Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ




Επιτέλους άνοιξε ο καιρός και άρχισε λιγάκι να θυμίζει Άνοιξη! μη σας πω ότι έχει αρχίσει ήδη να μας γνέφει το καλοκαιράκι! αν συνεχίσει έτσι το Πάσχα σίγουρα θα κάνουμε τις πρώτες μας τσαλαβούτες. Ο καιρός αυτός λοιπόν ενδείκνυται για βολτούλες και εδώ στη Θεσσαλλλονίκη βόλτα σημαίνει παραλία. Ευτυχώς ο καλός μας πρώην δήμαρχος πριν τελειώσει τη θητεία του έκανε και ένα καλό: αποπεράτωσε τον καλλωπισμό της παραλίας που έχει γίνει ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη και προδιαθέτει μέχρι και τον πιο τεμπέλη για περπάτημα. Αφού να φανταστείτε δεν υπάρχει θείτσα στην πόλη που να μην έχει γίνει fit!! έχουν προμηθευτεί όλες φόρμες και αθλητικά και βγαίνουν κάθε μέρα παγανιά.


Προσέχετε κι εσείς τη σιλουέτα σας?? βουρ για περπάτημα και για σνακ φτιάξτε τις υγιεινές μπάρες που σας έχω για σήμερα που εκτός από χορταστικές και ελαφριές είναι και γευστικές.

Επί τη ευκαιρία πάρτε και μια γεύση από Θερμαϊκό ..



ο Κήπος του Νερού





ΥΛΙΚΑ: 2 μέτρια μήλα πολτοποιημένα
              1 φλιτζάνι βούτυρο αγελάδος
              4 κουτ. σούπας ζάχαρη
              2 κουτ. σούπας μέλι
              1 κουτ. γλυκού κανέλα
              1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
              3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης 
           

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βρώμη και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε και τα πολτοποιημένα μήλα. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψάκι και χύνουμε μέσα το μείγμα. To πιέζουμε μέχρι να γίνει επίπεδο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170β. για 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε παραλληλόγραμα κομμάτια.  


Μπορεί επίσης να σας αρέσουν: Εύκολες Μπάρες Δημητριακών με Σοκολάτα

 

20 σχόλια:

  1. Καλά, ευτυχώς που δε μένω Θεσσαλονίκη γιατί δε θα με έβλεπε ποτέ το σπίτι μου! :)
    Τι ωραία και πανεύκολη συνταγούλα είναι αυτή και με μήλο-κανέλα-βρώμη που αγαπώ? Θα το φτιάξω για πρωινό με τον καφέ μου αυτό, οι μπάρες τέτοιου τύπου είναι από τα καλύτερα συνοδευτικά!

    Φιλιά και καλές ηλιόλουστες βόλτες στην όμορφη Θεσσαλονίκη που τη ζήλεψα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Πέλα, πολύ ωραία πρόταση!!!
    Θα τις δοκιμάσω με μια μικρή παραλλαγή, θα βάλω καστανή ζάχαρη αντί για λευκή.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη σιλουέτα μας μπορεί να μην την προσέχουμε και τόσο πολύ, αυτός όμως δεν είναι λόγος για να μην απολαύσουμε αυτές τις φανταστικές μπάρες!
    Ο συνδυασμός υλικών είναι από τους πολύ αγαπημένους μου, οπότε βρίσκω τις μπάρες σου ιδανικές για σνακ!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, οι μπάρες μ'αρεσουν πολύ, ιδίως αν είναι προς το τραγανό - πρέπει να μας διαφωτίσεις (παρότι έχω θα θέματά μου με τα μήλα), αλλά δεν την κόβω και τόσο light την συνταγή είναι η αλήθεια (το βούτυρο φταίει), βεβαια, αν είναι να πέσει βόλτα πάνω κάτω στην παραλία χαλάλι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ποσότητα βουτύρου που αναλογεί στο κάθε κομμάτι είναι τόσο μικρή που καθιστά τις μπάρες αρκούντως ελαφριές! εγώ προσωπικά προτιμώ το βούτυρο από τη μαργαρίνη που είναι ένα καθαρά χημικό παρασκεύασμα και δε μεταβολίζεται ποτέ από τον οργανισμό μας!!

      Διαγραφή
  5. Ωραίες φωτογραφίες!
    Στην Αθήνα σημερα το είχε ρίξει στην συννεφιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζήλεψα τις μπάρες σου μα πιο πολύ ζήλεψα την πόλη σου! Έχω καιρό να ρθω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία ιδέα για υγιεινό και νόστιμο σνακ! Παίρνεις λοιπόν μια μπάρα ανά χείρας και βγαίνεις βόλτα σ' αυτή την υπέροχη παραλία...
    Φιλάκιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραία! Κ η βόλτα και οι μπάρες! Φιλιά κοριτσάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να πρωτοζηλέψω??
    Τις μπάρες ή την παραλία??
    Σούπερ και τα δύο!
    Φιλάκια Πέλα μου, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πώς θα 'θελα να είμαι στη Θεσσαλονίκη τώρα, να κάνω βόλτα στην παραλία και να απολαμβάνω ήλιο και ηρεμία (χαλαρά...)! Φυσικά και θα με προμήθευες μπάρες για την βόλτα ώστε να συνδυάσω τον καφέ μου (καπουτσίνο πολύ πολύ γλυκό με σαντιγύ) με υγιεινή διατροφή!!!!!!! Πέλα μου φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλώς σε βρήκα, πολύ ωραίο το blogoσπιτάκι σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πέλα μου τέλειες οι μπάρες σου και επειδή βρισκόμαστε στην ίδια φάση (δίαιτα) θα τις φτιάξω!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντα όμορφη και μέσα στην καρδιά μας η Θεσσαλονίκη! Δεν την χορταίνει κανείς! Οι μπάρες σου όμως δείχνουν χορταστικές!! Ότι πρέπει για δίαιτα, αλλά και σαν κολατσιό δίνουν τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για τον οργανισμό μας. Διατηρούνται εντός ή εκτός ψυγείου και για πόσο;
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο θα συνιστούσε ένας ειδικός τροφίμων δεν ξέρω, πάντως εμείς τις κρατήσαμε 5-6 μέρες εκτός ψυγείου χωρίς να αλλοιωθούν καθόλου

      Διαγραφή
  14. Άσε με και έχω ξελιγωθεί στο περπάτημα για να μην παχύνω! Ο Βέγγος άφησε άξιο αντικαταστάτη του εμένα! Ωραίες οι μπάρες σου και θα τις έτρωγα χωρίς τύψεις και χωρίς έξτρα περπάτημα! Πολλά φιλιά! Σου έστειλα μήνυμα για το αυτό που με ρώτησες για το μπουγιουρντί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ήρθα να σου ευχηθώ για την ημέρα της μητέρας, αν και ήταν χτες, αλλά μια το ένα μια το άλλο πέρασε, :).
    φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share