Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ - MINESTRONE

recipe in English at the end of the post


Ξέρω, ξέρω, η Μινεστρόνε είναι κανονικά σούπα. Αλλά εμένα όσες φορές έχω επιχειρήσει να τη φτιάξω μου βγαίνει περισσότερο σε λαδερό παρά σε σούπα. Μάλλον τα λαχανικά τραβούν πολύ περισσότερο και πολύ πιο γρήγοαρα τα υγρά απ' όσο πιστεύω με αποτέλεσμα κάθε φορά να μου στεγνώνει (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι νόστιμο). Οπότε η πρώτη μου συμβουλή προς εσάς φίλοι μου είναι να αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά όταν ακόμα έχει μέσα πολλάαααααααα υγρά, να είναι δηλαδή όλα υπερκαλυμμένα με ζουμί.

Κατά δεύτερον, συνήθως χρησιμοποιείται κάποιο ζυμαρικό μικρότερου μεγέθους αλλά μου είχαν μείνει λίγες βίδες από προηγούμενο φαγητό που δε θα μπορούσα να μαγειρέψω μόνες τους οπότε έπρεπε να τις αξιοποιήσω κάπου αλλού. Συνήθως χρησιμοποιώ κάποιο πιο κοφτό μακαρονάκι ή κριθαράκι (και οι βίδες πάντως δε μας χάλασαν).

Και τέλος, είθισται να βάζουν και φασόλια στη σούπα αυτή αλλά εμένα προσωπικά φασόλι-ζυμαρικό είναι ένας συνδυασμός που δε μ'αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ!! Γι' αυτό στη θέση των φασολιών βάζω μπιζελάκια.



Αυτά με τις επισημάνσεις. Πάμε τώρα να δούμε τη συνταγή.....


ΥΛΙΚΑ:

  • 2 καρότα μέτρια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. μπιζέλια
  • 200 γρ. ζυμαρικά
  • 1/3 φλ. συμπυκνωμένο ζωμό ντομάτας
  • 1 κύβο βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα λαχανικά (καρότα, κολοκύθι, μπιζέλια) και τα σοτάρουμε κι αυτά για μερικά λεπτά.
Μόλις αρχίσουν τα λαχανικά να μαλακώνουν ρίχνουμε 4 φλιτζάνια νερό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τέλος προσθέτουμε και τα ζυμαρικά και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά.  
 Αποσύρουμε από τη φωτιά όσο ακόμα το φαγητό έχει αρκετά υγρά (αν έχει εξατμιστεί γρήγορα το νερό προσθέτουμε κι άλλο και βρ΄ζαουμε λίγο ακόμα).

ENJOY!
 
 
Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:
 
ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ (tomato soup)
 
 
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________
 

INGREDIENTS:


2 medium carrots, finely chopped
  • 1 large zucchini, chopped
  • 1 medium onion, finely chopped
  • 1 cup. peas
  • 200 gr. pasta
  • 1/3 cup. concentrated tomato juice
  • 1 cube concentrated beef broth
  • 2 bay leaves
  • 1 tbsp dill
  • 1 tbsp parsley
  • 1 tsp sugar
  • 1/2 tsp paprika
  • Salt, Pepper
  • DIRECTIONS:

    Heat in a pot 2-3 tablespoons olive oil and sauté the onions.
    Once the onions are browned pour in the remaining vegetables (carrots, zucchini, peas) and saute them for a few minutes.
    Once the vegetables begin to soften, add 4 cups of water along with the remaining ingredients except the pasta and boil for 15-20 minutes over medium-high heat.
    Finally add the pasta and boil for additional15 minutes.  
     Remove from the heat as the food still has enough fluids.
     
    

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    share