Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ (PEANUT BUTTER COOKIES WITH MARMELADE FILLING)

recipe in English at the end of the post

Οι λάτρεις του φυστικοβούτυρου πραγματικά θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή καθότι ο συνδυασμός φυστικοβούτυρου-μαρμελάδας (φράουλας κατά τη δική μου προτίμηση) είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν!

Αλλά ακόμα κι αν δεν πετάτε τη σκούφια σας για το συγκεκριμένο προϊόν σας προτείνω να δώσετε σ' αυτά τα μπισκότα μια ευκαιρία. Κι ο αντρούλης μου που δεν είναι και πολύ fan του φυστικοβούτυρου τα εν λόγω μπισκοτάκια τα εξαφάνισε εν ριπή οφθαλμού (βοηθήσαμε κι εγώ με τον μπουρμπουλήθρα μας βεβαίως-βεβαίως)!

Εκτός των άλλων είναι εύκολα, με λίγα υλικά και διατηρούνται για αρκετές μέρες. 

Πάμε να τα φτιάξουμε λοιπόν?

_____________________________________________________________________________
The peanut butter lovers will really love this recipe because the combination of peanut butter-jam (strawberry in my taste) are among the best available!

But even if you are not very fond of this specific product I suggest you give them cookies a chance. And my hubby who is not much of a fan of peanut butter but he made these cookies disappear in a heartbeat (me and our little pumpkin helped him of course)!

In addition they are easy to make, with few ingredients and last for several days (if you can resist). 

So let' s bake!

ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλ. φυστικοβούτυρο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1 φλ. μαρμελάδα της επιλογής σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε (εκτός κι αν είναι αντικολλητικό).
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε μίξερ είτε μια ξύλινη κουτάλα.
Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη και κόβουμε με κουπ πατ μισά στρόγγυλα μισά σε λουλούδι (αν θέλετε φυσικά να φαίνεται η μαρμελάδα, όπως εδώ).
Τα απλώνουμε στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 7-9 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Απλώνουμε τη μαρμελάδα στα στρόγγυλα και καπακώνουμε με τα λουλούδια.

_____________________________________________________________________


INGREDIENTS:
  • 1 cup. peanut butter
  • 1 cup. flour
  • 1 egg
  • 1/2 cup. brown sugar
  • 1/2 white granulated sugar
  • 1/2 tsp soda
  • 1 cup. jam of your choice
DIRECTIONS:
Preheat the oven and lay parchment paper on a baking tray.
In a bowl mix all the ingredients together until you have a smooth mixture. We can use either a mixer or a wooden spoon.
Roll out the dough with a rolling pin and cut with cookie cutters half of them round shaped and half of them flower shaped. (if you want of course to show the jam, as shown here).
Then spread on baking sheet and bake for 7-9 minutes.
Let cool. We spread jam on the round ones and put the flowery on top of them.

ENJOY!

5 σχόλια:

  1. Γεια!!! Θα ήθελες να ρίξεις μια ματιά στο blog μου:http://booksfrien.blogspot.com/ ;;; Θα το εκτιμούσα πολύ <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνονται τέλεια και δεν έχω κάνει μπισκότα με φυστικοβούτυρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δοκιμάσεις Μάχη μου, είναι όντως τέλεια!!! :)

      Διαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

share