Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΕΥΚΟΛΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ (HOMEMADE FONDANT)



Δεν έχει τύχει να χαζεύετε τα γλυκά των ζαχαροπλαστείων και να αναρωτιέστε: "μα γιατί να μην μπορώ να φτιάξω κι εγώ αυτά τα ωραία ζαχαρένια σχέδια??" Ε λοιπόν τώρα θα μπορέσετε!
Ειδικά τώρα στις γιορτές όλοι θέλουμε τα γλυκά μας να είναι όμορφα διακοσμημένα και να συμβάλλουν στην όλη γιορτινή ατμόσφαιρα και το Χριστουγεννιάτικο ντεκόρ. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό? μα φυσικά η ζαχαρόπαστα που είναι εύκαμπτη σαν πλαστελίνη και μπορείς να της δώσεις ό,τι σχήμα επιθυμείς. 


Το θέμα είναι πως ούτε φθηνή είναι ούτε τη βρίσκεις εύκολα (εδώ στη Θεσ/νίκη έχω δει μόνο σε ένα πολυκατάστημα). Εκτός των άλλων όσες φορές είχα ψάξει για μια σπιτική συνταγή τα υλικά ήταν τόσα και δυσεύρετα που δεν έμπαινα στον κόπο να τις δοκιμάσω....ώσπου βρήκα αυτή τη συνταγή. Είναι γρήγορη, εύκολη, με λίγα υλικά και yummy!! Τι άλλο θέλετε??  

Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε λευκά ζαχαρωτά γιατί είχα γαλάζια εύκαιρα και οι χρωματικές επιλογές ήταν λιγάκι περιορισμένες..!



 ΥΛΙΚΑ

250 γρ. marshmallows 
2 κουταλιές της σούπας νερό
μαργαρίνη

250 γρ. ζάχαρη άχνη

χρώμα ζαχαροπλαστικής
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε τα marshmallows  σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με το νερό και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. (Αν δεν έχουμε φούρνο μικροκυμάτων στον φούρνο για 7-8'). 
Τα βγάζουμε για να ανακατέψουμε το μείγμα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για ακόμη 30 δευτερόλεπτα. Αν δείτε ότι δεν έχουν λιώσει τελείως αφήστε τα λίγο παραπάνω.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα λιωμένα marshmallows τη μισή ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. 
Έπειτα βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια όπου θα ζυμώσουμε τη ζαχαρόπαστα και τα χέρια μας και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην επιφάνεια με την βοήθεια της σπάτουλας. 
Αφού βεβαιωθούμε ότι δεν καίει αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτωντας όση ζάχαρη άχνη χρειάζεται ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Αφού φτιάξουμε μια σφιχτή μπάλα αλείφουμε πάνω της ένα λεπτό στρώμα μαργαρίνης, το κλείνουμε με ζελατίνα και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30'. Θα πρέπει να έχει κρυώσει τελείως πριν αρχίσουμε να τη δουλεύουμε. Ακόμα καλύτερη θα γίνει αν την αφήσουμε να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα.
Αν δεν τη χρησιμοποιήσουμε την ίδια μέρα τη βάζουμε σε αεροστεγή σακούλα και την αποθηκεύουμε μέχρι 2 βδομάδες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!


3 σχόλια:

  1. Ζαχαρόπαστα και όλου του κόσμου τα υλικά ζαχαροπλαστικής στην Γιαννιτσών 50α (κωνσταντινίδης). Δεν έχω καμία σχέση με το κατάστημα απλά τώρα πρόσφατα το ανακάλυψα και έχω ενθουσιαστεί. Το μειονέκτημα είναι οι μεγάλες συσκευασίες του (γιατί απευθύνεται μάλλον σε επαγγελματίες ζαψαροπλάστες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία, θα το έχουμε υπόψιν. Αν κι εγώ προσωπικά προτιμώ γενικά τα σπιτικά και χειροποίητα που σου δίνουν και την ηθική ικανοποίηση ότι μπόρεσες να τα κάνεις μόνη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Της ίδιας φιλοσοφίας είμαι και εγώ. Απλά εκεί βρήκα χρώματα ζαχαροπλαστικής wilson και μπαστουνάκια για γλυφιτζούρια που έψαχνα εδώ και καιρό! Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη στο μπλογκ μου! Andria-Νίκη!

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share