατροφή κάνω και γω χα,χα! Μου αρέσουν πολύ αλλά δυστυχώς εμάς δεν μας ξεμένει ποτέ και τίποτα! Μάλλον θα πρέπει να τα φτιάξω από την αρχή! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share