Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ATOMIKO KEIK ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ LIGHT (LIGHT CHOCOLATE CAKES IN A MUG)

Αυτό το κέικ είναι ιδανικό για κρίσεις υπογλυκαιμίας.

Για τις περιπτώσεις εκείνες που θέλετε επειγόντως να απολαύσετε γλυκό αλλά με τις ελάχιστες δυνατές τύψεις.
 
 
 
Οι αμερικάνοι τα ονομάζουν κέικ σε φλιτζάνι και τα βάζουν για 40 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων (οπότε είναι στην κυριολεξία το κέικ του λεπτού).  Εγώ επειδή δεν είμαι υπέρ του φούρνου μικροκυμάτων το έβαλα στο φούρνο για 15'.
 
Είναι μεν ατομικό αλλά ήταν αρκετό για να ικανοποιήσει και τη δική μου ανάγκη για γλυκό και του μικρούλη μου.

 

 
Ποσότητα: 1 μεγαλούτσικο ατομικό κεκάκι (θερμίδες: 200)
 
ΥΛΙΚΑ
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • μικρή πρέζα αλάτι
  • 3 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1/2 εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα στεγνά υλικά.
2. Προσθέτουμε και τα υγρά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό πήλινο ή πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15'.
4. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεκολλάμε τις άκρες με ένα βρεγμένο μαχαίρι πριν επιχειρήσουμε να το βγάλουμε από το σκεύος (εκτός κι αν επιλέξατε την εκδοχή με το φούρνο μικροκυμάτων και το φάτε κατ'ευθείαν από το φλιτζάνι).

Και φυσικά δεν ξεχνάμε το γλασάρισμα.

 Υ.Γ. Αν χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου ή καρύδας η συνατγή γίνεται και νηστήσιμη!
 

2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share