Αφού είδαμε προχθές πώς να φτιάχνουμε υγινεινό, σπιτικό και γευστικό Σιρόπι Σοκολάτας πάμε να δούμε και τα brownies που θα σιροπιάσουμε.
Ξέρω ακριβώς τι σκέφτεστε: "το κολοκύθι καλέ που κολλάει??"
Εγώ πάντως πριν μερικά χρόνια αυτό θα αναρωτιόμουν και θα πίστευα ότι έγινε τυπογραφικό λάθος!
Όμως το κολοκύθι και τα φασόλια σηθίζονται πολύ στις εναλλακτικές-υγιεινές συνταγές και πιστέψτε με το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!
Εκτός από κολοκύθι στην συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα εξ' ολοκλήρου αλεύρι ολικής άλεσης.
Το αλεύρι ολικής δε δίνει στα αρτοσκεύασματα την ίδια πυκνότητα με τα λευκά αλεύρια οπότε και τα αρτοσκευάσματα διαλύονται πιο εύκολα. Επομένως για να αποκτήσει την απαραίτητη πυκνότητα το brownie το συντηρήσαμε στο ψυγείο και το ακαταναλώσαμε κρύο (κάτι που δε μας πείραξε καθόλου γιατί είμαστε οικογενειακώς των κρύων γλυκών).
Αν εσείς τα απολαμβάνετε πιο ζεστά καλύτερα να βάλετε μισό αλεύρι ολικής και μισό λευκό ή και ολόκληρο λευκό.
Ποσότητα: 16
YΛΙΚΑ
- 1/2 φλ. τριμμένο κολοκύθι
- 3/4 φλ. νερό
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. κακάο άγλυκο
- 1 & 1/3 φλ. αλεύρι ολικής (ή λευκό)
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
- 3/4 ζάχαρη καστανή
- 1/2 φλ. σταγόνες κουβερτούρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC και στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μικρό ταψάκι.
2. Θρυμματίζουμε το κολοκύθι στο μπλέντερ και μετά το αναμειγνύουμε με όλα τα στεγνά υλικά (εκτός από τις σταγόνες).
3. Σε ένα άλλο μπολ ναμειγνύουμε όλα τα υγρά και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στα στεγνά.
4. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μετά ρίχνουμε το μισό μείγμα, πασπαλίζουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε και το άλλο μισό μείγμα.
5. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν κόψουμε σε κομμάτια.
7. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε είτε με σιρόπι σοκολάτας είτε με γλάσο σοκολάτας.
2. Θρυμματίζουμε το κολοκύθι στο μπλέντερ και μετά το αναμειγνύουμε με όλα τα στεγνά υλικά (εκτός από τις σταγόνες).
3. Σε ένα άλλο μπολ ναμειγνύουμε όλα τα υγρά και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στα στεγνά.
4. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μετά ρίχνουμε το μισό μείγμα, πασπαλίζουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε και το άλλο μισό μείγμα.
5. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν κόψουμε σε κομμάτια.
7. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε είτε με σιρόπι σοκολάτας είτε με γλάσο σοκολάτας.
Εnjoy!
Σκέτος πειρασμός!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω την αλήθεια και σε εμάς κρύα μας αρέσουν τα περισσότερα γλυκά, το μπράουνι και η καρυδόπιτα όμως είναι τα μόνα που μου αρέσουν ζεστά, οπότε θα έβαζα μισό μισό το αλεύρι!
Φιλάκια!
Πολύ ωραίο! Λαχταριστό και από όσο ξέρω το κολοκύθι μια χαρά ταιριάζει και δεν το καταλαβαίνεις καθόλου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα :)
Φαίνεται καταπληκτικό, το κολοκύθι δίνει την υγρασία, και την γλύκα σε αυτό το σοκολατένιο γλυκάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια συνταγή πολύ υγιεινή που πρέπει να φτιάξω!
Καλό μήνα !!Φιλάκια!
Γλυκός πειρασμός με λαχταριστή γεύση καί εικόνα
ΑπάντησηΔιαγραφή