Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΙ



Απορώ πως τόσο καιρό δεν είχα αναρτήσει ούτε μια συνταγή για μπιφτέκια αφού είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά (ειδικά τα πικάντικα)! Σαν τα παιδάκια κι εγώ αν έπρεπε να διαλέξω μόνο δυο πράγματα για να τρέφομαι αυτά θα ήταν τα μακαρόνια και τα μπιφτέκια. Άσε που φτιάχνονται στο τσακ-μπαμ! 


Σε αντίθεση με τα άλλα παιδάκια όμως το δικό μου το ανάποδο άργησε να συνηθίσει στον κιμά. Γενικά το μότο του παιδιού μου είναι "όχι στη νέα τάξη πραγμάτων" και κάθετι νέο αρνείται πεισματικά να το δοκιμάσει. Λίγο, λίγο τα συμήθισε όμως και τώρα τα καταβροχθίζουμε οικογενειακώς! Μιαμ! πάμε να τα φτιάξουμε??


ΥΛΙΚΑ:

     500-600 γρ. κιμά (εγώ παίρνω μικτό)
     1 μικρό κρεμμύδι
     2-3 φέτες ψωμί (ή ό, τι άλλο απομεινάρι έχετε από παξιμάδι ή φρυγανιά)
     1 αβγό
     1/3 φλιτζανιού γάλα
     1 κουτ. γλ. πάπρικα
     1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή βασιλικό
     1/2 κουτ. γλυκού κάρι
     1/2 κουτ. γλ. σκόρδο τριμμένο
     αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε υλικά μαζί σε ένα μπολ και ζυμάνουμε. Τελευταίο προσθέτουμε το γάλα και το ρίχνουμε σιγά σιγά για να δούμε πόσο θα τραβήξει το μείγμα (δε θέλουμε να καταλήξει νιανιά!). Όταν όλα έχουν ανακατευτεί όλα τα υλικά καλά βάζουμε το μπολ για καμιά ωρίτσα στο ψυγείο (έτσι θα "κάτσουν" καλύτερα οι γεύσεις και τα αρώματα). Πλάθουμε σε μπάλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30' (μέχρι να πάρουν χρώμα). Προαιρετικά λίγο πριν τα βγάλουμε από το φούρνο βάζουμε πάνω στο καθένα από μισή φέτα κασέρι.
Enjoy

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα Πέλα, πολύ αφράτα δείχνουν τα μπιφτέκια σου, μου αρέσει το ότι τα έψησες στο φούρνο και τα σκέπασες με κασέρι! ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ νόστιμα και ωραία εμφανισιακά!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφα που λιώνει το τυράκι πάνω από τα αφρατο-πικάντικα μπιφτεκάκια σου!!!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share