Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ


Αγαπημένο ιστολόγιο,
επιτέλους ήρθε! ο αγαπημένος μου μήνας, η αγαπημένη εποχή του χρόνου, οι πιο λατρεμένες γιορτές! Η εποχή που όλοι γεμίζουν ενέργεια, αισιοδοξία και ελπίδες για το καινούργιο έτος (και 2-3-5 παραπανίσια κιλά στην κοιλίτσα... αχ, από τώρα ονειρεύομαι τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες!!). Κι αν μέσα σε όλα αυτά τυγχάνει να έχεις και τα γενέθλιά σου κάπου εκεί ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά όπως εγώ, τότε ακόμα καλύτερα! (Αιγωκαιράκι είμαι, καλά το μάντεψες!)


Λοιπόν, αν σκοπεύετε να κάνετε κάποιο Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο πάρτι και ψάχνετε εδέσματα για τον μπουφέ, εδώ σας έχω ένα σούπερ ορεκτικό! Ό, τι πρέπει για finger food party! Yummy!!!!!!!!!!

H συνταγή είναι από το περιοδικό Cook Book
ΥΛΙΚΑ: 150 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
              100 γρ. καπνιστό σολομό
              500 γρ. αλεύρι
              300 ml ξινόγαλα
              150 ml ηλιέλαιο
              1 αβγό
              1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
              3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
              2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
              2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
              1 κουτ. άνηθο
              αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 β. Χτυπάμε σε μπολ το ηλιέλαιο με το ξινόγαλο και το αβγό. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη μουστάρδα και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στο μεταξύ τσιγαρίζουμε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο. Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και ενώνουμε τη ζύμη με το σπανάκι και στο τέλος βάζουμε τον καπνιστό σολομό. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για μάφινς. Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τα 3/4 του ύψους τους και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσουν).    

4 σχόλια:

  1. Αιγοκεράκι είσαι??
    Το ίδιο και ο αντρούλης μου! Και μάλιστα πρωτοχρονιάτικο Αιγοκεράκι!
    Ααααα, γι αυτό "σε πάω" τόσο πολύ;-)

    Σημειώνω το σούπερ γιάμι μαφινάκι σου, γιατί ένα μπουφέ τον έχω στο πρόγραμμα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααααα πολυ ωραια υλικα εχουν τα μάφιν σου!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που χάθηκες βρε κορίτσι;;
    Μου αρέσει που επανήλθες με τόσο νόστιμο πιάτο! Όλα τα υλικά είναι πραγματικά ένα και ένα! Πολύ κομψό έδεσμα, ότι πρέπει για τη γιορτινή περίοδο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα, Πέλα, χαίρομαι πολύ που σε ξαναβρήκα!
    Νοστιμότατη η πρότασή σου, θα τη δοκιμάσω.
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share